מה בנוגע להרכבה?

מה בנוגע להרכבה?

שלום לכולם!
רציתי לדעת איך הGS בשביל המורכב? האם הוא נוח?, בעיקר בנסיעות של שעתיים שלוש וברגע שמרכיבים, איך האופנוע עצמו מתפקד? בהנחה שאני 80 קילו + איזה חתיכה עולמית (כן..בטח) ששוקלת 49.9 קילו. אגב איזה טיפים אתם יכולים לתת לי בקשר להרכבה? (תמיד רציתי לדעת לאיזה כיוון המורכבת
צריכה להטות את עצמה... פנימה עם הסיבוב או החוצה?!) תודה לכולם! Rיקש - שמת כבר לקרוע!! את הניילון מהGS 2002 שיקנה עוד מעט.

zataomm

New member
למיטב ידיעתי

החיים למורכב ב-GS, נוחים, כמובן שהכל יחסי, זה לא גולדווינג ומצד שני זה לא איזה KTM צר, המושב רחב ונח (ואם הוא לא אז ראיתי מושב ג´ל מיוחד ל- GS, תסלח לי שאני לא מצרף כתובת, פשוט תקיש SUZUKI בגוגל ותתחיל לחפש). לעניין התנהגות המורכב/ת היה מאמר בדף הקהילה הישן ביואל וגם זכורה לי כתבה בנושא במוטו. בקיצור נמרץ על המורכב/ת לזרום עם האופנוע, בסיבובים לא להתנגד אלא לנטות לכיוון נטיית האופנוע, אך מצד שני לא בהגזמה מלאכותית. אני כמרכיב הייתי מעדיף שהמורכב/ת יתפוס בידיות האחיזה (אני לא זוכר אם קים כזה דבר או דומה לו ב-GS) ולא יחבק אותי (למרות היתרונות הטמונים בכך) כך שבבלימה הוא לא ימרח על הרוכב וכן לא יגביל את תנועותיו בנהיגה. מזמוזים על האופנוע רק כשהוא עומד, אך אפשר לשלוח מידי פעם יד אוהבת לבדוק שהמורכבת (או המורכב, תלוי בטעם) עדיין שם, חי ונושם. תתחדש ונסיעה טובה

המורכבת המושבעת מגיבה...

יסלח לי כבודו אבל לא נראה שהרכבת רבות... קודם כל על המורכב/ת לזרום עם הרוכב ולאן שהוא הולך להיות צמוד אליו. דהיינו גם כאשר נראה למורכב/ת שההטייה רבה מדי אסור בשום פנים ואופן "ליישר" את האופנוע! הדבר יגרום לאיבוד שליטה וכו´ והתוצאות לא נעימות. לגבי האחיזה: בשום אופן לא בידיות אחיזה
... למה? אז ככה, יש כמה סיבות... קודם כל הרבה יותר קשה ל"חוש" את ההטיית גוף של הרוכב, הרבה פחות נוח והכי חשוב כאשר תתן מכת גז יש סיכוי יותר מסביר שהמורכב/ת אם הם לא ממש מנוסים פשוט יעשו סלטה וישארו רחוק מאחור מרוחים על הכביש. התנוחה הטובה ביותר היא לשים ידיים על המיכל. כדי למנוע "החלקה" לכיוון הרוכב בזמן עצירה מניחים את כריות הרגליים על הרגליות ופשוט "דוחפים" אחרוה את הישבן דבר זה פשוט ימנע את מעיכת הרוכב אל המיכל. רצוי כמובן לעשות דבר דומה עם הידיים. פשוט להחזיק אותן ישרות כדי לא להחליק על הרוכב. כל האמור כאן כמובן מתייחס לאופנועי ספורט. אין לי ניסיון רב במורכבות על אופנועים אחרים. לגבי הסחיבה של הGS בהרכבה עד כמה שידוע לי אין לו שום בעייה. האופנוע יותר כבד ומגיב בהתאם אבל את הצד הזה אני אשאיר למבינים ממני... נוחות על המושב האחורי זה עניין של טעם. אני למשל מרגישה נוח על ה CBR600שפעם היה לי ולחבר שלי ואילו לחברה אחרת שלי יותר נוח ה ZZR600 (הוא למכירה אם מישהו מעוניין)... הכל תלוי בגובה המורכב/ת וגובה הרוכב ותנוחת הישיבה שלו... פשוט עניין של טעם וניסיון. מורכב חדש בלי ניסיון יתעייף הרבה יותר מאשר כזה שיש לו ניסיון... אני בתחילת דרכי אחרי טיול מועדון הייתי ישנה יומיים ועד הטיול הבא היה כואב לי התחת (שמאז כבר נפגש עם הכביש בנסיבות לא נעימות) והגב וכל איבר אחר שלא ידעתי על קיומו לפני זה.. והיום אחרי טיול אני מרגישה הרבה יותר טוב... כך שזה הכול בנסיון... המון בהצלחה וסע בזהירות! אחרי הכל ברגע שאתה מרכיב אתה לוקח אחריות על חיים של עוד בן אדם.. המורכבת (הנמרחת) שלא מרשה למרשל להרביץ בגז יותר..

למעלה