מה בלאט יחדש ב-NBA?

סלים וארזה

New member
מנהל
מה בלאט יחדש ב-NBA? קודם כל לדעתי הוא ידאג שהקבוצה שלו תבצע עבירה כשהיא ביתרון שלוש והכדור בידיים של היריבה בשניות האחרונות של המשחק. מאמנים אירופאים לא סומכים על ההגנה של הקבוצה שלהם שתצליח למנוע שלשה ומעדיפים להשאיר את הכדור אצלם גם אם ההפרש ירד משלוש לאחד.

דבר שני הוא הקטע של דיבורים עם השופטים. בלאט מאוד אמונציונלי בצידי המגרש ואני צופה שהוא יקבל לא מעט עבירות טכניות בגלל התפרצויות כלפי השופטים. באירופה השופטים הרבה יותר סלחניים והמאמנים מדברים איתם כל הזמן.

מה עוד? רוטציה הגנתית כמו שהוא אוהב במקום שמירה אישית. אם הוא הצליח להביא את סחורצי במכבי ת"א לצאת אגרסיבי לטראפ על גארד ולרוץ בחזרה לצבע כדי להגן מול הסנטר של היריב, אז אני מצפה לראות את זה הרבה יותר ב-NBA שם יש לו הרבה שחקני פנים אתלטיים. כמובן שאם הוא ינסה לבצע סדרת חינוך לשחקן מוביל, יש סיכוי שהוא יאבד את הקרדיט שהוא מקבל מההנהלה. הקהל בא לראות את הכוכבים ופחות את המאמן. מצד שני אם זה יביא נצחונות, אז זה יתקבל בהבנה מעט גדולה יותר.

אם כבר נגעתי ברוטציה, אז על פי מה שאני זוכר מהעונה האדריאטית הראשונה, דיוויד בלאט מרבה בחילופים במחצית הראשונה כדי שהשחקנים יישארו רעננים למחצית השניה. כיוון שב-NBA יש 3-5 משחקים בשבוע, אז אני לא צופה שבלאט יבצע מהפכה בנישה בה במהלך סוף הרבע הראשון ותחילת השני משחקים המחליפים. זה דווקא מאוד תואם למתודולוגיה שלו.

ומשהו אחר:
אני חושב שההחתמה של דיוויד בלאט בכלל קשורה להישג של פופוביץ'. גם ב-NBA מבינים שיש הבדל בין סגנון האימון ב-NBA לעומת קבוצת יורוליג. זה מתבטא בעיקר ברמת התיאום בין השחקנים וחשיבה מעט שונה מ"שים את הכדור בידיים של השחקן הטוב שלך". את בלאט ופופוביץ' (להבדיל, כמובן) ממש לא מעניינות הסטטיסטיקות האישיות וזה מה שהם מנחילים לשחקנים שלהם.

Puskas

New member
סיינה מתפרקת על פי דיווחים בוואלה (לא היה לי כוח לאמת באתרים איטלקים אבל זה ניראה אמין) הקבוצה ששקועה בחובות ומעורבת בפרשית שחיתות, הודיעה כי לא תצליח להעמיד תקציב לעונה הבאה וצפויה לרדת עד לליגה הרביעית!
נכון לעכשיו הבעלים הקודם שלהם ו-25 שחקנים שהיו שם בשנים האחרונות נחקרים על העלמות מס.
כידוע השנה הם גם נאלצו להסתדר בלי תמיכת הבנק מונטפייסקי מה שכבר ריסק אותם כלכלית ומקצועית.

חבל מאוד.

לגבי העניין של פאול ביתרון שלוש- לי יש תאורייה אחרת לגבי העניין. זה נראה מאוד מוזר שכל כך הרבה קבוצות בNBA מפסידות משחקים על העניין הזה כל כך הרבה שנים ואף אחד לא חושב שהגיע הזמן לנסות טקטיקה של לעשות פאול. לכן זה נראה לי מעבר לחשיבה טקטית נטו (אם בכלל) ויש לי תיאוריה שזה קורה בNBA כי יש חוק בלתי כתוב לתת אפשרות לקבוצה היריבה להשוות ובכך לתת להצגה להיות הכי מרגשת וכמובן פעם זה שם אותך בצד שיש לו מה להפסיד ופעם במרוויח מכך.

זה מזכיר לי משהו אחר שלא קשור לעניין הפאול ביתרון שלוש אבל קשור לתאוריה שכתבתי- זוכרים את הסל של רג'י מילר במשחק הפלייאוף הרביעי בסידרה נגד שיקגו שהוא דחף את ג'ורדן וקלע שלשה? ג'ורדן לא פצה פה להגיד שהיה פאול, ולמה? משום שג'ורדן יודע הכי טוב מכולם שככה זה עובד בNBA ושגם הוא קיבל כל כך הרבה שריקות לטובתו במצבים הפוכים. והנה לא הרבה זמן לאחר מכן- בסוף אותה עונה או בעונה שלאחר מכן (אני לא זוכר בדיוק) ג'ורדן דחף בעצמו את ביירון ראסל מיוטה וקלע את הסל המפורסם שהעניק לשיקגו אליפות.

אני קושר את שני העניינים הללו יחד וכאמור זה קשור לדעתי ללהפוך את הNBA להצגה הכי גדולה. האם יש איתי שותפים לתאוריה?

סלים וארזה

New member
מנהל
משהו שחשבתי עליו הבום הגדול של שחקנים אירופאים הגיע אחרי שיוגופלסטיקה ספליט הצליחה באירופה ויוגוסלביה באולימפיאדת סיאול. פתאום ב-NBA התחילו להסתכל על שחקנים אירופאים כעל שחקני NBA. מרצ'יוליוניס, פטרוביץ', דיבאץ', וראנקוביץ', ריק סמיטס, פסאפלי, ובהמשך קוקוץ', ראדג'ה, טבק ואחרים. כמובן שגם נפילת מסך הברזל תרמה, אבל הקטליזטור הוא ההצלחה של יוגוסלביה בסיאול וספליט באירופה.

דיוויד בלאט הוא היוגופלסטיקה ספליט של המאמנים. ההצלחה שלו בנבחרת רוסיה, עם מכבי ת"א (נצחונות על חודו של סל הם עדיין נצחונות), בסנט פטרסבורג ובטרוויזו הביאו אותו לחתום ב-NBA על סכום מכובד של כסף ותפקיד של שלוש שנים לפחות. הצלחה שלו ונקבל הרבה יותר פתיחות למאמנים עם אסכולה אירופאית ב-NBA, ממש כפי שקרה עם השחקנים משנת 88 והלאה.

פולספגן

New member
לדעתי, הקטליזטור הוא דווקא האולימפיאדה שנפתחה נאפשרות לשחקני ה-NBA לבוא לשחק שם.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, היתה אולימפיאדה אחת שהחיים שלהם לא היו כ"כ דבש.

ובהמשך לתגובה הקודמת שלי ובהקשר לדבריך- אני לא רואה מצב שדיויד בלאט יגיד לקבוצה שלו לעשות פאול ביתרון שלוש.

לא צריך לחדש דווקא נדמה לי שהמטרה תהיה בעיקר קריצה לשחקנים אירופאים או כאלה ששיחקו באירופה ושמעו עליו או שיחקו תחתיו.בעיקר בנבחרת רוסיה...
לדעתי העובדה מה שתרם להחלטה היתה העובדה שבפעם הראשונה זכתה באליפות קבוצה של שחקנים אירופים....
אגב, האירופי הראשון שהוחתם בנבא היה סבוניס, אבל לקח לו כמה שנים עד שהצליח להגיע לשם...

BigBlueLoyal

New member
לא כזו מציאה לפעמים עדיף להישאר באירופה איפה שיש סיכוי לתארים

סלים וארזה

New member
מנהל
נדמה לי שהאירופאי הראשון היה וולקוב בעצם האירופאי הראשון שרצו להחתים אותו היה מיקי ברקוביץ', אבל מכבי ת"א טרפדו את העסקה כי הוא היה עדיין תחת חוזה

בפועל הראשון שנבחר בדראפט היה סאבוניס יכול להיות שהוא הוחתם בפועל רק לאחר כמה שנים....
אני עדיין לא מאמין לסיפור על מיקי שרצו להחתים אותו...אם באמת היו רוצים היו משלמים ביי אאוט, או שמיקי היה מחכה שנה לתום חוזהו

יכול להיות שבין הבחירה וההחתמה שלו מישהו כבר הוחתם..נדמה לי שדליפאגיץ הוחתם קודם

אני זוכר שהיו ידיעות על זה אבל אני גם זוכר ראיון עם המאמן שהסביר למה לא רצה אותו - כי הוא חדר רק מימין....
באותה תקופה היה קל "למכור" כל מני ידיעות בארץ

טוב קצת גילגלתי וזה בעיה כי רשמית גם שחקנים כמו דומיניק ויליקינס נחשבים אירופאים כי הם נולדו באירופה....
אבל נכון שמבין אלה שעשו את תחילת דרכם באירופה והגיעו לנבא כבר כשחקנים בוגרים וולקוב קדם לפטרוביץ

סלים וארזה

New member
מנהל
דיברו עליו כעוזר מאמן, לא כמאמן ראשי ההבדל הוא שבלאט יליד ארה"ב וזה פלוס גדול מבחינת השחקנים וההנהלה. אני רק מנחש אלו סקנדלים היה עושה אוברדוביץ' לו היה חותם כמאמן ראשי והשחקנים לא ממש מבינים אותו לגמרי עם האנגלית שאינה שפת אם.

למעלה