מה בין Intel Core 2 Due ל- Intel Dual Core

S h a r k 1 8

New member
מה בין Intel Core 2 Due ל- Intel Dual Core../images/Emo35.gif

אני רואה את זה במפרטים טכניים של מחשבים ניידים. זה אותו דבר? או שיש כאן טריק שעלול לדפוק אותי ? ועוד שאלה... אם כתוב לי ‎Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g Integrated Wireless LAN‎ הכוונה היא לחיבור WiFi? אם יש לי מחשב שולחני בבית המחובר לאנטרנט ע"י מודם חיצוני (למחשב). איך אני מתחבר עם מחשב נייד באופן אלחוטי למודם של הנייח ? שמעתי משהו עם ראוטר... מה זה הראוטר הזה? הבנתי שאני יכול לתת הוראה למחשב הנייד להדפיס, ההוראה תועבר למחשב הנייח (ע"י חיבור אלחוטי) והמדפסת של הנייח תבצע את משימת ההדפסה. אני מדבר על חיבור אלחוטי בלי שום חיבור של כבל/חוט ודומיהם...
לעונים. איך עושים את זה?

Felix 123

New member
תיראה...

דואל קור זה בידיוק כמו קור טו דו, רק שבדואל קור עדיין לא פתרו את הבעיה של החימום של המעבד... כשלא חם בחדר כלומר שהמעבד חם אז לא פתרו עדיין את הבעיה הזאת לקרר את המעבד וכשהוא מתחמם מידי, אז הוא עובד כמו מחשב רגיל וגם זה יכול ליגרום נזק וזה... אז עדיף להדליק מזגן בחדר כל הזמן שהמחשב דלוק ובקור טו דו, אז המעבד לא מתחמם כימעט כי פתרו שמה את הבעיה, לכן הוא גם עולה יותר - פי 2 מהדואל קור נידמה לי אם אני לא טועה. וגם הקור טו דו יותר טוב אבל לא בהרבה ויש שמה כל מיני שיכלולים קטנים ובכלל זה יותר טוב. תלוי איך אתה יושב - אם אתה יושב טוב הייתי אומר לך קנה בכלל מחשב קואד שזה איזה 7 או 8 אלף שקל מחשב עם 4 ליבות הכי משוכלל שיש כיום בשוק בישראל אני חושב... ואם אתה סביר, קנה קור טו דו זה מחשב מצויין!!! ואם אתה רוצה לחסוך קנה דואל קור (אבל קח בחשבון שאתה תיצטרך מזגן בחדר וכדומה...) אבל תלוי גם מה הצרכים שלך של המחשב... אתה יכול ליקנות מחשב רגיל פנטיום 4 מעולה עם ליבה אחת (מעבד אחד שעובד רגיל אבל מצויין) וזהו חח. יכול להיות מעבד ליבה אחת בתוך מחשב טוב שעובד יותר טוב מאשר מעבד עם שתי ליבות בתוך מחשב פחות טוב. כי אם אתה רוצה להשקיע אז אל תשקיע רק במעבד אם אתה כבר משקיע אז תיקנה הכל טוב. כי חבל אם תיקנה מעבד ממש טוב ומאז פחות טוב לדוגמא, אז זה לא יכניס מספיק אוויר (המאווררים) וזה יכול ליפגוע ברכיבים. מקווה שעזרתי... פליקס [אני פה בפורום במיקרה כי אני צריך משהו אז אם צריך משהו תפנה אליי באימייל אני אשמח לעזור!
[email protected] לילה טוב!.

RoyBO

New member
ממש לא!

קור דואו 1 - תומך 32 ביט, מהירות שעון וזיכרון קאש נמוך משל קור דואו 2 (תומך ב64 ביט בנוסף). קור דואו 1 אינו מתחמם , זה מעבד מוגדר לניידים, שלא כמו פנטיום 4 או הסלרון הישן. קור דואו 2 צורך מעט יותר זרם, בעל ביצועים טובים קצת יותר ביישומים מסויימים. נראה לי שאתה משליך מעולם הנייחים וזה לא נכון כאן.

RoyBO

New member
בנוסף

אין כרגע מחשב שנמכר עם מעבד 4 ליבות (נייד).

dinraz

New member
חחחח FELIX

פליקס, אתה תותח, נתת הסבר , שקראתי אותו הרגשתי שאני קורא מאמר של ביל גייטס, ואז אחרי שסיימתי קראתי את התגובה אחריך והבנתי שכל מה שאמרת קישקוש............... טוב שלא אמרת לו להכניס את המחשב לפריג'ידר................. הצעתי : אל תסביר דברים שאין לך מושג בהם........ ומצד שני לך תהיה סוכן מכירות, כי מכרת לי בקלות את הקישקוש שלך...... צחקתי הרבה............ שיהיה לך שבוע נפלא

dinraz

New member
RoyBo עזרה בבקשה

אני לא מבין...פשוט ברשותי מחשב עם CORE DUE ולכן נבהלתי. אתה רוצה להגיד לי שההסבר שלו נכון לגבי מחשב נייח שיש בו את המעבד הזה ולעומת זאת מחשב נייד עם מעבד זה אין לו את הבעיה? לא נשמע לי הגיוני בכל אופן אשמח לתשובה לפני שאני הולך ודורש לשדרג את המחשב תודה מראש ותודה שצחקת שקראת מה שרשמתי.........

SALAMNDRA

New member
יקורע חחח

אני מתחיל לקורא את השירשור מהתחלה ואז אני אומר לעצמי וואי זה בדיוק שאלות שהייתי רוצה עליהם תשובה אני קורא תתשובה למטה ונגנב מתי אני הולך למוכר של המחשב שלי ומוריד לו את הראש בעניין הקירור והמזגן ואז אני קורה את התשובה שלמטה יותר ונגנב שוב ואז שלך ונקרע מציוק שיהיה שבוע טוב

bar666xp

New member
שנגלה לך כמה אתה טועה ומטעה...

א. פנטיום 4 אף פעם לא היה מעבד לנייד הוא מעבד שולחני שעבר הסבה... = ח_א למחשב נייד... אם כבר אז פנטיום-M שהוא מיועד לנייד. ב. אין מעבד שלא מתחמם!!! לכל משפחת מעבדים יש יעוד.. סלרון/סמפרון שהם למעשה מעבדי פנטיום-M, כור WHAT-EVER שנימצא בהם רכיב או רכיבים תקולים שנוטרלו וכך התקבל מעבד תקין לשימושי אינטרנט אופיס ושות... אין משהו שמעבד כור-דו כור2דו יכול לעשות שמעבדי כור-סולו {חד-ליבתי} לא יכול לעשות {כולל הפעלה של 64BIT במקרה של מעבדי TURION ו/או סמפרון 64BIT בקיצור מספר מעבדי AMD}. מתי המעבד מתחמם... אם תנסה להפעיל משחקי 3D על מעבד סלרון/סמפרון הוא לא סתם יתחמם הוא יתלהט ואגב גם זה היה אפשרי אם היתה דרך בנייד כמו שיש בשולחני לעשות מערך קירור חזק יותר מהקיים / מזה שמגיע איתו. וסתם לידע כללי מעבד רב ליבתי זה לא ריבוי מעבדים!!! זה שני עולמות שונים לגמרי אפשרי {ושמיש בעיקר בשרתים} גם 2-3-4-6 מעבדים במחשב/שרת אחד. מומלץ לא לענות על מה שלא יודעים... ו/או ללמוד את הנושא לפני שעונים.

bar666xp

New member
בוא נסכם לך בצורה נורמלית..

ההבדל בין מעבדי כור-דו לכור2דו: כור-דו הם מעבדי 32BIT מעבדי כור2דו הם מעבדי 64BIT... הכור2דו גם יש חלוקה של T5### וT7### וגם בT7### יש את בעלי הFSB 667MHZ ובעלי הFSB 800MHZ.... מה זה WI-FI = Wireless Fidelity = WIRELESS LAN.... או בקיצור הסבר בויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/WI-FI בשיא התיקצור כ.רשת אלחוטי. כדי שיהיה לך רשת אלחוטית אתה צריך נתב אלחוטי {כדי לבנות רשת אלחוטית בצורה נכונה ויציבה}. אם יהיה בו מודם DSL מובנה או לא זאת כבר החלטה שלך יש יתרונות לכל אחת מהשיטות בקר בפורום 20 {רשתות ופס רחב} קרא שם מאמרים וכו'. כדי להדפיס וביכלל לשתף משאבים גם תוכל לקרוא וללמוד בפורום 20. מודם חיצוני זה לא אומר הרבה... אתה צריך שהוא יהיה עם חיבור LAN/רשת ולא USB אגב כדי לחברו לנתב... שוב פורום 20. ושוב לגבי מעבדים ומחשב ביכלל ונייד בפרט... שימושים!!! קרא את המופיע בשורה השחורה בהודאות המינהלתיות של הפורום ויישם. יתכן שביכלל אתה יכול להסתפק בסלרון/סמפרון ו/או מעבד חד ליבתי {אגב לרוב האנשים אין באמת צורך בריבוי ליבות}.

S h a r k 1 8

New member
אז חבר'ה

נראה לי שהתבלבלתי. מה ההבדל בין Dual Core ל- Core 2 Duo ?? לא דיברתי על ההבדל שבין Core2Duo ל- Core Duo!!

bar666xp

New member
DUAL CORE = שני ליבות.

כך שגם כור-דו וגם כור2דו וגם TURION X2 הם DUAL CORE... ויש גם ATHLON X2 {שולחניים}.... וכו'

למעלה