מה בדיוק קרה שם??

מה בדיוק קרה שם??

חזרתי עכשיו מזועזעת מאתר ההנצחה לדורי ז"ל. מה בדיוק קרה שם??

קותי

New member
חיננית שלום

קודם כל ברוכה הבאה לפורום. אני רואה אותך (אותה כתובת דוא"ל עם שם אחר
) בפורום ההתאחדות זה זמן מה. תהיתי מתי תביני שפה זה המקום האמיתי
בקשר לדורי ז"ל. דורי ז"ל נהרג בתאונת צלילה בסטי"ל באילת. התאונה שלו קרתה בצלילה מודרכת של מועדון, לאחר צלילת ריענון שכנראה לא היתה מוצלחת במיוחד ולכן היו לחבריו ולקרוביו טענות מוצדקות כנגד המועדון. התחקיר של התאונה נמשך זמן רב מדי והוריו (שקוראים את הפורום) התלוננו בצדק על אוזלת היד של המתחקרים ועל העובדה שלא מעדכנים אותם. אני מניח שאלה העובדות שעליהן אין מחלוקת. על המוות של דורי ז"ל תפס טרמפ (לצערי אין לי ביטוי יותר עדין) אחד מחברי הפורום המנהל מזה זמן רב מלחמת חורמה ברשות לצלילה. הוא העלה מספר טענות צודקות, ואחר כך המשיך וטרח להעלות את נושא התאונה, בתוך הרבה נושאים שאינם קשורים אליו. כל אחד שניסה להגיד לו שאין קשר בין דבריו לבין הנושא הנדון, הואשם מיד שהוא שותף בתיאורית הקונספירציה, להסתיר ולטייח את תאונות הצלילה במדינת ישראל. זהו פחות או יותר הסיכום שלי. אני מניח שתקבלי גם תשובות אחרות לשאלתך כאן ואני מניח שכרגיל אני אואשם שוב כשותף בקשר ההשתקה. מה שאני מציע לך הוא לקרוא את דפי הפורום הקודמים ולנסות להבין מתוך מה שכתבו כאן, מי נגד מי, מי בעד מי וכו´. התמונה שתקבלי תהיה חסרה במעט מכיון שהפורום הזה הוקם לא מזמן כאשר פליטי IOL שנסגר (לאחר שבפורום שם נצברו מעל 100 דפים של דיונים) שהועברו לוואלה בעל כורחם, נדדו לתפוז כדי לנסות להקים קהילה נעימה. חלק גדול מהדיונים כאן הוא המשך של דיונים ארוכים שהתקיימו באכסניות הקודמות. בכל מקרה, ברוכה הבאה. עצתי: קחי את זה לאט, תקראי, תנסי להבין מה קורה פה. וזכרי: לא כל מה שנראה ברגע הראשון, הוא פני הדברים.

חיננית........... ../images/Emo39.gif

תמשיכי לעקוב אחר הנושא הכאוב-דורי אברבאנל ז"ל, ואני תקוה שבגרותך,ניסיונך ואחריותך האישית יאירו את שיקול דעתך, לכל הנאמר כאן בפורום בכלל, ולמה שאמר הכותב הקודם..........."מישהו מחברי הפורום תפס טרמפ"....על התיק הזה !! אני דוקא כן מאמץ את דברי הכותב הקודם..........."וזיכרי: לא כל מה שניראה ברגע הראשון, הוא פני הדברים". אין חדש תחת...........שמש מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

אבנר29

New member
לקותי שלום

אין אני מכיר אותך אלא רק קורא את הודעותך מעל דפי פורום זה ועל כך הערכתי אולם לא נראה לי ששאלה תמימה של חיננית תיסטה מהנושא ותהפוך למיתקפה רבתי על "הטרמפיסט" זה בפרוש לא מתבקש והטיית הנושא מן העיקר לטפל לא מתאים לך אם "הטרמפיסט" היה נוקט בצעד כזה כבר מזמן היו הנקאים קוראים לו לסדר באו נשמור על רמה מסוימת של הגינות ולפחות במקרים טרגיים כל כך לא ננצל זאת להתנגחות (אנני יודע אם אישית)אלא למיצוי הלקחים למען האחרים שיכולים להיכלל בסטטיסטיקה זו ולמען המישפחה שאיבדה את יקירה ואינה יכולה להינחם עד שלא הכל יוודע דאר אבנר ירושלים

קותי

New member
צודק אבנר

לרגע חשבתי שהשאלה לא היתה תמימה ולכן נכנסתי לנושא הטרמפיסט. אכן הייתי צריך לענות לה רק לגבי התאונה.

לקותי

תשובתך לחברה החדשה בפורום מקוממת עד מאד. זו הטעייה של ממש לומר שפ"ש תפס טרמפ על התאונה. הוא נלחם שנים קודם לכן בענף האטום הזה במטרה למנוע תאונות. ניתן לומר שהוא צפה (בכתובים) שהתאונה יכולה לקרות. אם הייתי יודע את רמת הבטיחות בענף - בנקל הייתי מסביר לדורי למשוך ידו מספורט הנערך בתנאים כאלה. יש סיכוי להעלות את רמת הבטיחות של ענף הצלילה בארץ. לבעיה זו התוודענו לאחר שהענף הרשלן והמושחת הזה הרג את דורי שלנו הדגול מרבבה (ואין זו מליצה). יום יום אנו מקבלים חיזוקים לענין זה וה"הסבר" שנתת לחיננית הים הוא רק עוד דוגמא לכך. השבוע ניפגש עם השר הממונה במאמצינו לדרוש צדק בשמו של דורי ואת תיקון המעוות. ולפ"ש – חזק ואמץ. בזכות אנשים כמוך יש עוד סיבה לחיות.

קותי

New member
לעמי אבא של דורי

אני מאד מעריך את העובדה שפ"ש נמצא בקשר עם המשפחה מכיון שאני חושב שאם זה עוזר לכם להתגבר, ולו במידה זעירה ביותר על הכאב, הרי שפעילותו מבורכת - בקונטקסט שלכם. לדעתי זו אינה הטעייה כלל לומר שפ"ש תפס טרמפ על התאונה מכיון שכל בר דעת שיעיין בפורום הזה, וכן בארכיבים של פורום IOL יוכל לראות כיצד פ"ש מכניס את התאונה של דורי ז"ל בכל מקום. אותו בר דעת שיעשה את העיון הנ"ל יוכל גם לראות שפ"ש התבקש מספר פעמים, ע"י יותר מחבר פורום אחד להפסיק לשרבב את התאונה של דורי ז"ל במקומות שאינם רלוונטים אליה. ואם זה לא "לתפוס טרמפ" על התאונה, אני לא יודע מה זה "לתפוס טרמפ". לכן אני גם לא מתכוון לענות לשום הודעה של פ"ש בנושא זה כדי לא להיות אחד מאלה "הלוקחים אותו טרמפ". באשר למידת (אי) בטיחותו של הענף, אמרתי לך בעבר שאינני מסכים איתך והייתי מצפה ממך שתלמד קצת יותר על צלילה לפני שתרשה לעצמך לחוות דעה. אסונך האישי הוא כבד מנשוא אולם לדעתי אינך יודע מספיק על צלילה כדי לחוות דעה בנושא. לדעתי לא הענף הרשלן והמושחת (לדבריך) הרג את דורי ז"ל, ואמרתי זאת, ונימקתי זאת מעל דפי הפורום (וגם בשיחה טלפונית אישית אתך) יותר מפעם אחת. אינני מתכוון להמשיך לדון בנושא זה מעל גבי הפורום מכיון שאני חושב שהדיון מנקודה זו ואילך אינו קשור לצלילה (שזה נושא הפורום). שוב, אני משתתף באבלכם הכבד על מות בנכם דורי.

לקותי שבת שלום,

לא מזמן חזרנו מהביקור השבועי שלנו אצל דורי, שום דבר לא עוזר לנו להתגבר על הכאב הנורא. בשבת זו ימלאו 26 שבועות (חצי שנה) מאז אותה תאונה אומללה שאמללה אותנו לעד וזעזעה את כל מי שדורי יקר לו (ויש מאות כאלה). כבודו וזכרו של דורי יקר לנו מדי מכדי להעלותו כ"טרמפ" שמישהו תופס על התאונה הטרגית. איני רוצה להתנצח אתך בפורום ובכלל. אמרתי בעבר שאני לא מבינה בצלילה וגם עמי לא מבין בצלילה. (אם לא היה קורה לנו האסון הזה, הייתי ממשיכים לחיות בשקט מבלי לדעת שקיים ענף כזה). אולם עמי בהחלט מבין בבטיחות בכלל, ושנינו גם יחד מבינים היטב ב"דורי", וכל המשפחה חשה בתוצאות המרות של אותה צלילה. לא רק חיננית (שאינני מכירה) נכנסה לאתר של דורי והזדעזעה. אנו מקבלים תגובות מהרבה אנשים שלא הכרנו ולא הכירו את דורי, נכנסו לאתר והתרשמו מאישיותו המקסימה ועמדו על האיכות של דורי. אני יודעת שאתם בפורום רוצים לדבר על צלילה ולא רוצים לדבר על תאונת צלילה, אך לצערנו זה חלק מהעניין שאין להתעלם ממנו ובשבילנו זה הפך להיות העניין כולו. אני רוצה לציין שיש עוד אנשים טובים וגם מהפורום שאיכפת להם ומחזקים אותנו במאבקנו הצודק לדעת את האמת. אהובה אמא של דורי

קותי

New member
לאהובה אמא של דורי

אין אדם שיכול לנחם אתכם על הכאב. אין לי ספק שדורי ז"ל היה אדם נהדר. הדיון אינו נסוב על כך בכלל, וה"טרמפ" שאני מדבר עליו עושה לדעתי שירות דב לזכרו של בנכם. אנחנו בפורום רוצים לדבר על צלילה, ואנחנו בפורום רוצים ללמוד מתאונות צלילה כדי לנסות למנוע אותן בעתיד (במידת האפשר). אנחנו כולנו (ואני לא חושב שיש מישהו מספיק רע לב בפורום כדי להוציא עצמו מכלל זה) תומכים במאבקכם הצודק לדעת את האמת כולה. אני רק חולק על נסיונו של עמי, בעלך, להקיש מהתאונה של דורי ז"ל, על עולם הצלילה (הישראלי) בכללותו. כאשר עמי מספר על כאבו, אני תומך בו ללא סייג. כאשר עמי מנסה לומר דברים על בטיחות בצלילה אני מתנגד מאד מכיוון שהוא לא מבין כלום בצלילה. שלא תדעו עוד צער.

קותי........... ../images/Emo56.gif

אמרת "הטרמפ" שאתה מדבר עליו [אני] "עושה שירות דב לזיכרו של בנכם"-אולי תסביר פעם אחת ולתמיד אבל בעובדות לא בפרשנויות, למה ועל מה אתה מבסס את מה שאתה אומר "פעם אחת ולתמיד"!! למה אתה חושב שעמי לא מבין שום דבר בבטיחות בצלילה בכלל ובצלילה בפרט, כפי שכתבת "שהוא לא מבין כלום בצלילה", מי כן מבין, אתה, אני, להדריך צלילה זה לא אומר שאתה מבין בבטיחות, זה כמו מהנדס מכונות מה הוא מבין בבטיחות בשביל זה יש מהנדס בטיחות שיבדוק איך הוא עובד.מוגן ומתפעל את המכונות שלו בבטחה, אתה כניראה צריך לשנות את קו המחשבה/תפיסה שלך, ואני רוצה להאמין שזאת הבעיה האמיתית והיחידה שלך???? אין חדש תחת השמש. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

אבי ע

New member
למשפחת אברבנאל ולאחרים ../images/Emo39.gif

כל חברי הפורום כואבים את כאבכם. במיוחד קותי ואני הקדשנו זמן לא מועט לשיחות איתכם, על אף שלא הכרנו כלל את דורי ז"ל, והבענו אהדתנו בדרכים רבות. אין חולק על דמותו המיוחדת של דורי, כמו גם על העובדה שראוי היה שתקבלו לפני זמן רב את כל העובדות הידועות על התאונה. אבל: א. העובדה שפעילותו של פ"ש הינה לרוחכם (אלמלא היתה, היה נחסם מיד זה מכבר) אינה משנה את העובדה שהרוב המוחלט של חברי הפורום סבורים שהוא תופס טרמפ על האסון הנורא, ומשתמש בו כמו גם בתאונות קודמות כדי להביא מצג שווא של חצאי אמיתות על מצב עולם הצלילה בארץ (שודאי יש בו מקום לשיפורים). יתר על כן, מפאת כבודכם וכבודו של דורי ז"ל לא מבטאים החברים את מלוא תחושותיהם בעניין, אך בשיחות פרטיות מובע שאט נפש טוטלי מפעילות זו, המביאה לדעת מרבית החברים לזילות זכרו חלילה של דורי ז"ל. ב. כל תרומה להעלאת רמת הבטיחות בענף הינה כמובן ברוכה. אולם, ראוי להבדיל בין נושא הבטיחות בעבודה לבין בטיחות בספורט וולונטרי, ומה גם ספורט אתגרי, ובודאי שאין דינם אחד. ולמרות שכל אדם רשאי להביע דעתו בנושא, ואם הינו מומחה בטיחות על אחת כמה, הרי לדעתי יש לנקוט זהירות רבה יותר והרבה פחות החלטיות כשמומחה בבטיחות בעבודה מחווה דעה על בטיחות בספורט אתגרי, מה גם כשאינו מכיר כלל ספורט זה. לוא מיקדתם טענתכם בכך שלעוסקים בצלילה ולמשפחותיהם לא מובהר מספיק כי זהו ספורט אתגרי בעל סיכונים, אני מניח שהכל היו מסכימים איתכם ועם הצורך לקדם מודעות זו. שלכם, אבי ע.

Pini1

New member
חיננית ברוכה הבאה, ../images/Emo39.gif

ענו לך לשאלתך שניים מבכירי הפורום. אוסיף את נק´ ראותי בלבד: אני מסכים לחלוטין עם מה שקותי כתב בפסקה הראשונה לתגובתו. הוא תיאר את המצב בתמצית ובאופן ברור. חשוב לי לציין שאת פסקתו השניה אני שולל לחלוטין , זוהי הבנתו הסובייקטיבית בלבד. אני מכיר את האיש שמתואר כ"טרמפיסט" על-ידי קותי במקרה הכאוב הזה. אך הפלא ופלא , אני בקשר רצוף עם משפחת אברבנאל (משפחה יקרה ). הם כצד היחידי שנפגע במקרה הזה מעודדים מהעובדה ש"הטרמפיסט" מעלה את הנושא לסדר היום , הם בקשר רצוף איתו ומקבלים ממנו המון עזרה וחיזוקים. אני יודע בודאות , כי הם פנו אליו כאיש שטח וכאחד שמכיר את ענף הצלילה לפני ולפנים על מנת לקבל את שירותיו ועזרתו המקצועיים . והמצב האמיתי הוא כי הוא מלווה אותם בדרך החתחתים הזו במקצועיות ונאמנות. אם תרצי ללמוד ממש את כל פרטי המקרה , ראוי שתדפדפי אחורה בדפי הפורום הזה ואף הקודם לו ביואל (יש קישור בתחתית הדף). שם תקבלי את כל המידע מרוכז ומתומצת. וכמו שקותי אמר "קחי את זה לאט , תקראי ותנסי להבין" . כל טוב לך פיני

pilovich shahaf

New member
תפסתי טרמפ לדברי קותי המדריך ../images/Emo44.gif ../images/Emo44.gif ../images/Emo44.gif

לאחר "שישנתי" על הודעתו של קותי, חבר הפורום המכובד בכלל, מדריך צלילה וצולל מתנדב ביחידת הצוללים של משטרת ישראל בפרט כפי שפורסמה הכתבה וכן תמונתו של קותי בעיתון "צלילה" האחרון,ולאחר שהודעתו זאת ניקראה [כולל הודעתה של חיננית מצטרפת חדשה לפורום], על ידי מספר גורמים מיקצועיים כגון: פסיכולוג. איש משטרה. עו"ד-שלי. אנשי ציבור כולל ח"כ. וכמובן מישפחת אברבאנל הכואבת את כאבם על אבדן בנם ואהובם,"דורי אברבאנל ז"ל, שהם ימצאו את הדרך להגיב כי הניפגעים העיקריים מההודעה הזו, הלגיטימית מבחינה דמוקרטית, אבל אכזרית מבחינה אנושית, זה לא אני, זה המישפחה"!!! אני מצרף בזאת קישור שאני חושב שהוא מתאים לרוח השירשור הזה, וכל אדם אחראי יבין ויפנים זאת-"אנטומיה/ניתוח של תאונות צלילה, מאת מד"ר עודד בן שיפרוט- יו"ר ועדת הדרכה לשעבר. אני מצרף בזאת קישור שאני חושב שהוא מתאים לרוח השירשור הזה, וכל אדם אחראי יבין ויפנים זאת-" אנטומיה/ניתוח של תאונות צלילה, מאת שחר אלון מדריך צלילה בכיר, וטכנאי ציוד צלילה".[מצ"ב המשך הקישור-שחר אלון]. אני מבקש מכל חברי הפורום, לגלות אחריות אישית וציבורית,בגרות אישית, סבלנות וסובלנות, קצת סבלנות וכולנו נדע עד כמה היינו כחולמים בהקיץ
לסיכום: קותי ידידי גם הקהילה של הפורם הזה לא יעזרו לך, עד שלא תיתנצל, ולא בפני, כי אני לא זקוק לזה, אלא בפני המשפחה בכלל ובפני חברי וגולשי הפורום השפויים, וטוב לכולנו אם תעשה זאת בהקדם. שבת שלום לך. אין חדש תחת ..........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

Pini1

New member
כיצד אני מבין את הדברים

שלום לכולם, הייתי קצת מחוץ לפורום (רלקסציה מתבקשת לי ולמשפחתי) היה נחמד למדי. קראתי את ההודעות השונות ומצאתי לנכון כי חשוב להביע את דעתי בנוגע לשרשור שהחל בשאלתה של חיננית הים. במיוחד לאור העובדה המשמעותית כי הוריו של דורי ז"ל (כל אחד לחוד) מצאו לנכון להגיב להתפתחויות בנושא הנדון. קראתי כמובן את המאמרים שה"מוקצה" פ"ש צירף בהודעתו , שנכתבו ע"י עודד בן שפרוט ושחר אלון , שני בכירים מוסכמים לכל הדעות בענף הצלילה. מסתבר עוד הרבה לפני כן שהכתובת הייתה על הקיר – חד וחלק! שמישהו יתקן אותי ויאמר כי אני טועה. אני טוען כי: - ביזנס יכול ללכת עם מינהל תקין , יש חיה כזו. - ביזנס ורווח כלכלי יכולים לזרום תוך כדי שהם נתמכים ומגובים באופן קבוע בבטיחות ויחס רציני לאפשרויות תקלה או תאונה , כן, יש חיה כזו גם כן. הייתי רוצה לדעת האם קותי אינו מסכים גם איתם (כמו שאינו מסכים עם עמי) באשר למידת בטיחותו של הענף. רציתי להימנע מתגובה נוספת בנושא, חשבתי שמיציתי. אך לא. כאשר קותי ענה לאבנר29 כי הודעתה של חיננית הייתה "מוזרה" וחפה מתמימות בעיניו , ומצא סיבה להשתלח בפ"ש אני טוען שהוא זורה חול בעיניי המשתתפים בפורום – הוא זה שלדעתי נטול תמימות בנושא הנדון (חיננית הכניסה תגובות טרם להודעה הזו וזכתה לתשובות מחברים מכובדים בפורום). המסרים שהגיעו מעמי ואהובה באו לציין (כך אני רואה זאת) עובדה כי הם שמחים על היותו של פ"ש לצידם , וכי הוא עוזר להם באופן מקצועי ועקבי. עמי כתב את דעתו בנוגע לבטיחות בענף כמומחה. אני חושב שזוהי זכותו , אין הוא צריך לדעת אפילו לשחות , ממש כך , כדי להבין לאחר לימוד קצרצר כי מדובר בשרשראות אירועים לא מוסברות בטח לא הגיוניות ולחלוטין בלתי מתקבלות על הדעת. אין מה להתנגד ואין מה להתקומם כשעמי מציג ענף כמעט פרוץ במובנים של בטיחות ויחס רציני לחיי אדם. אוקיי , אולי בטיחות בתעשייה אינה כמו בטיחות בספורט אתגרי מבחינת היישום. א-ב-ל , היחס היחס היחס היחס לבטיחות באשר היא צריך להיות זהה. על כולנו החובה להבין זאת ,ומהר. אני לא רוצה לחזור על כל הנושא הזה שוב, אך בתמצות האם נראה הגיוני: 1. צולל כוכב אחד יורד לעומק גדול מ- 20 מ´ בהנחיית וליווי מדריך , לאחר צלילת רענון? 2. האם צלילה מודרכת יכולה בכלל להסתיים כך? 3. האם מועדון שכושל וכושל , פותח את שעריו במסווה שם אחר , יכול לכאורה להמשיך במעלליו , כאילו דבר לא קרה? 4. האם אין צורך בלעשות חושבים של מקבלי ההחלטות באשר הם , לאיך הענף הזה אמור להמשיך מכאן והלאה? חברה , העניין מאוד טעון ועמוס. אפשר לדון בו מעת לעת , לא יקרה לאף אחד מאיתנו כלום. בקשר לקביעה הגורפת כי מרבית החברים מביעים שאת נפש מדיון בנושא הנדון , הייתי נזהר היות ויש חברים נוספים שחושבים אחרת. שבוע טוב ומהנה לכולם, פיני

למעלה