מה באמת מפריע?

שחר חדש1

New member
מה באמת מפריע?

מדי פעם אני קורא כאן שרשורים שנפתחים בנושא תשלום המזונות. אני קורא את הנכתב שם (ברוב המקרים ע"י נשים) ותמיד עולה במוחי השאלה- האם זה באמת הכסף? כשרובנו מתגרשים המצב הכלכלי במצב שמקנה לנו רמת חיים מסוימת,פתאום מתווסף לתקציב ההוצאות בית נוסף עם כל המשתמע מכך. לאחר מספר חודשים מתברר שהסיפור אינו קל כלל ועיקר והחור בתקציב רק הולך וגדל .זה הזמן שמתחילות השאלות : מה הבת .... עושה עם הכסף שאני נותן לה? או מה הבן .... חושב לעצמו הוא מ... כל היום וחושב ש 2400 שח' בחודש מספיקים לגידול שני ילדים? מנסיוני חלק גדול מהקיטורים והטענות מגיע רק בתקופות שהצד השני פורח וטוב לו. כשהצד השני במצוקה או רע לו אנחנו הופכים להיות יפי נפש ,מתחשבים ותומכים. למה אנחנו לא מסוגלים לפרגן? למה אנחנו לא מסוגלים לשחרר וללכת קדימה(לא המפלגה)? הרי המלחמות והמאבקים מתנקמים רק בילדינו.מה,לא מספיק להם שההורים לא ביחד עכשיו הם גם כלי שרת במאבקים ביניכם? חברה צאו מזה, תבינו שבשורה התחתונה גם הגרוש/ה שלך היא/הוא בני אדם עם רגשות . הרי פעם חשבתם לחיות יחד עד מועדון גיל הזהב? כותב שורות אלו עומד לסיים בחודשים הקרובים את תשלום המזונות עפ"י הסכם הגירושין שלי, מישהו פה חושב שאני כאב אפסיק לתת לילדים שלי? במשך 10 שנים של תשלום המזונות שהיו מאד גבוהים בשנים הראשונות ידעתי ירידות ועליות במצב הכספי שלי והיו חודשים שלא היה לי לשלם . הימים עברו מצבי ב"ה השתפר הכסף שולם כולו עד הפרוטה האחרונה . אז מה באמת מפריע לכן? ואולי אתן לא שמתן לב אבל באמת אין לו למרות הפוזה? אולי בגלל בעיות אגו הוא לא יכול להודות שקשה לו? למרות שהוא משחק אותה כאילו יש לו. ואתם, מה קרה,אז היא החליטה שהיא לא רוצה אותך, אז מה?זה אומר שאתה לא טוב? זה אומר שצריך ל"זיין"(סליחה על הביטוי) לילדים שלך את החיים? הילדים הם לא "שלה", הם שלכם. זכרו שבשורה התחתונה יבוא יום ואנחנו לא נהיה פה, אז עשו אהבה ולא מלחמה

בדיוק שוחחנו על זה פה

אז בוא אספר לך מנקודת מבט שלי... בעוד פחות משנה מדמי המזונות שלי יורדו 2/3 בעבור בנותיי בכורותיי. נכון שעפ"י הסכם הגירושים שלנו הוא מחוייב לשלם עד תום שרותן הצבאי... אז מה? זה אומר שאקבל את הכסף ממנו? לי לא נראה. מצבו הכלכלי כלל אינו מעניין אותי, לא מעניין אותי אם יש לו או אין לו... אותי מעניין שיש לנוו 3 בנות משותפות שהוא לא יכול להתעלם מקיומן. וקיומן מצריך גם את העברות דמי המזונות שלו אליהן. לא מעניין אותי לז**ן לו ת'צורה כפי שתיארת... אבל כן מעניין אותי שלבנות שלי לא יחסר כלום, שיהיו לי את המשאבים להביא אוכל אל פיהן, שתהיה לי שמיכה חמה לכסות אותן בחורף ועוד... כשהבנות או הבנים שלנו הולכים לצבא... ומסיום דמי המזונות ועד שהם הולכים לצבא... זהו? נגמר? הם לא הילדים שלנו יותר?

שחר חדש1

New member
ציפי

במידה והייתם עדיין ביחד והתקופה היתה קשה איך היית נוהגת? (תנשמי עמוק לפני שאת עונה....)את הרי יש לך נשמה ענקית אז תחכימי אותי למה הוא ראוי ל"זיין לו את החיים".(אני לא שופט אף אחד).

ההתמודדות ב- 2 תמיד יותר קלה

ועברנו יחד משברים מאוד גדולים במהלך 15 שנות נישואינו.. אבל תמיד התמודדנו יחד... היום, כשאני כבר לא איתו והוא לא איתי והוא לא תמיד זוכר את חובותיו כלפי ילדיו אז לי יש תחושה מאוד לא טובה שמדירה שינה מעיני, כי ביננו שחר בוא נסכים שההתמודדות היומיומית היא לא קלה במיוחד. לא לי ולא לו ולא לאף אחד מאיתנו. באמת באמת שלי באופן אין שום עניין לעשות לו רע... אבל לי באופן אישי חורה לדעת שאני צריכה לחיות בצימצומים מהצרכים האישיים הפרטיים שלי (כמו לדוגמא טיפולי שיניים שהתחלתי והיום אני לא מסוגלת להמשיך) כדי שבבית ולבנות לא יחסר כלום ואותו זה כאילו לא מעניין אם יש לבנות שלו בכלל מה לאכול (בכוונה קצת הקצנתי).... יותר גרוע מצב שהאקס שלך משאיר לך לאחר הגירושים ירושה מאוד גדולה וכבדה ונכבדה של חובות... שאת צריכה גם איתם להתמודד... וואלה עכשיו אני מוכנה להתחלף איתו... נראה אותו מתמודד... ונראה אותו לא רוצה לזיין לי אז את הצורה... בחיי שנשמתי עמוק וספרתי עד 10 שחר.... יש לי עד

שחר חדש1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אם מצבו טוב(יחסי)והוא לא נותן אני מבין. בכל מקרה הוא תמיד ישאר האבא שלהן.אולי צריך להסביר לו את זה. טיפולי שיניים גם אני צריך אבל עושה רק את הדחופים (כלכלי) אבל אני אופטימי כי אוטוטו מתפנים לי 1600 ש"ח בחודש.(מסיים לשלם מזונות). וכן גם אחרי ממשיכים לתת לילדים אבל על פי היכולת.

אני תמיד אומרת שהוא אבא שלהן

לכל החיים
ולא משנה אם נותן או לא נותן
אותי מהצד זה מרגיז ולפעמים לידן אני אפילו משחררת איזו קללה עסיסית
דמי כיס... לדוגמא... לתת ל-2 נערות בנות 17 50 ש"ח (ביחד.. כאילו 25 לכל אחת).. עדיף כבר לא לתת בכלל.... או... לילדה בת 11 לתת 5 ש"ח ללכת לבריכה... ראבאק רק כניסה לבריכה עולה 15 ש"ח... אז מה לחשוב? שהוא עושה את זה בכוונה??? לפעמים אני באמת כועסת על עצמי שויתרתי על מזונות קצת יותר גבוהים... 2,000 ש"ח ל- 3 ילדים... לפי מה שאני שומעת מסביבי אני יודעת שעשיתי לו בזה מצווה גדולה. אז יאללה שיבושם לו... שמחה שאני עדיין בריאה ושלמה ויכולה לבד
כשלא יכולה ומרימה ידיים... זה יותר מדרבן אותי להמשיך הלאה...

° זואי °

New member
בעיני תרומת זרע, לא עושה מישהו אבא

אבא צריך לדאוג לילדים שלו הן במישור הנפשי והן במישור הכלכלי. אדם שלא עושה את זה, לא נחשב בעיני אבא גם אם הוא ביולוגית האבא של הילדים.

כן, זה באמת הכסף (לדעתי)

וזה ממש לא משנה מאיזה צד זה בא כל אחד מושך לצד שלו בגלל הצרכים שלו וזה גם לא חשוב מי צודק ומי לא לא מעט ואולי רוב המלחמות הן בגלל הכסף ואין בכלל ספק שהנפגעים הראשונים הם הילדים אתה חושב שמשהו ישתנה ? ברמה האישית אני יכול לומר שגרושתי ממשיכה לפי אותם דפוסי התנהגות כפי שהיה בזמן הנישואים ולכן אף פעם אין לה שקל בכיס למרות שממש אין סיבה לזה וזה גורם לה לנסות להתעלק עליי בכל דרך אפשרית (דרך הילדות) כי יותר קל לה לשלוח אותן לסחוט ממני מאשר לשנות את דרכיה וכמו שהיא אומרת : "מה יש ? אתה אבא שלהן, לא ?" אז לה זה קל ולי זה כואב ואם לא יכאב לי יכאב לבנות שלי אז מה אני כבר יכול לעשות ?

destiny36

New member
מה אגיד לך

עוד מעט נראה את הגרוש שלי מפנים שלא רק כסף זה לגדל ילדים.

ש י ר ה 42

New member
נו, מה באמת מפריע?

אני באופן אישי שורדת (נכון לעכשיו) את ההוצאות, הגרוש משלם לי בזמן, אבל..... כשהוא נעלם מהארץ לתקופה של חודש ויותר בתקופת חופשות ואינו מממן את חלקו בחופשה, וכשפניתי וביקשתי שיוסיף תשלום למזונות לתקופה זו וקיבלתי סכום שמתאים בערך ל 3/4 טנק דלק - זה מקומם! כשאני קוראת פה נשים, אמהות, שאכפת להן, שקורעות את התחת, שאוכלות חצץ, שחוסכות מעצמן, העיקר שלילדיהן לא יחסר, זה כואב. ונכון, גם טענותיהן עולות כשלצד השני טוב והוא פורח - מותר להן! זה בהחלט רגע בו קל מאוד ליפול ולהשבר כשהן נאבקות יום יום שעה שעה. והמקום הזה מיועד להעלות את כאבן ולקבל פה חיבוק. אבל למרות כל זאת, לא מכלילה. אכן יש את אלו שאין ביכלתם כלל לשלם ואת אף גורם זה לא מעניין. אני משערת שבעצם באת לאמר - "לא על גב הילדים". דע לך שלצערנו, חלקן הגדול אולי של המלחמות הן סביב הכסף, אבל לא רק. ואז המאבק קשה יותר. אם לא אקבל תשלום מזונות, תמיד אוכל להתלונן באחת הרשויות ולקבל התייחסות. מלחמות סמויות, דווקא, ומניפולטיביות של הצד השני.... מה שנשאר לעשות זה לאכול את החרא לבד ולהתמודד. אז נעשה אהבה ולא מלחמה

למעלה