מה אתן מציעות?

מה אתן מציעות?

בנות יקרות,
שוב שלילי, בפעם הרביעית כבר...:(. אחרי אכזבה מרה והתאוששות של כמה ימים אני מנסה לראות איך ממשיכים...בטוחה שיש עוד מה לעשות, אבל לא יודעת מה!
הסיבה שבגללה נשלחנו מייד לivf היא בעיית זרע קשה (אזוספרמיה מקוללת... לשמחתנו בניתוח נמצא זרע וזו הייתה הקלה עצומה!). חוץ מזה מסתבר שגם הרירית מאתגרת אותנו (מדגדגת את ה6 ממ)... הביוץ והמחזור סדירים. עד עכשיו נראה לי שהיו אחוזי הפריות בסדר, היו שלוש החזרות של טריים ועוד אחת של מוקפא אחד שלצערנו לא נשאר. חוץ מזה בפעם אחרת היו עוד שני מוקפאים שלא שרדו את ההפשרה, לדברי הרופא זה היה נקודתי ולא תלוי באיכות שלהם.
לקחנו הפסקה החודש אבל מחר יש לנו תור לרופא. נשמע מה דעתו אבל יש לי מחשבות שאולי צריך כבר לבדוק אופציות אחרות... אולי הגיע הזמן לעבור רופא? ובכל מקרה רוצה לדעת מה עוד אפשר לעשות?
קבעתי לד"ר ברקוביץ לחודש הבא לשמוע מה דעתו, למרות שאני לא בטוחה אם אפשר בכלל להעביר את הזרע הקפוא שלנו אליו...
מה הייתן עושות? איזה בדיקות, רעיונות, כן/לא לעבור רופא, המלצות- מה שתרצו, אני רוצה לשמוע! תודה תודה!!

טוליתי

New member
שלום חמודה

מצטערת על השלילי.

בשלב הזה, ובמיוחד בשל הרירית הדקה, כדי להביט ברחם ולשלול שאין גורם שמפריע להשתרשות. הבדיקה האולטימטיבית היא היסטרוסקופיה.
בנוסף, כדאי לבצע us תלת ממד כדי לודא שאין נוזלים בחצוצרות.
מעבר לכך, אפשר לשלב דיקור סיני סביב ההחזרה, ולהרבות באכילת סלק.
גם פיפל - פציעה של רירית הרחם, במידה והיא מספיק עבה יכול חהועיל.

ויחד עם זאת, זו בשורה מצוינת שיש זרע. הכשלונות יכולים להיות גם מקריים שכן לפי הסטטיסטיקה רוב הזוגות יהרו בתוך 5-6 טיפולים.
מקווה שעזרתי במשהו.

מאחלת לכם הריון מוצלח כבר בטיפול הבא.

תודה טוליתי עזרת מאוד

אולי קצת הגזמתי עם הרירית, בפעם הראשונה היא הייתה 7.5 בערך ועכשיו היא יותר בכיוון 6-6.5. עדיין לא משהו.
בפעמים הראשונות הלכתי לדיקור וכל הזמן אכלתי סלק, אבל לא נראה היה שזה מזיז שם משהו אז התייאשתי... אבל אני אחזור לזה בפעם הבאה בכוחות מחודשים.
היסטרוסקופיה עשיתי ממש בתחילת הטיפולים והכל היה בסדר.
ואני אשאל מחר את הרופא לגבי פיפל.
לגבי רופא, לא נראה לך שצריך לשנות? אולי פשוט נפלנו בסטטיסטיקה? :( פשוט לא רוצה לבזבז עוד זמן בניסיונות שווא...רוצה כבר להצליח!
&nbsp

yoyo268

New member
אני חושבת שאם יש לך ספקות, שווה לשמוע חוות דעת נוספת

אנחנו גם עם בעיית זרע קשה. גילוי נאות-מטופלים של ברקוביץ'.
אולי שווה לחשוב גם בכיוון של מיון זרע?
ממליצה להכנס גם לקומונת אזואוספרמיה בתפוז. אתם לא לבד

טוליתי

New member
תמיד טוב לשמוע דעה נוספת,

אבל עושה הרושם שאתם מטופלים היטב, ובהחלט ייתכן שמדובר בסטטיסטיקה מרשעת.

אחרי הרופא

היינו עכשיו אצל הרופא.
הוא אומר שהוא מזהה התחלה של תגובתיות נמוכה להורמונים, התרגלות או התחלה עדינה של רזרבה נמוכה...משהו כזה:(
לגבי הרירית, הוא העלה ביוזמתו את עניין הפיפל ושלל אותו מייד, לדעתו המבנה של הרירית טוב ויש נשים (כמוני כנראה) שנמצאות באחוזון הנמוך מבחינת העובי אבל זה לא מפריע כי המבנה טוב. הוא חושש לעשות את זה כי עלול לגרום לזיהום ולא יעזור להתעבות במקרה שלי.
לדבריו כדאי יותר לבנות על עוברים טריים ופחות על מוקפאים לכן התוכנית עכשיו היא לעשות פרוטוקול ארוך ולהגדיל הורמונים כדי להגיע ליותר עוברים, ואז יהיו שתי אופציות:
1.להחזיר יותר משני עוברים על הסיכונים בכך
2. לגדל לבלסטוציסטים ונראה לי לעשות החזרה כפולה. אני פחות מאמינה בזה כי עד עכשיו הם לא הצליחו לגדול ככה.
&nbsp
איך זה נשמע? אני מבולבלת ממש...

אל תתפתי להחזיר יותר משניים!!

אני גם עשיתי החזרה כפולה באותו מחזור שהצליח. שניים בני 3 ועוד שניים בני 5. ונחשי מה? כולם נקלטו.
התחלתי את ההריון עם בטא גבוהה, מצד אחד התרגשות ומצד שני חרדות לגבי כמה נקלטו. עבר עלי שליש ראשון נוראי, לא יכולתי להתרגש לפני המשוכה הזאת של הדילול. מהתחלה ראו 4 שקים, בהתחלה אחד היה ריק, אחר כך עם דופק איטי, נראים כמו נקודות קטנות מהבהבות באולטרסאונד וככה משבוע לשבוע את מגיעה לעוד אולטראסאונד ורק מתפללת שהם ידללו את עצמם... עד שהגעתי לשקיפות בשבוע 11 וראיתי את כל התינוקייה מול העיניים וידעתי שאני חייבת לוותר על שניים ויצאתי משם בוכה. הרגשתי שההריון הזה כל כך רע, לא יכולתי לספר עליו לאף אחד, לא היתה לי טיפת ביטחון שזה יסתיים בטוב. וגם בכלל לא רציתי תאומים אבל היה לי ברור שאני לא הורגת שלושה.
יכול להיות שזה לא נשמע כל כך נורא. אני כבר מתקשה לתאר את התחושות שהיו כי טפו טפו בינתיים הכל בסדר, אבל תוסיפי לזה שהדילול עצמו יכול לגרום אחר כך ללידה מוקדמת ולפגות/פגמי התפתחות אצל העוברים שכן נשארים ואת התחושות אשם שלך על הרגע שהחלטת להחזיר כל כך הרבה אם זה חלילה יבוא על חשבון הבריאות של הילדים היקרים שלך. כשהרופא ממליץ לך להחזיר הרבה עוברים הוא לא תמיד טורח להסביר לך את הסיכונים.
בקיצור, עצה שלי - אם את רוצה החזרה כפולה תעשי 1+1, לא יותר מזה. מבינה את הנואשות שגורמת לרצות להחזיר יותר, גם אני הייתי שם (אצלי למעשה הרופא הוא זה שהמליץ ואני פשוט החלטתי שאני לא יכולה לא להקשיב לו כי אז אני אאשים את עצמי שזה לא מצליח), אבל בדיעבד אמרתי לעצמי שקצת יותר סבלנות לא היתה מזיקה.
זהו, סורי שחפרתי

וואו

איזה סיפור. שמחה שעכשיו הכל בסדר ושאת שיכולה לשמוח בהריון יחיד ובריא. ממש טוב שסיפרת לי, כשהרופא הציע את זה בהתחלה אמרתי לו שאין מצב, גם תאומים זה הרבה בשבילי אבל מצד שני כל פעם החזרנו שניים ואף אחד במילא לא נשאר אז כאילו צריך למקסם את הסיכויים....אבל זה מפחיד. ממש. אם רק הייתי יודעת כמה סבלנות אצטרך עוד עד שזה יגיע, היה הרבה יותר קל לחכות...

ברור...

אם היה תאריך סיום לכל זה הכל היה יותר פשוט. הכי קשה לעבור תהליך שלא יודעים כמה זמן הוא יקח ואיזה מהמורות יהיו בדרך, זה מה שכל כך מייאש ומתסכל בסיפור הזה... אבל בסוף זה יגמר, אני מבטיחה, כשהבעיה ידועה ופתירה אז יש סוף, תאמיני בזה.
להחזיר אחד זה יכול לבאס כי אז אם יש הריון כימי כנראה שהתנאים היו טובים והעובר לא, אחרי הכימי הראשון וכל כך הרבה נסיונות לא מוצלחים אחריו כל כך הצטערתי שלא החזרתי מהתחלה שניים. אבל להחזיר יותר משניים, בעיקר אם את לא רוצה תאומים זה נראה לי קצת מיותר, תוותרי על זה. אני קיבלתי את ההחלטה הזאת יותר מדי בקלות והצטערתי על זה.
אגב, אני לא עם הריון יחיד, כמו שציינתי בסוף השארתי שניים (משני שיקולים, אחד שזה ממש מבאס לחשוב על להרוג אותם כשהם חיים אצלך בפנים אז להרוג כמה שפחות ושני שאני לא רוצה לעבור טיפולים לעוד ילד בצורה כל כך נואשת כמו שעברתי את אלה, אם ארצה ילד שלישי אעבור את זה יותר בסבלנות בידיעה שלהשאר עם שניים זה לא סוף העולם). זה נורא מלחיץ שניים, גם בהריון ובלידה וגם בגידול, אבל אין ספק שהיום שהם כבר בועטים בפנים לא הייתי מוכנה לוותר על אף אחד מהם, למרות שלפעמים אני שואלת את עצמי למה לא יכלו להגיע אחד אחד...
בהצלחה לך ואל ייאוש!

orile32

New member
הצעה שלי

קודם כל, מצטערת לשמוע על השלילי. מקווה שהפעם הבאה תהיה המנצחת שלך.

&nbsp
גם אנחנו ממחלקת הזרע (אמנם לא אזוספרמיה, אבל זרע לא מצטיין בכל המדדים - ריכוז, תנועה ומורפולוגיה).
2 רופאים שהתייעצנו איתם - בר חווה וברקוביץ - המליצו על מיון זרע, שזו שיטה שבוררת את השחיינים המצטיינים ביותר, בהגדלה של פי 6000 ולא 600 כמו במעבדות הרגילות (אל תיתפסי אותי בדיוק במספרים....
).
קחי בחשבון שהרבה רופאים לא מאמינים במיון זרע. כשאני שאלתי את הרופא שלי הוא ממש פסל את זה.
לדברי המצדדים בשיטה, בחירה של הזרעונים הטובים ביותר מבטיחה עוברים טובים יותר וגם שיעור הריונות גבוה יותר.
עדיין לא עשינו את זה אז אני לא יכולה לספר לך מנסיוני. יש כאן בנות שכתבו לי שבזכות מיון הזרע העוברים היו יפים יותר וחלקן גם נקלטו רק לאחר המיון.
אנחנו בתהליכי מעבר לברקוביץ' ובהחלט מתכננים לנסות את זה בפעם הבאה.
מלבד זאת, בר חווה גם המליץ לנו על תוסף תזונה שנקרא "ויטמייל" - בחזקת לא יועיל לא יזיק.
בעלי התחיל לקחת לפני חודש, לא יודעת לומר לך אם זה עובד... ההמלצה היא לקחת 3 חודשים עד שאפשר לראות שינוי כלשהו.
&nbsp
וחוץ מזה, אני תמיד בעד ללכת לשמוע חוות דעת נוספת. אני הייתי בטוחה שאני לא מחליפה את הרופא שלי בעד שום הון שבעולם, אבל כשהלכתי לשמוע עוד חוות דעת שיניתי את דעתי.
&nbsp
הרבה בהצלחה יקירה

&nbsp
&nbsp

orile32

New member
כרגע...

אני לא מטופלת אצל אף אחד, כי אני בהפסקה
אבל כשהיא תסתיים אני מתכננת לעבור לברקוביץ׳. מקווה שההחלטה תתברר כטובה...

היי, אנחנו עם אותה בעיה

נקלטנו אחרי שלוש שאיבות, 8 החזרות (וגם 2 ניתוחי זרע).
מצטרפת להמלצות על פיפל ודיקור. גם שינוי בפרוטוקולים יכול לעזור, לא יודעת מי הרופא שלך ואם הוא תמיד נותן את אותו פרוטוקול או מגוון. אני עשיתי שתי שאיבות בפרוטוקול קצר ודווקא בארוך נקלטתי (עם תוספת דקא כתומך אחרי ההחזרה). הרופא הוסיף לי גם גסטון במחזור שנקלט.
סלק אכלתי כל המחזורים ולא עזר לבדו, אבל לדעתי כן שינה לחיוב את הרירית (אכלתי ממש כל יום, טרי או סחוט למיץ).
אגב, לא מבוסס על כלום, אבל היתה לנו תחושה שאולי זרע קפוא זה פחות טוב. פשוט אם מחשיבים את ההריון הכימי שהיה לנו בשאיבה ראשונה, היה לנו 100% הצלחה עם ביציות טריות וזרע טרי.
ויכול להיות שרק צריך קצת סבלנות ובסוף זה יקרה, כמו שאמרו לי לא פעם...
שיהיה בהצלחה

לא הבנתי...

רגע, לא הבנתי...עכשיו זה הצליח לכם?
ובעלך עבר שני ניתוחים? זה אפשרי? וכמה זמן עבר בין לבין?
בינתיים אנחנו עם הזרע מהניתוח, מקווה שנצליח לפני שנצטרך לחזור עליו שוב. הרופא מתכנן לי לפעם הבאה פרוטוקול ארוך, מקווה שגם בשבילנו זה יעבוד!
&nbsp
&nbsp

כן

הצליח.
הוא עבר את זה פעמיים, לא יודעת אם צריך הפסקה בין לבין וכמה זמן, לקח לנו שנה להצטרך ניתוח נוסף (שנה וחודש למעשה), כי שאבו שתי מנות זרע ולי שאבו המון ביציות אז היו המון קפואים וגם לקחתי הפסקה של כמה חודשים באמצע.
כמה מנות שאבו לו?
ותעשי פיפל ודיקור, אני באמת מאמינה בזה. אני מאוד סקפטית לגבי רפואה אלטרנטיבית, אבל הדיקור הזה זה לא נורמלי, גם נקלטתי שבועיים אחרי שהתחלתי (ושמעתי אחר כך מעוד כמה בנות פה בפורומים שזה הצליח להם מייד כשהתחילו דיקור) וגם זה עוזר לי מאוד להקל על התופעות של ההריון איפה שהרפואה הקונבנציונאלית נכשלת. בשבוע שאחרי ההחזרה הרגשתי בזמן הדיקור גלים ממש מוזרים בבטן, תופעה שאני ממש לא יודעת להסביר, אבל פשוט היתה לי תחושה שקרה שם משהו. ואכן קרה.

דיקור

גם ממליצה על דיקור,
לי הדיקור מאוד עוזר,
אני עושה ברצף כבר יותר משנה, לפעמים פעם בחודש, לפעמים פעם בשבוע,
בהתאם לטיפולים.
בהחלט ממליצה.
&nbsp
&nbsp

איזה יופי!

כיף לשמוע שזה באמת יכול גם להצליח!
בניתוח שאבו ארבע מנות אז יש לנו עוד אחת או שתיים, ממש מתסכל אבל לעבור את זה שוב!
ואני בהחלט אחזור לדיקור, תודה

למעלה