מה אתן אומרות

eshkolit32

New member
מה אתן אומרות

על הסמיכות של יום הזיכרון ויום העצמאות בכל שנה? לי זה נראה מאד בעייתי וגם לא הוגן כלפי המשפחות השכולות. מה דעתכן? היתן משנות את זה אם יכולתן לשני תאריכים שונים?

yaeli20

New member
פעם מישהו אמר לי...

כשהייתי בבית ספר יסודי מישהו אמר לנו (אני לא זוכרת מי זה היה אבל אני זוכרת שהיה לו תפקיד חשוב) שכשחשבו מתי לקיים את יום הזיכרון ומתי לחגוג את יום העצמאות - הוחלט לעשות אותם צמודים כדי להגיד שבזכות הגברים והנשים שלחמו להקמת המדינה שלנו ונלחמים היום בשביל לשמור עליה אנחנו חוגגים את קיומה.. משהו כזה - כשהוא אמר את זה זה נשמע יותר טוב....

eshkolit32

New member
זה נכון, יש לזה סיבה

בקורס מבוא לאנתרופולוגיה למדנו על מאמר מענין של הנדלמן וכץ שעסק בטקסים ממלכתיים בישראל. הם טוענים שדרך סמיכות תאריך יום הזכרון ויום העצמאות המדינה מעבירה מסרים ומשמעויות על הדרך בה נוצרה מדינת ישראל. הסדר הכרונולוגי של האירועים הוא לא מקרי: 1. יום השואה - הרס יהדות אירופה - מצוין דווקא ביום של מרד גטו ורשה לציון חוזק ולא חולשה - השואה היא לא רק זיכרון לאסון אלא גם זכרון למרד ולהתנגדות בקרב העם הנרדף. 2. יום הזכרון - מאבק מזוין והירואי של היהודים להשגת מדינה. 3. יום העצמאות - התוצאה - לאחר המאבקים והאובדן נוצרה מדינה יהודית שנחגגת ביום הזה . גם אופי הטקסים הוא לא מקרי : אופי הטקס ביום הזכרון הוא נוקשה וקבוע: נאום הנשיא מוגבל בגלל דפוס האבל; הרב הראשי תמיד ישיר "אל מלא רחמים" והמסר הוא של שירות, מחויבות ומסירות למולדת. בטקס יום העצמאות - התמונה הפוכה: הנוקשות מתחלפת בספונטניות ודינמיות; נאום יו"ר הכנסת גמיש ומשתנה בהתאם למצב המדיני ולדעות היו"ר. המסר: ניסיון להציג את עם ישראל כעם רב תרבותי, "שונים אבל שווים", מדליקי האבוקות מתלבשים באופן חופשי. ביום העצמאות אפשר לחגוג את פירות הקיום הציוני. ואלו היו 60 שניות על טקסים ממלכתיים במדינת ישראל מאת אשכולית

למעלה