מה אתם תעשו?

adidas88

New member
מה אתם תעשו?

חברים של המשפחה/משפחה דתיים באים אליכם ביום שבת...הם שומרים שבת ואתם לא.. האם לא תראו לידם טלויזיה / תהיו במחשב/תדברו בטלפון? או שלמעשה זוהי בעיה שלהם אתם מתנהגים בבית שלכם איך שאתם רוצים ואם הם שומרים זה לא מפריע לכם אבל שזה גם לא יפריע להם שאתם לא?

avivbarnoy

New member
אני חושב שזה די ברור

שבתור אדם שמכבד את הסביבה והחברים שלו הייתי מכבד אותם ומתאפק קצת... זה גם לא עניין של חיים ומוות, יוצא לי לפעמים לשמור שבת להרבה זמן בלי שבכלל לא שמתי לב אז זה כזה 'ביג דיל'. אבל כמובן שלכל דבר יש גבול- אם זה נגיד, לא חברים שלי, אלא חברים של המשפחה, ולא מדובר באירוע חד פעמי אלא במשהו חוזר, אז מראש הייתי מבהיר אולי שאני לאו דווקא מתכנן לשמור שבת כל הזמן- לשאול אותם עד כמה זה מפריע להם ולנסת להגיע להבנה כלשהי.

lady h

New member
מסכימה איתך

חוץ מזה, כמה זמן כבר יקח הביקור? שעתיים-שלוש? לא ביג דיל.

dardara

New member
שבוע טוב ,מסכימה עם שניכם

לכבד אין זה אומר להסכים עם דרך כזו או אחרת ולכן את אורחי או את אורחי משפחתי אכבד ואארח ואעשה כמיטב יכולתי שיצאו מביתי מרוצים

avivbarnoy

New member
אז זהו שבעניין הזמן

הביקור יכול להארך, כי אם מדובר באנשים ששומרים שבת הרבה פעמים נשארים לכל שבת (הם הרי ל יכולים לנסוע הביתה).

אממ, מניסיון אישי...

אני בבני-עקיבא וכמו חבר'ה מ"נוער לנוער" באים לאינו בשישי בערב לםעולת ערב-שבת [אנחנו מכירים הרבה זמן אז הם באים לבני עקיבא גם...] הם מכבדים אותנו ולא מדליקים אש או לא מכבים ת'אור ולא מביאים פלאפון. אם מישהו מכבד אותך - תכבד אותו גם. אני לא הייתי מדליק ליד אנשים דתיים אש או אור מתוך כבוד. מתוך כבוד עצמי ומתוך כבוד אליהם.

almoghg

New member
דעתי...

כל אחד הוא לעצמו... כמובן שיש לכבד... אבל אם אתה צריך לעשות טלפון.. אז אתה יכול לעשות מהפלאפון.. כשאתה מחוץ לבית... או רק בחדר לראות טלווזיה.. הם יבינו...

almoghg

New member
בנוסף...

הם ירגישו באי נוחות שהם יוצרים לך וזה לא נעים.. כך תוכל מצד אחד להראות להם שהם רצויים ( לא לצפות לידם וכ') ומצד שני להיות אמיתי ושלם עם עצמך ולעשות את הדברים לא בנוחכותם .. (לא בסוד)

adidas88

New member
אז ככה

אני אישית מכבדת את מי ששומר... אם באים אלינו לשבת אני שומרת שבת בנוכחותם (בחדר אני עם דלת סגורה-לא שומרת) מה שכן..נתקלתי בלא מעט אנשים שאמרו לי -זה הבית שלך תעשי מה שבא לך. לחברה (בת 32) באו הביתה לכיפור המשפחה של בעלה ששומרת-היא עצמה לא שומרת... ואכלה בבית ביום כיפור-כעקרון זה הבית שלה אבל מצד שני יש לה אורחים שומרים...מיותר לציין שלהם לא היה נעים... אז רציתי לדעת אם זה חינוך מהבית...כבוד...או סתם היגיון אחר...

בצבא היו לי המון קטעים כאלו

שעשיתי תורנות שבת עם חבר'ה דתיים, ואז נתקלים בבעיה שבא לראות טלויזיה והם נמצאים באותו חדר ולא נעים, ואני תמיד כיבדתי אותם ולא רק אני, אבל הם לרוב גילו הבנה והקפידו לא להיות בחדר של הטלויזיה אלא אם היו חייבים. מנגד, "אנחנו", החילונים, שימשנו כגוי של שבת והיינו דואגים להדליק בשבילם את המזגן ולכבות ולהדליק את האור, אםילו שכמובן הם לא ביקשו. זה היה די משעשע לפעמים, להיכנס לחדר ולראות מישהו יושב שם ומתבשל, להדליק את המזגן כאילו בשבילי ולראות מבט אסיר תודה...

../images/Emo6.gif אוי, זה כזה נכון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif

חבל על הזמן
כל הזמן אחותי מדליקה לי ת'מאוורר ואני רק אומר לה תודה עם הראש.
זה כזה קורעעע

almoghg

New member
מסכים.. לגמרי..

מה שניסיתי להגיד לפני זה.. זה שכולנו בני אדם ויש לנו מטרה משותפת.. המטרה היא שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ... הבעיה היא כשהדברים מתנגשים... ולכן בשביל שלא יהיה מצב שרק אחד יקריב הכל למען השני ..(במקרה הזה לשמור שבת) כל אחד צריך לתת קצת מעצמו.. את/ה מבינ/ה את המצב שלהם ולכן תשתמש/י בחשמל בחדרך והם יבינו את המצב שלך וירגישו יותר טוב עם עצמם .. בכך שאת/ה לא צבועה וכאילו שומרת .. אבל מכבדת אותם בכך שלא תשתמשי לידם. (לא יודע אם זה לבן או לבת.. מקווה שעזרתי..)שיהיה בהצלחה.. :)

avivbarnoy

New member
אני מסכים...

בחדרי חדרים, אם זה לא יפריע, אז גם אני לאו דווקא ישמור..

למעלה