מה אתם משנים?

galgiia

New member
מה אתם משנים?

בתור שוה"צניקית לשעבר באופן חלקי אני תווההה לעצמי מה יוצא מהתנועה הזו? זו שאלה קצת קשה אבל בהתבוננות על מה מהועידות שהייתי בהן הכוונה היא באמת לדיבור ולצופיות. נאמר לי שעבנו שינואי אבל אני לא מכירה אותו במיוחד. אז כנראה שהשאלה שלי היא מה השומר הצעיר תורם לישראל? מעבר להעסקת בני נוער בטיולים והחדרת הסוציאליזם ללבבות (וללבבות בלבד), אני, כשהייתי חלק מהתנועה לא ראיתי הרבה מעבר.. סליחה על התוקפנות ותודה גל

evil i

New member
ובכן

שוה"צניקית לשעבר באופן חלקי? כאחד שהיה שוה"צניק מלא, וגם עשה שנת שירות, אני יכול להיות ערב רק לתשובה אחת: השמו"צ משנים חיים של אנשים. לולא השמו"צ, אין לי מושג מה היה יוצא ממני. ואני מאחל לכולם את החוויות שעברו עלי בשמו"צ.

ובכן

זה שאלה עם , כמו כל דבר בשומר הצעיר , תשובה מורכבת. עכשיו שימי לב שזה ניתוח שלי בלבד ויכול להיות שמישהו אחר רואה את העניין בעינים אחרות לגמרי אם לאמר בקיצור השומר הצעיר , כך התגלה בשנים האחרונות , לא הצליח באמת להוות אלטנרטיבה משמעותית לנוער בישראל בין אם זה בערים בהם יש תנועות נוער עשירות יותר כספית וכן מנוסות יותר בדברים "כיפיים " בלבד ובין אם זה בקיבוצים שרובם מופרטים ובהם השמו"ץ היה נחשב משהו של חנונים ומסיבות אלו ואחרות השומר הצעיר ניסה למצוא את דרכו בעולם מחדש לנוכח המציאות של קיבוצים מופרטים פיטורים המוניים אבטלה מלחמה והאויב הגורע מכל - האדישות . והקים מסגרות חדשות שהדבר המרגש ביותר בהן שהן עדיין בתהליכי הקמה המסגרות החדשות בתקווה יסחפו אחריהם יותר ויותר בני אדם שמאסו בחברה שהם חיים בה וירצו ליצור לעצמם חברה חדשה בין אם זה אומר קבוצה שיתופית או קיבוץ חדש המטרה שהתנועות הכחולות בכלל והשומר הצעיר בפרט שמה לעצמה הוא לחדש את אותם עקרונות שתבועים בה כבר יותר מתשעים שנה. ציונות סוצאליזם אחוות עמים ומה שבינהם עם התאמה למאה העשרים ואחד ולתמורות שחלו בחברה הישראלית מה זה אומר בתכל'ס? הרבה דברים למשל שבניגוד לפעם עכשיו רוב האנשים שיוצאים לשנת שירות יוצאים בגרעינים ויכולים לבחור להמשיך יחד עם הגרעינים האלה בתנועה לשירות בנח"ל אחרי השירות בנח"ל הגרעין בוחר לעצמו את מסלולו . בתקווה הוא רואה את המסלול בקשר כלשהו לתנועה הוקמו קינים מסוג חדש , קינים רב תחומיים העבודה מבחינה חינוכית , אחרי שנים של התרשלות , הופכת אט אט להיות רצינית יותר ויותר והכי חשוב דנה , המלכה הבלתי מעורערת של התנועה , התחילה ללבוש שומריות לאירועים תנועתיים.

galgiia

New member
אבל מה המטרה?

מה עומד מאחורי כל זה? כי אם המטרה היא קיום התנועה אז אין מה להיות בדבר הזה יותר. כשאני הייתי פשוט רצינו לגייס חניכים, כי הייתה לנו נאמנות שבטית לתנועה. לא היינו יותר טובים מהצופים או הנוע"ל. אפשר להגיד "ציונות סוציאליזם ואחוות עמים" אבל הציונות איבדה את הדרייב, היא באופן חיצוני השיגה את המטרה-"מדינה יהודית בארץ ישראל" וכל הכוח שבמילה ציונות הוא עכשיו אצל מתנחלים. אחוות עמים מתקשת לי לשמאל המת שלנו, שלא זז או מפרפר באשמת כולנו. נותרנו עם סוציאליזם? אתם אולי מקיימים איזה שהו סוציאליזם, בעיקר לעצמכם.אבל חלק מהעקרונות של סוציאליזם זה לא רק סוציאליזם פנימי אלא חברה צודקת יותר. כל מה שקבוצה שמשקמת קיבוץ תעשה, אם היא לא תסתכל החוצה, לאנשים שלאו דווקא קל לעבוד איתם, לעולם האמיתי, היא לא תשנה כלום. כיום כשאני מסתובבת בשכונה שלי הכינוי "קיבוצניקית" ו"אשכנזיה" הוא קללה ואני מבינה אותם, הסנוביות של "אוהבי האדם" השמאלנים מרקיעה שחקים. שמעתי שהשוה"ץ התחילו לעבוד בקינים בעיירות פיתוח ובשכונות בעייתיות ופתאום התרגשתי, הרגשתי שמשהו קורה בבועה הקיבוצניקית שלנו, אבל אני לא בטוחה שבאמת קורה משהו, אתם מבינים? בקינים הקלאסיים שלנו בפולין הייתה מטרה גדולה ומאחדת, מטרה טובה. אבל מה יש היום? אני מקן צפית, אני קיבוצניקית ואני אשכנזייה ואני מאוד גאה בזה אבל לא חושבת שזה הופך אות לטובה יותר מאחרים.

למעלה