מה אתם מעדיפים?

hungry penguin

New member
מה אתם מעדיפים?

שאלה לתומכי ליכוד בלבד, הקשרם. 1. שינוי (15) + הליכוד (38) + האיחוד הלאומי (8) + ישראל בעליה (4) == (65) 2. ש"ס (8) + אגודה (5) + מפד"ל (4) + הליכוד (38) + האיחוד הלאומי (8) + ישראל בעליה (4) == (69) לדעתי ש"ס לא שווים את ארבעת המנדטים, אבל מה דעתכם?

hungry penguin

New member
תיקון טעות

האופציה השניה מצטברת רק ל67-, 2 פחות ממה שחשבתי. ז"א, ש"ס שווים לנו בדיוק שני מנדטים...

דובי123

New member
לאפשרות הראשונה הנך יכול להוסיף את

המפד"ל אולי גם עם אחד בלי ספק אפשרות ראשונה ש"ס כנתניהו היא רעה חולה בצורת התנהלותה אם כי יתכן וחל שם שינוי

Charlie

New member
תיקון טעות - אתם מפספסים את העיקר!

האופציה ה-1 לא קיימת שכן טומי לפיד הודיע במסיבת עיתונאים כי לא יצטרף לממשלת ימין עם ליברמן ואיתם כשם שלא יצטרף לממשלת שמאל עם שריד וחד"ש. שינוי תצטרף רק לממשלת אחדות לאומית עם הליכוד והעבודה. לדעתי לממשלה כזו יכולים להצטרף בנקל גם ישראל בעליה שבנושא דת ומדינה קרובים מאד לשינוי ואולי אף עם אחד. כמובן שהממשלה תהיה ללא החרדים. אז קיימת אפשרות שלישית והיחידה מבחינת שינוי והיא: הליכוד (38) + העבודה (21) + שינוי (15) + ישראל בעליה (4) = 78. לדעתי - מבחינת יציבות שלטונית ומס´ מנדטים - זו האפשרות הטובה מכולן. ואלה שימהרו לומר שמצנע לא יצטרף לממשלת אחדות בראשות שרון: האנשים החזקים ביותר בעבודה הנם פואד, פרס ו-וילנאי. שלושתם תומכים בממשלת אחדות לאומית. הם ילחצו לכיוון הזה. גם שרון הרי רוצה אותם בפנים. למצנע יהיו 2 ברירות: או אחדות או שיודח מתפקידו. ככלות הכל הוא הביא את העבודה למפלה הגדולה ביותר שלה בתולדותיה, על אף שלא היה האשם העיקרי לכך. נוסיף לכך מלחמה בפברואר ואיומים על ישראל ונקבל ממשלת אחדות-חירום לאומית שתחזיק כמעט קדנציה שלמה...

גבלון

New member
אני אוסיף על האפשרות שלך

הליכוד (38) + העבודה (21) + שינוי (15) + ישראל בעלייה (4) + המפד"ל (5) = 83 מנדטים. זו האפשרות המועדפת מבחינתי. אני לא רוצה ממשלה שתהיה מנוכרת לחלוטין למסורת וליהדות, מה גם שהמפד"ל היא שותפה לדרך. כך אפשר יהיה להקים ממשלה רחבה ויציבה ללא ש"ס ואגודה, אך גם לעשות אותה בכל זאת ממשלה במדינת העם היהודי, עם רוב ברור לימין בממשלת האחדות (47 מנדטים עוד לפני שמחשיבים את מודי זנדברג ובריילובסקי משינוי, שהם ימניים).

hungry penguin

New member
אני יודע מה אתה מעדיף

ואם היית אומר אז כולם היו מגיבים לתגובה שלך, במקום להודעה המקורית.

למעלה