מה אתם מעדיפים?

7INBAR7

New member
מה אתם מעדיפים?

מאז האלבום הראשון של קווין ועד האחרון, הקול של פרדי עבר הרבה. הגיל, השחיקה שאחרי הרבה שנות שירה, ולטעמי בעיקר הסיגריות, הפכו אותו למחוספס הרבה יותר. בשנים האחרונות שלו אפשר להרגיש שהוא משתמש גם בהרבה יותר שירת גרון לוחצת, ובלייב בכלל יש הבדל עצום [תנסו להשוות את וומבלי ל Hammersmith 1975]. פרדי עצמו טען שהוא אוהב את הקול המחוספס, ואפילו הוסיף בצחוק באיזה ריאיון שבשביל זה הוא מעשן. אני לא יודעת אם להאמין לו. אישית אני מאוהבת בקול של פדי בשנים הראשונות. הקול שלו היה עוצמתי ומתוק באותו הזמן, ואני באמת לא מצאתי עדיין אף צליל שישתווה לזה. לעומת זאת יש שירים מהשנים האחרונות, גם שירים טובים, ביניהם TSMGO, שממש קשה לי להקשיב להם בגלל סגנון הקול שלו. אז מה אתם מעדיפים: הקול הצלול מהשנים הראשונות או החיספוס של השנים האחרונות?

dar dahan

Member
זה נכון מאוד, גם לדעתי...

לפרדי היה קול מדהים בשנות ה70 והוא גם היה יכול בקלות לעשות קול מחוספס גם בלי הסיגריות כי הקול שלו עומד בכל דבר שיש, הקול שלו נמצא ברבדים רבים למדיי. הוא יכול היה לשיר מטאל (כן, כן) וגם לשיר אופרה וגם לשיר רוק, היה לו קול ייחודי מאוד והוא למעשה אחד מהזמרים היחידי שניתן לומר עליהם ששרו כמעט בכל סוג של מוזיקה. בין אם זה פופ ועד לאופרה וגם רוק כבד. פרדי גאון, וחבל שהוא עישן בשנות ה80, אגב יחסית לאלבום ה-נס שומעים שהוא התחיל להפסיק את הסיגריות.

khammel

New member
1975 עד 1982

לטעמי, זו תקופת השיא של הלהקה, מכל הבחינות. הקול של פרדי, בעיקר בתחילת הדרך של הלהקה, היה אמנם צלול אבל לא מרשים מספיק. ללא השליטה הווקאלית שרכש בהמשך זה פשוט לא זה. היו לא מעט זיופים והפאלסטו לא היה נקי דיו. אחרי שאימן את עצמו, הקול נהיה "הקול". בשנות התשעים, שומעים כבר את המחלה בקול שלו (במיוחד באינואנדו, שם הוא צלח את ההקלטות עם כמה כוסות טובות של אלכוהול). אני מקווה שזה ברור שהוא לא עישן כדי לשמר את הקול המחוספס.

7INBAR7

New member
חחח כן, זה ברור

הוספתי את זה כדרך אגב :p אני דווקא אוהבת מאד את ההקלטות הממש ישנות שלו, שירים מהאלבום הראשון כמו the night comes down, ואפילו לפני, למשל "i think im going back" שהוא הקליט בתור Larry Lurex. אני מבינה על מה את מדברת מבחינת השליטה בקול אבל יש משהו בטבעיות שלו בהתחלה שפשוט כובש אותי

למעלה