מה אתם יודעים על...

museMe

New member
מה אתם יודעים על...

התקפים אפילפטיים כתוצאה מטריגר רגשי? שמעתם על זה מתישהו?, נתקלתם בזה בעבר? תודה ויום טוב!

girit

New member
מכל החשודים כטריגרים אצלנו הרגשי מנצח

אצל ירון בעיקר הטריגר הוא רגשי. יום שני שעבר - משחק כדורגל חשוב, גמר בית הספר שלו. בלילה היה לו קשה לישון מרוב התרגשות, בבוקר הוא קם עם פרצוף של פרכוס, התעקש ללכת למרות ששנינו היינו בטוחים שהפרכוס מגיע. בעשר כבר טסתי לבית הספר, בשתים עשרה היינו במיון אחרי 10 מג ווליום רקטלי ועוד 3 לווריד. נראה לי שנוסיף לתרופות הרבות שלוקח גם מדיטציית הרגעות...

museMe

New member
תודה על השיתוף

אני קורא את מה שכתבת ובכל זאת אני מצליח לראות דווקא את הגורמים הפיזיולוגיים שגרמו להתקף. חוסר שינה הוא טריגר ידוע להתקפי אפילפסיה, ולכן במצב כזה אני נוטה יותר לראות את החוסר שינה (שלרוב נגרם מבעיה נפשית, או התרגשות או מה שזה לא יהיה) כטריגר להתקף. האם כל ההתקפים שהוא חווה קראו במצבים שהוא היה תחת לחץ (עם או בלי קשר לכמות שעות השינה?) אפשר עוד שאלה?, האם הוא חווה התקפים גם תוך כדי הקפדה על תרופות ושינה טובה?, האם יש לו מוקד אפילפטי? העניין שלי הוא כזה - אני אחרי 3 פרכוסים. סדרת EEG תקינים (בלי מוקד אפילפטי או פעילות אפילפטיפורמית), ולשלושת ההתקפים קישרתי מצבים של מחסור בשעות שינה ותזונה לקויה. עם זאת, חוסר שעות שינה ותזונה לקויה הם חברים טובים שלי מאז ומעולם, אז החלטתי להפנות את תשומת לבי למצב נפשי כלשהו שהייתי נתון בו ימים ספורים לפני ההתקף. לרוב זה היה לחץ או כעס כלשהו שלא בא לידי ביטוי. מודה על התשובות, אשמח לעוד התייחסויות....

למעלה