מה אתם חושבים?

מה אתם חושבים?

אהלן ועדת וינוגרד מצאה שמלחמת לבנון השנייה נחלה כישלון ושהיציאה למלחמה הייתה חסרת אחראיות ופזיזה. ובכל זאת הנוער של היום והחיילים הצעירים לא שואלים את עצמם את השאלה הכל כך חשובה: את מי אנחנו משרתים? בעבור מי אנחנו נלחמים? המלחמה בלבנון והחזקת השטחים הפלסטינים הכבושים הן שתיהן החלטות של מנהיגי המדינה והפוליטיקאים. החיילים משוכנעים שההנהגה יודעת מה שהיא עושה ומה שהיא מחליטה (כי הרי ההנהגה רוצה בטוב המדינה) והם גאים לשרת אותה ולהלחם למענה. כל כך הרבה דם נשפך בעזה על מנת להגן על המתנחלים ובסוף המתנחלים פונו מעזה. כל כך הרבה דם נשפך בלבנון ואחרי פרסום ראשוני של מסקנות ועדת וינוגרד ההמון יוצא לרחוב להפגין נגד אולמרט, פרץ וחלוץ על כישלון המלחמה. למה נשפך הדם מלכתכילה? חיילים צעירים, כמוני כמוך, בקושי בני 21, נהרגים לא על הגנת המולדת, אלא על שירות אינטרסים של פוליטיקאים והחלטות ממשלה פזיזות וחסרות אחראיות, בפעם האלף, כמו יציאה למלחמה והחלטות סותרות כמו מימון התנחלויות במשך עשרות שנים ושליחת חיילים שיגנו עליהם ואחרי כך מפנים את אותן ההתנחלויות. אז בשביל מה ובשביל מי לשרת? כי "אין לי ארץ אחרת/גם אם אדמתי בוערת/רק מילה בעיברית חודרת/אל עורקיי אל נשמתי" או כדי "להיות כמו כולם, לא להיות חריג", כי "אמרו לי", כי "חייבים וזהו" (כלומר, בלי תשובה ובלי מחשבה), כי "בלי הצבא היהודים יכחדו" או מסיבות אחרות? אני חושב שבארץ אין לנו תרבות של חשיבה עצמאית. זאת דעתי. מה אתם חושבים? עידן בעדי

Wild Eye Joker

New member
אז אתה נגד שירות?

ואם לא נשרת, ונהיה משתמטים או וואטאבר, אז יהיה פה יותר טוב? בעולם טוב יותר ילדים לא היו צריכים להלחם..אבל אין עולם טוב יותר, זאת המציאות שאנחנו חיים בה במדינת ישראל.

אני נגד למות ולהרוג סתם

אני לא יודע מה יהיה אם ואם, אני לא חוזה עתידות. אתה מתכוון שילדים לא צריכים להלחם במדינה טובה יותר (לא ב ע ו ל ם טוב יותר) כי ברוב המקומות בעולם (נראה לי) ילדים לא צריכים להלחם (בצבא כלשהו). אני מסכים איתך. אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר להשתמט אבל אני כבר בדבר אחד: אני לא הולך להרוג או למות בשביל אף פוליטיקאי ואף מתנחל. הרי גם ככה עוד כמה שנים יפנו את המתנחלים וס ת ם דם נשפך. וגם הפוליטיקה כל הזמן משתנה. כמה שנים לחמנו בלבנון ובסוף יצאנו משם בלי להשיג כלום. סתם אחי סתם נשפך דם. תאמין לי.

Wild Eye Joker

New member
אני בת...:]

ואולי אתה צודק, דם נשפך סתם..אבל מה נעשה? נמשיך לבכות על זה? או שנמשיך להלחם כדי שיהיה קיום פה בכלל?

גליזה

New member
ובשביל עצמך? ובשביל אלו שהם לא אלה ולא אלה?

ברוב המקומות בעולם רוב האוכלוסייה היא בכלל נוצרית, וכלפיה לא מופנת אנטישמיות. והם לא מוקפים במדינות שמונות אוכלוסייה מוסלמית שאיתה הן בסיכסוך מתמשך, ומלחמה רבת שנים על השטח בארץ. שום דבר לא ישנה את העובדות האלה.

Wild Eye Joker

New member
שמעי, ארה"ב ברובה נוצרית

ועדיין הם סובלים מטרור ערבי, לא כמונו, לא באותו היקף כמובן..והם גם לא מוקפים במדינות שרוצות להשמיד אותה..אבל גם שם יש טרור..

Grey Faerie

New member
מה זה משנה מה הנסיבות?

לאנשים במדינה הזו יש נטייה להתרכז בעצמם ולהתעלם מכל מה שקשור למה שלא סובב סביבם ולא יכול לפגוע בהם, נכון , העם היהודי סבל וסובל הרבה, אבל אל תשכחי שמעשי טבח ומעשי טרור מתרחשים גם עכשיו, על כל מיני רקעים שונים(כולל גזעיים) ובהיקפים נוראיים, אז להתחפר בעמדה של כל העולם שונא אותנו לא מתאים, כי כל העולם שונא את כל העולם ואנשים בכל העולם מתים סתם, לא רק פה.

Grey Faerie

New member
עכשיו שמתי לב

שאני במצב רוח חופר

TASHAGAR21332

New member
סתם מה שאני חושבת

אני לא חושבת שאנשים מתים במלחמות סתם ,נכון שהתנהלות של המדינה שלנו בזמן המלחמה הייתה מתחת לכול ביקורת (ויש לנו את דוח וינוגרט בשביל להוכיח את זה ) ונכון שהייה אפשר למנוע חלק מהרג ופציעות של אנשים . אבל אנשים הלכו למלחמה בשביל להגן על המדינה שלהם על המקום בו הם חיים ועל המקום בו הילדים שלהם ימשיכו לחיות הרבה שנים אחרהם ,אתה לא הולך ונלחם בשביל איזה פוליטיקי או אני יודעת מה , אתה נלחם בשביל הקיום שלך זה עצוב אבל זה האמת במדינת ישראל אנחנו נלחמים בשביל שלא נמות . נכון מדינת ישראל היא בן המדינות היחידות בהם יש שרות צבא חובה ( יש עוד מדינות ) אבל עם כל בן אדם היה אומר שהוא לא רוצה לשרת כי זה לא מתאים לו אז אני לא יודעת עם מדינת ישראל תמשיך להתקיים . נכון שיש לנו חרא של פוליטקים אבל מה אתם אומרים לנו את זה כאילו זה נפל משום מקום אנחנו הם האנשים שבחרו אותם ( טוב לא אנחנו, אין לנו עדין זכות בחירה ) . אני שונאת את הגישה הזואת של אנשים שעומדים מהצד ומותחים ביקרורת על כל מה שנעשה בלי לחשוב לרגע אם הם היו יכולים לעשות משהו בשביל לשנות אתזה .

גליזה

New member
נו בסדר

זה לא סוד שבמלחמות יש הרוגים. וזו מדינה מאוימת, אז יש צבא ויש מלחמות ו..יש הרוגים:/ לא המצב האידיאלי, ובכל זאת הוא מצב נתון. כן, אם לא יהיה צבא אנחנו ניכחד. כל האויבים שלנו ייכנסו בנו עם כל הכוח, ואנחנו נישאר תמימים כמעט בדיוק כמו לפני מלחמת העולם השניה. ואז מה? ואז לא תישאר מדינה, ולא יישאר מפלט ליהודי כל העולם, והדרך לסופנו מתקצרת מרגע לרגע. וכן, אין לי ארץ אחרת. זה שהממשלה חרא והפוליטיקאים חרא לא אומר שצריך לשבור את הכלים ולהניח לדברים ככה, בלי השגחה. זה חוסר אחריות לשמו. אז האסטרטגיות שגויות בתכלית. אז במקום לחשוב יותר מאיפה ומה ואיפה טעינו ואיפה ניתן לתקן, נפרוש ונוותר על זכותנו לחיות? אל תשכח אף פעם שעוד 20 שנה פחות או יותר, נשאר אנחנו, דור ההמשך, ואנחנו נצטרך לקחת את המושכות. אם כולנו נוותר, מהו הערך לחיים שלנו בכלל? איך אפשר להתקיים בכזו אדישות?

Grey Faerie

New member
האמת,

הדעה שלי קיצונית מידי ולא בדיוק תתאים לפורום, (חפרתי מלא ואז הגעתי למסקנה שאני לא הולכת לפרסם את זה כי זה יעצבן הרבה אנשים ואין לי כוח להיכנס לריבים מיותרים) אני מסכימה איתך ב100% ובנוסף אני חושבת שזה דיי עצוב שמדינה שלמה מחכה לדו"ח שיספר לה משהו שהיא כבר יודעת רק בשביל שהיא תקבל לגיטימציה להאשים את האחראים למלחמה המיותרת הזו. Make Love, Not war פיס:)

למעלה