מה אתם חושבים?

מה אתם חושבים?

אהלן ועדת וינוגרד מצאה שמלחמת לבנון השנייה נחלה כישלון ושהיציאה למלחמה הייתה חסרת אחראיות ופזיזה. ובכל זאת הנוער של היום והחיילים הצעירים לא שואלים את עצמם את השאלה הכל כך חשובה: את מי אנחנו משרתים? בעבור מי אנחנו נלחמים? המלחמה בלבנון והחזקת השטחים הפלסטינים הכבושים הן שתיהן החלטות של מנהיגי המדינה והפוליטיקאים. החיילים משוכנעים שההנהגה יודעת מה שהיא עושה ומה שהיא מחליטה (כי הרי ההנהגה רוצה בטוב המדינה) והם גאים לשרת אותה ולהלחם למענה. כל כך הרבה דם נשפך בעזה על מנת להגן על המתנחלים ובסוף המתנחלים פונו מעזה. כל כך הרבה דם נשפך בלבנון ואחרי פרסום ראשוני של מסקנות ועדת וינוגרד ההמון יוצא לרחוב להפגין נגד אולמרט, פרץ וחלוץ על כישלון המלחמה. למה נשפך הדם מלכתכילה? חיילים צעירים, כמוני כמוך, בקושי בני 21, נהרגים לא על הגנת המולדת, אלא על שירות אינטרסים של פוליטיקאים והחלטות ממשלה פזיזות וחסרות אחראיות, בפעם האלף, כמו יציאה למלחמה והחלטות סותרות כמו מימון התנחלויות במשך עשרות שנים ושליחת חיילים שיגנו עליהם ואחרי כך מפנים את אותן ההתנחלויות. אז בשביל מה ובשביל מי לשרת? כי "אין לי ארץ אחרת/גם אם אדמתי בוערת/רק מילה בעיברית חודרת/אל עורקיי אל נשמתי" או כדי "להיות כמו כולם, לא להיות חריג", כי "אמרו לי", כי "חייבים וזהו" (כלומר, בלי תשובה ובלי מחשבה), כי "בלי הצבא היהודים יכחדו" או מסיבות אחרות? אני חושב שבארץ אין לנו תרבות של חשיבה עצמאית. זאת דעתי. מה אתם חושבים? עידן בעדי

faland

New member
אני מניח שאתה צודק בקשר לכמה מיקרים

אבל ההתנתקות נערכה בגלל משאל עם ולא ישראל הייתה זו שפרצה במילחמה בלבנון. אני חושב שהגיע הזמן שבמקום שנשנה (שוב) את הממשלה ניתן למישהו להישאר בכוח מספיק זמן כדיי לעשות איזהשהוא שינויי.

?!

משאל עם על ההתנתקות? אלא אם אני *ממש* טועה, אתה לגמרי משכתב את ההיסטוריה. מעולם לא נערך משאל עם על ההתנתקות, היא עלתה אומנם להצבעה במרכז הליכוד (ושם, דרך אגב, התוכנית נפסלה) ובכנסת (שם התוכנית זכתה לרוב) אך מעולם לא נידונה במשאל עם. יותר מכך, נטען, לא פעם ולא פעמים, שהתוכנית עמדה בניגוד למצע שהציג הליכוד בבחירות בהן הוא ניצח ולפיו קיבל את המנדט. ושלא תבינו אותי לא נכון, כל הכתוב להעיל לא מעיד על יחסי לתוכנית ההתנתקות, למעמדה החוקי, נחיצותה האסטרטגית או המסורית, אבל חשוב לזכור שהתוכנית מעולם לא עמדה למשאל עם.

FE13

New member
ההתנתקותלא היתה בגלל משאל עם..

אלה החלטת ממשלה! המשאל היה של חברי הליכוד ולהזכירכםם הרוב היו נגד ההתנתקות אבל למי אכפת... מדינה דקטטורית!

AnnabeI Lee

New member
וואו, מדינה דקטטורית היא עדיין לא,

אבל ישנם שינויים נחוצים.

אני חושב

שלבני אדם אין תרבות של חשיבה עצמאית כמו שמונטי פייטון ציינו יפה you're all individuals! we're all individuals! i'm not! ו

שתי סוגיות שונות

להודעה שלך, כפי שאני הבנתי אותה, שני חלקים - ועל כן, גם לתשובה שלי שני חלקים. (דרך אגב, בגלל שכבר כתבתי על כמה מהנושאים אליהם אני מתייחס בהודעה שלי, הרשתי לעצמי לקשר לרשומות הרלוונטיות בבלוג שלי.) החלק הראשון עוסק בשאלה: "את מי אנחנו משרתים? בעבור מי אנחנו נלחמים?" ועל כך אתה עונה: "לא על הגנת המולדת, אלא על שירות אינטרסים של פוליטיקאים והחלטות ממשלה פזיזות וחסרות אחראיות". עכשיו, אני אולי האחרון (חוץ מגיאלי) שיתווכח איתך שפוליטיקאים, לעיתים קרובות, פועלים בפזיזות ולמען אינטרסים אישיים. אני גם הייתי מוסיף ואומר שהדמוקרטיה הייצוגית המערבית כיום מאפשרת לפוליטיקאים חופש פעולה נרחב הרבה יותר מדי לנהוג כך. אבל זאתי בכל זאת לא הסיבה שאנשים רבים בוחרים להקריב את "השנים הטבות ביותר" שלהם, ולעיתים אף לסכן את חייהם, בשירות הצבאי. זאתי בהחלט לא הסיבה בגינה אני בוחר להתגייס. ישנן סיבות אחרות, ישנם צידוקים נוספים. ישראל זקוקה לצבא, הן מכורח המציאות והן מכורח האידיאולוגיה שלנו (והדיון על איפה עובר הגבול בין השתיים נוגע בכמה מאבני היסוד של הפילוסופיה הציונית בפרט והפילוסופיה המודרנית בכלל). ישראל ניצבת בפני אלימות, אלימות קשה וסיזיפית (והדיון על מקורותיה, שוב, מורכב מכדי להעלותו כאן). אומנם, אני מאמין שהפתרון לאלימות הזו יימצא אך ורק במישור המדיני, אך ההתמודדות היום-יומית והמיידית איתה מחייב שימוש בצבא. מדוע יש, לעיתים, להשתמש באלימות על מנת להילחם באלימות? הייתי ממליץ לך לקרוא את הרשומה הזאת של "ילד ירוק", ואם זה מעניין אותך, גם את רשומת התגובה שלי. בחלק השני אתה מצהיר "אני חושב שבארץ אין לנו תרבות של חשיבה עצמאית" ואז ממהר לשאול "מה אתם חושבים?" לשאלה הזו התייחסתי, בייחוד בהקשר של הגיוס לצבא ברשומה "הדילמה שלי". אני בהחלט מאמין שלכל אחד צריכה להינתן הבחירה האם להתגייס או לא. עוד כתבתי, שאחד הדברים שמרתיעים אותי בצה"ל הוא שבגיוס לצה"ל אני מפקיד את חירותי בבקו"ם. ואכן, אני חושש שחשיבה עצמאית, הגוררת הפרת פקודות, מסוכנת לתפקודו התקין של הצבא (ובבקשה, בבקשה על תקפצו עלי). אני לא מתכוון שאין לה מקום, כי במקומות מסוימים היא הכרחית ועלינו לעודד אותה, בעיקר כשמדובר בפקודות לא – חוקיות, אך מבחינת תפקודו השוטף של הצבא היא מסוכנת. לא, אני לא מאמין שעל חיילי צה"ל להיות מופקדים על דו השיח הציבורי. אני מאמין שכשמו כן הוא, על הציבור להיות אחראי על הדיאלוג הזה. עלינו לעודד חשיבה עצמאית בקרב ילדנו, נערינו ואזרחינו, אך לא בקרב חיילנו. ובקשר לשאלה הספציפית ששאלת. האם החשיבה העצמאית בארץ פגומה באופן מיוחד? לא, לדעתי לא. כמו שהעיר ישו לפני "לבני אדם אין תרבות של חשיבה עצמאית". הבעיה היא שבארץ חשיבה עצמאית של הציבור חשובה באופן מיוחד והעדרה גורם לנזקים חמורים בהרבה (דוגמא אקטואלית אחת מני רבות הגיעה בדמות ועדת וינוגרד והביקורת שהיא הטיחה על התנהלותם של המנהיגים בתקופה בה החלטותיהם זכו לתמיכה ציבורית רחבה באופן מדאיג). נתי

ציקהלה

New member
וכמובן זה רק בקשר לשאלה ששאלת,

אני נורא מסכים בקשר למלחמה ולעובדה שחיילים נילחמים בישביל אינטרסים מסריחים

StasAshdod

New member
בתור מדינה

שנוהגת להחליף מנהיגים בתכיפות. לכן הם בוודאי ירצו לגוון קצת הפעם.

AngeIDust

New member
אני בעד

שהפוליטיקאים הישראלים יבואו לקורס בצרפת, אולי זה ישפר אותם קצת... וראש ממשלה אישה זה רעיון לא רע, רק שהיא תהיה נורמאלית ולא כמו המועמדת פה לנשיאות...

למעלה