מה אתם חושבים?

דאו

New member
מה אתם חושבים?

רציתי לשאול אתכם שאלה: מה דעתכם? האם אפשר ללמוד אצל שני מורים במקביל את אותה אמנות לחימה? האם זה נכון? מה היתרונות והחסרונות? (אולי זה מבלבל, אולי זה מעשיר) אשמח לשמוע דעתכם תודה

לדעתי...

זה מעולה! זה אדיר! זה יותר מרצוי! זאת מציאה! להיות בעל מורה טוב אחד, זה להיות בר-מזל. להיות בעל שני מורים טובים, השונים אחד מהשני ותופסים הכל אחרת, זה כבר מזל על-גבי מזל! זה פשוט כמו לזכות בלוטו, אבל לא של כסף, אלא של ידע ועוצמה! בקיצור, דעתי הובנה... באהבה בן

דאו

New member
אז עכשיו עוד שאלה.

שאלה שמטרידה אותי מזה זמן איזה בחירה לדעתכם יותר חשובה: 1. למצוא את האומנות לחימה שמתאימה לך 2. או את המורה שמתאים לך ובבקשה תנמקו (ואל תגידו לי ששניהם כי זה לא פיר) חשוב לי לדעת מה לדעתכם יותר חושב תודה

דרור ק

New member
תגובה

מניסיוני - אם אתה רוצה לרכוש מיומנות מסוימת אז מורה מתאים חשוב יותר משיטה מתאימה. כי בסופו של דבר הקשר הטוב עם המורה הוא זה שמאפשר לרכוש את המיומנות ממנו. מצד שני אם אתה רוצה לפתח השקפת עולם, כלומר לראות את העולם בעיניים אחרות, אז המורה לא כל כך חשוב. הוא רק מכוון אותך לזווית המבט הרצויה, ואת ההתבוננות אתה ממילא עושה לבד.

לעניות דעתי

אם אנחנו מדברים על אמנות הלחימה, אז אין "אמנויות לחימה" שונות, יש רק אמנות לחימה אחת. הערה ושאלה: ברור שלכל מורה יש ברגע מסויים את אינספור שיטות העבודה האישיות שלו, אבל זה דבר דינמי שכל הזמן מתפתח ומשתנה. אם מורה מסויים מלמד שיטת לחימה מסויימת לא במטרה לקדם את התלמיד או להפוך אותו ללוחם, אלא במטרה ללמד אותו את אותה שיטה (והשיטה כבר "תדאג" לו, במסגרת הכלים הכלולים בה), אז כל התשובה ההתחלתית שלי לא היתה רלוונטית... האם לכך התכוונת?

אכן, דוגמא מצויינת:

לדויד יש שני מורים לקונג-פו/הילינג (תקראו לזה איך שאתם רוצים), שיש לי את הכבוד להיות אחד מהם. שני המורים הללו גם מכירים אחד את השני ומשמשים גם כמורים אחד של השני. אני בטוח שחלק מההסכמה ההחלטית של דויד נובעת מהנסיון האישי שלו בלהיות בר-מזל כל-כך: ליהנות משני מורים!

Yin

New member
רק סייג אחד יש לי

לא ממש טוב ללמוד במקביל שני זרמים של אומנות דומה, בשלב ה"מתחיל". הסיבה לכך היא קושי ביישוב הסתירות, או הסתירות לכאורה, שיכולות להיות. סתירות שנובעות בגלל דגשים שונים של מורים שונים, שכפי הנראה מתישבות במהלך הזמן. שלכם, Yin

נירש

New member
לעניות דעתי...

שני מורים זה אחלה, בתנאי כמובן שהם אינם פוסלים אחד את גישתו של השני. לדעתי טבעי שיהיו "סתירות" כלשהן בדרך הלימוד, אך כל עוד שני המורים מקבלים את ההבדלים, ולא מתייחסים אליהם כאל שגיאות, זה מסתדר מצוין. יש להתייחס לצורת פעולה אחרת כצורה נוספת ולא כשגויה. אני בטוח שהתלמידים רק ירוויחו מזה. לגבי השאלה השנייה - מנסיוני, העדיפות היא לגבי אמנות הלחימה ולא המורה. יכול להיות מורה נפלא, שילמד שיטה שלא מתאימה לך - ובמקרה כזה לא תשאר ללמוד אצלו רק בגלל שהוא מצוין... ועם זאת, אני לא הייתי נשאר ללמוד שיטה שמתאימה לי אצל מורה שלא כיף לי איתו.

שני המורים האלה אמורים לשתף ביניהם

פעולה, גם אם הם לא מכירים אחד את השני. הם אמורים לחוש אחד את השני אנרגטית ולתאם את עבודתם. מספיק שאחד מהם יעשה זאת כדי שהתהליך כולו יהיה תקין. אם הם אינם מסוגלים לעשות כך, הם לא מורים מבחינתי...

Yin

New member
ומכאן נובעת התשובה

לשאלה של דאו, ששאלה האם לחפש מורה או אומנות. שלכם, Yin

למעלה