מה אתם חושבים?

מה אתם חושבים?

היום היה לי ממש משעמם, וחשבתי על משהו - ואין לי מושג מאיפה ולמה חשבתי עליו..אבל זה נשמע לי סבוך. תארו לכם לרגע מצב שכזה: תלמיד יב' בשוחרות, באמצע השנה, רוצים להעיף אותו מהטכני..[או מהולץ, או מבאר שבע, אותו דבר] אז נכון שזה ממש מעצבן ושזה יגרום לו להרבה בעיות בחיים. אבל מה קורה אם הוא מאיים בהתאבדות? יעני, הוא בא למדריך שלו ואומר לו - "אתה מעיף אותי? אני מתאבד..פה בבית ספר..וזה יהיה על מצפונך כל החיים, בין אם תרצה ובין אם לא" מה אתם חושבים שאז יקרה? אני מתלבט בין שתי אופציות - יוותרו לו, או שישלחו אותו לבית משוגעים..חח תגיבו ברצינות!!

pure_as_fire

New member
קודם ינסו לבדוק כמה זה רציני

עם שיחות מנהל וכאלה לדעתי וזה בהנחה שממש תיהיה רציני בגישה מול המדריך... משם די קשה לנחש יש מצב לוויתור או עונש אחר, סביר מאוד שעונש אחר

murzik3591

New member
אדם שרוצה בכנות להתאבד...

אינו יכול לשרת בצה"ל, אזי אין טעם לצה"ל לממן את לימודיו... כנ"ל המוסד החינוכי לא ירצה לקחת על חייו אחריות. הוא ישוחרר מצה"ל, ואולי יתנו לו לסיים את לימודיו תחת מעקב רפואי.

pure_as_fire

New member
נהה...

אפשר לחרטט שהרצון להתאבד הוא מהמחשבה של לעוף מהבית ספר ולא לשרת בחיל אוויר בלה בלה.. תלוי בגישה תלוי במנהל

לא הבנת, כמו שנאמר

הכוונה היא התאבדות עקב כך שהורסים לו את החיים, מעיפים אותו לקראת סיום לימודיו התיכוניים, וכאלו. אבל יש מצב שמה שאמרת נכון..

orly red

New member
עכשיו ברצינות..

זה לא משנה אם תמציא את הרעיון או באמת תתכוון- ברגע שתלמיד מדבר על התאבדות, ביה"ס מחוייב לדווח להורים ולמשרד החינוך ולהפנות את התלמיד לבדיקה פסיכולוגית. אח"כ פועלים בהתאם להנחיות הפסיכולוג ומפקח החינוך. אז.. זה לא נראה לי רעיון טוב במיוחד לחרטט משהו כזה רק כדי להימנע מהרחקה מלימודים..

תגיד לי מה אתה מתחיל להתפלסף פה

כשמשו כזה ח ושלום, אז דבר על זה...אל תתחיל לזיין את השכל...

orly red

New member
אם המצב כזה חמור אז..

הפסיכולוג יכול להמליץ על אשפוז לצורך השגחה או על מעבר ללימודים בקירבת הבית. זה לא ממש תכנית כבקשתך כי הוא לוקח אחריות על החיים של התלמיד, אז הוא לא ימליץ סתם להשאירו בלימודים כדי למנוע התאבדות..

למעלה