מה אתם חושבים

D o r o t h y

New member
טוב זה פשוט :

למה לא : כי זה רחוק מהבית, מהחברים מהמשפחה כי זו שפה זרה כי המנטליות אחרת כי לא מכירים את תחנת האוטובוס הקרובה ואת הסניף של קופת חולים כאלה דברים למה כן: כי זה משהו מיוחד שמשאיר סיפורים וחוויות להרבה זמן כי זו הזדמנות נהדרת לצאת מהבועה המקומית ולראות קצת חיים אחרים כי זו מנטליות אחרת כי זו שפה חדשה שאפשר ללמוד כי זה מאפשר להכיר אנשים חדשים בקיצור - אני מאד בעד

אושר מ

New member
לא שפה חדשה - אנגלית

ומנטליות שאני לא מאוד מעריכה - אמריקאים... נגיד אם מישהו היה שולח אותי לאיטליה, הייתי עולה כבר על המטוס הבא, גם לשנתיים...

D o r o t h y

New member
תתפלאי

כמה אנגלית אפשר ללמוד כשכל החיים מתנהלים באנגלית ומנטליות אמריקנית, אולי תלמדי לחהעריך בכל זאת, להבין ולוותר על ההכללה. עדיין חושבת שזו הזדמנות נהדרת

מוּסקט

New member
כדאי לך

כי כל ניסיון של לגור ולהתמודד רחוק מהבית הוא טוב. גם אם הניסון עצמו לא משו, בחשבון הכללי של החיים שלך זה ניסיון חשוב.

אין לי רעיון למה לא

ולמה כן כבר אמרו לפני רק רציתי להצטרף לתמיכה. למה לי לא מציעים כזה דבר

orlyt

New member
אם ככה אז כדאי לך לחשוב

על המשמעות של להיות מהגרת עבודה שגרה עם המעסיקים. עם כל היתרונות של ללמוד להסתדר במקום חדש לחלוטין, באים גם הרבה חסרונות. לפני כמה שנים חברה שלי חשבה בכיוון וגררה אותי איתה לכל מיני מקומות שמארגנים את הנושא בארץ. שם כמובן הראו לנו רק את מכתבי התודה הנרגשים והסיפורים היפים, אבל קצת פחות סיפרו על מה קורה אם את לא מסתדרת עם המשפחה, ומה אם את רוצה לעזוב, ומה העבודה הזו בעצם דורשת כשאת בסופו של דבר גרה אצלם בבית ולכן עובדת בלי שעות מוגדרות. בדיוק באותה תקופה היתה תוכנית בטלוויזיה על בחורות ממזרח אירופה שנוסעות למערב אירופה לעבוד כאופר, ושם דווקא בחרו להציג את הצד הפחות זוהר של העניין. את יכולה ליפול על משפחה נהדרת ואז הכל יופי-טופי, או במקרה הגרוע יותר על משפחה מעצבנת ומרושעת, שכל פעם שתקחי קצת מיץ תפוזים מהמקרר תסתכל עלייך עקום, ואפילו לבכות בשקט אי אפשר כי הם שם מעבר לקיר. זהו, רק רציתי להביא את הצד רואה השחורות לדיון...

אושר מ

New member
תודה../images/Emo13.gif

לא חשבתיש הכל שושנים... לפי מה שהם אומרים יש אופציה להחליף משפחה באם לא מסתדר.. זה רק בלוף או שזה באמת ככה? את יודעת משהו על התהליך? הם אומרים שזה מין בחירה הדדית של משפחה... אבל משום שעוד לא נכנסתי לזה אין לי עדיין מושג. ואגב, צפוי שינוי - לידיד שלי הציעו עבודה באיטליה ל 7 חודשים. סתם ככה דרך חבר של חבר. השחרר מהצבא וטס לו קצת לאיטליה, מקבל כלכלה ודמי כיס... מסתבר שיש אנשים עם מזל בעולם
.

orlyt

New member
אני מניחה שזה לא לגמרי בלוף

ובאמת אפשר להחליף משפחה, אבל זה לא תמיד מהיום למחר. בעקרון אמור/ה להיות איש/אשת קשר במקום שבו את נמצאת שאליו/אליה פונים במקרה חירום. אבל אם פתאום הנ"ל בחופש, לא עונה לטלפון ואת תקועה אז אני לא יודעת מה עושים. גם בארץ מהגרי עבודה לפעמים נזרקים לרחוב בלי התראה מוקדמת, לא חושבת שהאמריקאים קדושים יותר מהישראלים... נאמר לנו שהמשפחות הן כולן משכילות ומבוססות, אבל עלי זה לא עושה רושם, כי יש גם אנשים לא-נחמדים-בכלל עם תואר אקדמי. בכל אופן מדובר על איזה תהליך של התכתבות. אני חושבת שבשלב הראשוני המשפחה בוחרת את המועמדת (מתוך מאגר קורות חיים שכזה שנמצא בסוכנות) ומן הסתם לך יש תמיד אפשרות לומר שאת לא מעוניינת. ברגע שנוצר הקשר מתכתבים קצת, מדברים בטלפון ואם כל הצדדים עושים קולות מרוצים אז נוסעים. חברה שלי מעולם לא השלימה את התהליך, כי גם לסוכנות בת"א (40 דקות באוטובוס) היא לא רצתה לנסוע בלעדיי, קל וחומר לארה"ב.

למעלה