מה אתם חושבים??

מה אתם חושבים??

קראתי המון ספרים/ מאמרים שמפרשים סמלים מחלומות לכל מני פירושים. נגיד אם את רואה דג בחלום זה אומר שצפויות לך סכנות כספיות וכאלה... אז מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים על התאוריה הזאת, אני אישית מנסה לפרש חלומות פשוט לפי הקשרים לחיים - ואני חושבת שזו הדרך הטובה ביותר כי אני חושבת שלכל אחד כל סמל בחלום אומר לו משהו אחר.... אז אם תכתבו מה אתם חושבים אני אשמח!! (-:

הסמלים בחלומות שלנו

שלום לך.. גם אני קראתי ספרים בנושא... כי זוכרת חלומות - יחסית בבהירות רבה, ועניין אותי לבחון את העניין. בסופו של דבר, נראה לי, שרוב הסמלים בחלומות הינם אישיים. ומה שחשוב יותר - התחושה שהחלום מקרין/ משדר לנו. לא תמיד אנחנו יכולים לרדת למשמעות העניין.. אבל אם נצליח - אז כמו שאמר פעם הרואה בכוכבים - נוכל להתחבר אל דברים עמוקים יותר בנו, אל רצונות עמוקים יותר, אל הדרך שאנחנו באמת מתיחסים למשהו. נראה לי שהחלום הוא דרך של המוח לעבד מידע באופן בלתי תלוי במציאות. ולו רק ידענו מהו המסר... אבל הידיעה הזו.. - כמה חבל... מתרחשת רק לעיתים נדירות. ;-)

stf

New member
חלומות

ובכן לי יש תאוריות מסובכות לגבי חלומות אני למשל חולמת חלומות ובבוקר כשאני נזכרת בהם אני יכולה יפה מאוד לנתח למה חלמתי דווקא על זה לדוגמא: חלמתי על זה שאני צריכה לעשות שוב מבחן פסיכומטרי כי בטעות שלחתי עוד טופס של הבחינה אני יודעת שחלמתי את החלום כי לידידים שלי למוחורת היה פסיכומטרי וגם החלומות שלי מאוד מורכבים חלמתי חלום שאני מבקשת ממשהו שיעיר אותי כי אני יודעת שזה חלום והוא אמר לי שאין צורך כי זה באמת קורה או שחלמתי שאני מפספסת רכבת ואז בלילה אחר חלמתי שאני שוב מפספסת את הרכבת ואז התחלתי להתעצבן כי כמה לילות לפני כן חלמתי שאני מפספסת רכבת ובעצם ידעתי מה הולך לקרות ולא הזהרתי את עצמי והקטע הכי מעצבן זה שזו הרכבת האחרונה באותו יום ויש לי עוד הרבה דוגמאות המסקנה שלי היא שחלומות זה אינדיוידואלי אי אפשר להחליט שאם כל העולם חולם על מבחן זה אומר שלמשל הם במשבר כי כל אחד המבחן מסמל לו משהו אחר בחיים אחד הצלחה חד לחץ אחד פחד ואחר שהוא פשוט חייב להתעורר .... חג שמח וחלומות מתוקים

ברוכה הבאה!

ברוכה הבאה! מבטיח התיחסות עינינית יותר לחלומותיך, אשמח גם לשמוע יותר פרטים על חלום הרכבות. בינתיים, הסדר נושף בעורפי...:) חג שמח וחלומות פז, רואה בוכבים.

stf

New member
רכבות

אין עוד פרטים כבר סיפרתי את כל הסיפור שלי קודם בסך הכול היה לי חלום ש``כשהוא התרחש`` נזכרתי בחלום הקודם שהיה לי ואז החלום הראשון נחשב כחלום והשני הוא ``מציאותי`` לילה טוב

החלום כמראה פנימית

היי אפרודיטה! כל מה שיש בחלום קיים בנו. את כל הסמלים אנחנו יוצרים בעזרת מחשבות, חוויות ורגשות, ולנו היכולת להבין כל סמל וסמל, הכל תלוי כמובן ברצון ובתשומת לב לחלומות שלנו. גם אני חושב שלכל אחד יש עולם סמלים אישי משלו, יחד עם זה קיים בנו גם עולם של סמלים קולקטיבים, המדברים לכולם. החלום מדגיש את ייחודנו, את דרך המחשבה האופינית לנו על כל גווניה ונפלאותיה. החלום, הוא גם מראה פנימית של התקשורת החיצונית שלנו עם הסביבה. בחיי היום יום אנחנו מתקשרים עם אנשים, מעבירים מידע ומתחברים הרבה בזכות ההבנה ההדדית של סמלים בסיסים המוסכמים על כולם. הרבה פעמים אנחנו מתנהלים בחיינו באופן אוטומטי ובוחרים להגיב לפי דפוסי התנהגות ידועים מראש. דפוסים אלה לא ממש משכנעים את תת המודע שלנו ואת רצוננו הבסיסי. כל תגובה או רגש שהודחקו מתויקים לסיפריה במוח, שם הם עוברים עיבוד ואחרי שעברו טיפול מיוחד המתאים להבנתנו, עולות וצפות המחשבות בלילה ומראות לנו את מה שרצינו להגיד באמת, לעשות באמת ולהיות באמת. המוח משחרר אלינו בלילה, בחלום, את כל רשמיו שצבר במהלך היום. ההתיחסות אליו יכולה לחסוך הרבה תיסכולים, לקצר דרכים בהתקדמותנו בחיי היום היום ואפילו למנוע מחלות. החלום מראה לנו אותנו נקיים מעקבות. מעניין, שהאמת שלנו מפחידה אותנו בחלום או נראת מוזרה. מסתבר, שכבר שכחנו את רצונותינו הבסיסים והחלומות נראים לנו בדיונים. לפעמים אנחנו לוקחים את הסמלים הקולקטיבים ונותנים להם, בחלום, ביטוי מחודש, שלנו. כך שקשה לדעת בידיוק מה שייך לאן(אישי או קולקטיבי). בכל אופן, אני בטוח שבהמשך נמצא בפורום זה כמה סמלים המוסכמים על חלק מאיתנו. חג שמח וחלומות פז, רואה בכוכבים.

למעלה