מה אתם חושבים.....

מוצארט

New member
בדוגרי???

על ששמעתי פעולה על ה-תורה ועבודה, והבנתי שהעבודה זה בעצם חלק מהתורה, חשבתי שהכל בולשיט. אבל עדיין, לתנועה אין מי יודע מה דבקות בערכים שהם מציבים לעצמם.

beckham17

New member
למה אין להם?!

במה זה מתבטא? אל סתם תזרוק הצהרות באויר...

s h e s e k

New member
האמת...

כשהיית בחבריא א´ הרבה יותר התלהבתי מבנ"ע. היום- אני עדיין אוהבת וחושבת שכל הכבוד למי שייסד, ולמי שמחזיק את בנ"ע, וכל הכבוד לכל המדריכים (שאני לא נמנית ביניהם מסיבות עקרוניות). וכמובן שיש את כל ההצהרות של אריאליסטים ועזראים על כך שזו תנועה מעורבת ושרק בגלל זה אנשים מתקלקלים.. אבל- אני לא חושבת שזו בעיה. אולי בגלל שגדלתי במושב מעורב. אולי לא. בכל מקרה לא נראה לי שבאמת זו הבעיה. כי מי שמחליט לעמוד על הערכים שלו- לא יקרה לו כלום אם הוא יהיה מדריך או חניך בתנועה מעורבת. זה פחות או יותר מה שיש לי להגיד. (מה אתם אומרים על העניין של תנועה מעורבת?) ושוב- שכוייח לכל הנוטלים חלק בהנהגת התנועה.
(סליחה שזה עמוק מדי. לא מתאים לי..לא נורא- תתגברו ביחד)

אליגטור

New member
שאלה טובה

למרות שיש הרבה חסרונות. בני עקיבא היא תנועה שיש לה מפעלים אדירים שמטרתם תרומה לזולת. פעם הייתי סתם חניך בסניף גדול וחשבתי שכל בני עקיבא זה העברת ערכים שזה דבר מצוין בפני עצמו וצחוקים. מעין מקום מפגש חברתי ביחד עם פעילויות ערכיות. אבל בתקופת ההדרכה הגעתי לעולמות שונים וגיליתי שזה הרבה יותר מזה. גיליתי שבני עקיבא עוסקת בהצלת נפשות ממש, פגשתי אנשים שאמרו שבני עקיבא שינו להם את החיים והם לא יודעים איפה הם היו בלי התנועה. הייתי בשכונות מצוקה שם הדבר היחיד שפועל חברתית זה בני עקיבא, לא שום תנועה אחרת. לעיתים קרובות אני רואה הרבה נקודות שחורות אבל כולן נעלמות בשניה כאשר אני מגלה את הדברים הענקיים שנעשים כאן. אז לכל אחד בני עקיבא אומר משהו אחר. יש כאלה שיסלדו מהתנועה כי הם לא מכירים את כל הזוויות שלה. יש אנשים מאוד מסורים וגם אם נראה שהתנועה לא הולכת לשום מקום ולא מתקדמת, תמיד אפשר למצוא את האור.

למעלה