מה אתם חושבים?

• פותח הנושא AA126
  • פורסם בתאריך

AA126

New member
מה אתם חושבים?

השכרתי דירה יחידה שבבעלותי(אני עובר לשכירות בדירה אחרת).השוכר אמור כבר בים ראשון להיכנס לדירה
הוא הבטיח לי תשלום במזומן בכל סוף כל חודש
קיבלתים שקים מאשתו כערבון שימומשו אם לא יופקדו הכספים.היא אינה מוזכרת בחוזה
גיליתי דרך האתר של בנק ישראל שהאיש הוא לקוח מוגבל חמור ולכן כנראה התעקש על תשלום במזומן.
למרות שלכאורה עמד בכל התנאים, האם אני יכול לבטל את החוזה טרם מימושו ולא להסתכן בתביעה?
מצבנו הכלכלי לא טוב בלשון המעטה
מה אתם הייתם עושים.

תודה

חצי טון

New member
יש לך צ'קים שתוכל לפדות בבנק.

או בהוצאה לפועל אם לא יכובדו. זאת בטוחה טובה מאוד.
בכל אופן אם אלה התנאים שהוסכמו ואין הפרדה יסודית של החוזה אתה לא זכאי לדרוש ביטול.

AA126

New member
לא חושב שבנק ישראל פירסם אתר כזה

אתר שבדיוק בא למנוע עסקים עם אנשים כאלו
זה אדם שיכול לא לצאת מהבית בזמן ואולי להרוס אותו

חצי טון

New member
בעתיד גש לייעוץ מקצועי לפני חוזה.

גם אם לא לעריכת חוזה לכל הפחות כדי לקבל ייעוץ, אולי תקבל עצה לגבי בטוחות מסויימות שאדם בקשיים כלכליים לא יוכל לספק.

תבטל את החוזה

חוקית, אסור לך לבטל את החוזה. אבל מעשית, אני ממליץ לך בכל לב לעשות את זאת. רצוי בהסכמה. אפילו אם תצטרך לפצות אותו (נניח בתשלום של חצי חודש) זה יהיה לך עדיף משר להכניס לביתך אדם כזה.
מה יקרה? האיש לא ישלם, הצ'קים יחזרו, הוצאה לפועל תעלה לך הון ולא תצליח לגבות את הכסף מהאשה כי פשוט אין לה גרוש, האיש לא ישלם ארנונה חשמל ומים והתשלומים יפלו עלייך וגם האיש לא יסכים להתפנות מהדירה וייקח לך חודשים לפנות אותו.

גם אם לא תצליח להגיע איתו להסכמה, אני אומר לך שעדיף לך לבטל את החוזה ולהסתכן בתביעה מאשר להכניס אותו לביתך. גם אם העניין יגיע לבית משפט, השופט יבין את מניעיך ולא יטיל עלייך פיצוי גדול מדי.

אני רק מקווה שבחוזה לא כתבתם סכום מוסכם לפיצוי בשל הפרתו כי את זה תצטרך לשלם

AA126

New member
אז ככה

בדקתי שיק של אישתו באתר המדובר והחשבון בסדר
הכנסתי גם אותה לחוזה
ביקשתי ערבות בנקאית בסך 10000 שח
ובקשתי שני ערבים
להכל הוא הסכים
הוא בעל משפחה עם ארבעה ילדים
לדעתי אישתי פארנואידית מידי

אם הוא יבצע את כל הנ"ל אז זה בסדר גם מבחינתי

אשתך לא פרנואידית. להכניס לדירה אדם שהוא מוגבל באופן חמור, שמשלם במזומן (ובסוף החודש, לא בתחילתו - מה שמראה על לחץ קבוע במזומנים) בלי לתת ערבויות מוצקות זה מעשה פזיז במיוחד. אני מכיר מקרים "מהחיים" שבו אדם התנחל בדירה בלי לשלם לקח חודשים לפנות אותו כשבעל הדירה לא ראה אגורה ואף היה צריך לשלם חשבונות.

אבל אם ייתן לך ערבות בנקאית וגם יחתים שני ערבים רציניים (כלומר, אנשים שעובדים עם תלוש משכורת חשבון בנק פעיל) אז זה בסדר.

אל תשכח להעביר את הארנונה, חשמל, מים וגז על שמו!!

ולכגבי ההערה של פלורי - אכן ההמלצה שלי להפרת חוזה היא בודאי לא עצה משפטית אלא מעשית וברור שהיא על דעתי בלבד.

שיהיה בהצלחה

AA126

New member
את המזומנים הוא נתן מראש

אני מרגיש כבר לא נעים ממנו
הפחיד אותי שהוא אדיש להכל.להכל הוא הסכים.לכל התנאים לכל הבקשות.ד אגב הוא בעל מוסך באיזור מודיעין.
בקיצור לא נראה לי חשוד.בחוזה כתוב שמיד אחרי אי כיבוד שיק או תשלום זו הפרת חוזה ועליו לעזוב את הדירה ולשלם עד סוף השנה.הערבות תאפשר לי מספיק זמן לפנות לבית המשפט להוצאת צו פינוי

צריך לחשוב עם הראש ולא עם "לא נעים"

תאמין לי שאם תיתקל בבעיות עם השוכר יהיה לך הרבה פחות נעים.

הוצאת צו פינוי לוקחת מספר חודשים וגם זה בתנאי שמדובר בפינוי בלבד ולא בתביעה כספית (לתשלום חובות עבר)

אבל אם הוא מחתים שני ערבים טובים ונותן לך ערבות בנקאית בגובה שכ"ד של 3-4 חדשים אז נראה לי שזה יחסית בסדר.

AA126

New member
קיבלתי ערבות בנקאית בסך 10000 שח

לקחתי צ'קים מאשתו(לא מוגבלת) לטובת העריה,גז ומיים וצ'קים לכל השנה.החתמתי אותו על סעיף שהוא יוצא תוך חודשיים אם אני מודיע לו מראש.נתן לי שני ערבים
כמובן שאעקוב מדי פעם אם הוא משלם את החשבונות.
והיום תהליך הוצאת צו פינוי לוקח עד 60 יום
מקווה לטוב

למעלה