מה אתם חושבים?

מכבי32

New member
מה אתם חושבים?

כשהבעל לומד כל היום, יוצא שהאישה מפרנסת את הבית ולוקחת על עצמה את התפקיד של הגבר המיועד לו בכתובה. מה אתם חושבים? מצב כזה נורמאלי או עדיף מצב שהבעל משלב תורה ועבודה וזוכה לאשה שתוכל לבלות יותר זמן עם הילדים?

בננה148

New member
יצא לי לשמוע ...

כמה פעמים שבחור מחפש בחורה עשירה שתפרנס אותו .... וזה הדבר הכי אדיוטיי בעולם ... ממתי עול הפרנסה נופל על האישה??? איזה עולם זה?? ברור שהגבר צריך לשלב תורה ועבודה והאישה תגדל את הילדים בנחת ובשלווה ... ותגיד לי אתה .. מה יותר כיף? לחזור הביתה לבית הפוך אישה סחוטה אוכל במיקרוגל וילדים בביבי סיטר או להיכנס לבית שליו אוכל חםםם מחכה לך הילדים רגועים ואשה מחייכת ודואגת......

Lיבי

New member
לדעתי

זה לא בסדר שהעול נופל על האישה יש נשים שמסכימות לזה ויש נשים שלא ואני בהחלט מבינה למה

שםאנילא

New member
האישה מוחלת ויודעת מראש שהיא זאת שמפרנסת

והיא זאת שמתחלקת איתו בשווה בשכרו לעולם הבא מה הבעייה בזה? זכותה להחליט ככה לא?!

הפרחים2

New member
מה השטות הזאת?‏

למה שיכפו עליה?אף אחד לא יכול לכפות על אישה כזה דבר,אם היא בוגרת להתחתן,כנראה שהיא מספיק בוגרת להבין.

קליט

New member
הערה

מצב שבו האישה עובדת יותר מחצי משרה לאורך שנים - הוא נדיר ביותר , לרוב, האישה עובדת כמה שנים, ובשנים האלה - האיש מוצא לו איזשהוא אפיק לפרנסה והופך להיות המפרנס העיקרי . מצב שבו האיש רק לומד כל החיים - והאישה היא המפרנסת היחידה - היא ג"כ נדיר ביותר, כי בדרך כלל - האיש מפרנס את המשפחה אם בעסקי קודש ואם בעסקי חול . אנחנו נמצאים במדינה שבו מי שלא משרת בצה"ל - לא זכאי לעבוד . אי לכך נדמה שכאילו החרדים לא כ"כ עובדים, ולא היא . מחוסר ברירה הרבה מהחרדים עובדים בשחור (בלי תלוש) .

מי שלא משרת בצה"ל- לא זכאי לעבוד.

היום זה רק עד גיל 28. מעבר לזה כבר יש פטור, ואפשר לעבוד חופשי.

שםאנילא

New member
אני חושב שכן...ועד לרגע זה שירתתי ואני משרת

יותר ממך בצבא לצערי... ואני חושב שמי שהולך לישיבה אין עליו וזו גאוה והוא צריך להיות גאה בזה ואני מוכן לשרת ואשרת ומשרת במקומו ואם יש לך בעייה עם זה דפוק תראש בכותל ושים פתק... כנראה שלא למדת מספיק תורה כדי להבין מה יותר חשוב לעם ישראל... בברכה

שםאנילא

New member
יש 2 צדדים אז אל תנפנף בכתובה...

חלושקית

New member
זו צורה של הנהגת חיים

אף אחד לא מכריח את הבחורה לנהוג כך ואם זה מגיע מדחף כפייתי מבית ההורים, הרי זו טעות. זה צריך להיות חרוט בלב ובשכל שהאישה לוקחת את מטלת הפרנסה ולהיות מוכנים לקשיי החיים ולא להתבכיין ישר כשאין כסף. לא כל אישה מצליחה לפעול בדרך הזו ומה שכי בטוח, שהאמונה, היא זו שתחזיק את הבית ולא הכסף. זוג שמאמין בס"ד מצליח "לשרוד" עם ההנהגה הזו עד המוות ואף להצליח לחתן ילדים בכבוד... ומי שטיפונת מפקפק באמונה הזו, שיצא לעבוד, כי זה לא ללקק דבש כל החיים.

למעלה