מה אתם חושבים על....

gorck

New member
מה אתם חושבים על....

"לשלב" בין הקורס הדתי והחילוני במחוז שלכם. השנה,2006, קורס המש"צים החילוני, וקורס המש"צים הדתי התקיימו במקביל- המסע התחיל באותו מקום והמסלולים היו די מקבילים, כדי לא ליצור לחץ פשוט החליפו בימים. שישי-שבת עשינו ביחד, בלי לעשות משהו באמת, קידוש תפילות וסעודות לא היו חובה לקורס החילוני אך היינו מוזמנים. את הגיחה ערכנו באותו מקום, התחרות בגיחה הייתה נפרדת אך המחסן והאקונומיה (ביחד מנהלה) היו ביחד. מה אתם חושבים על שיתוף פעולה שכזה?

אם יורשה לי להביע את דעתי

קורס משצים לא צריך להיות מעורב! אולי השבת כן אבל לא הקורס בקורס הזה כל אחד מעצב את דמותו כבנאדם ומפתח את אמונתו הכנסים וקורסי סיון והשרדות לא רק רצוי אלא ח ו ב ה לקיים אותם ביחד כי סהכ אנחנו עם אחד! ואנחנו צריכים לעשות קרוב לבבות ענקי! אני אישית משצית מהקורס הדתי סופחתי שנה שעברה לחילוני כדי לקיים את אחד הדברים שאני הכי מאמינה בו קירוב לבבות. לצערי אצלי הדתים במחוז החליטו לא להמשיך במסורש הנפלאה של הכנסים וקורסי סיון ביחד

gorck

New member
לא מעורב, מקביל....

הקבוצות לא היו מעורבות, היו 1-7 חילוניים ו1-4 דתיים.... למה?! זה לא עם המחוז שלנו שוב?!

gorck

New member
לא....

במסע- יום ניווט ביחד, יומיים עם אותם מסלולים לחילוני מסלול ביום הראשון ואחר בשני וההפך בדתי, ויום בפקיעין+הגעה ליער לביא. בזמן הזה המנהלה משותפת, המנהלה היא האנשים של הקורס החילוני, המנהלה תפקידה להכין אוכל. בשישבת- פעילות קידוש וארוחות במהלך השבת ביחד. בגיחה- באותו מקום, לא ביחד, אקונומיה משותפת מחסן חצי משותף, המחסן החילוני מוציא ציוד למחסן קורס דתי. התחרות היא נפרדת והפעילות היא נפרדת.

לא נראה לי

אני חושבת שאולי רק השבת צכה להיות ביחד. כשהחילוני מכין תאוכל (ושאפחד לא יפגע אני מדברת מנסיון) הכשרות פחותה מבחינת כלים אומנם המוצרים כשרים אבל לא הכלים. אני חושבת שצריך לעבוד על קירוב לבבות אחרי הקורסים כפעילות שנתית ואחרי זה ממש לישם בקורס סיון

gorck

New member
אני מסכים איתך ב100 אחוז!

אני מדבר מניסיון. כמה טיעוני נגד- עדיין אין שום הכרות מוקדמת בין שני סוגי העולמות החילוני והדתי אצל רוב הילדים. מתיש לגמרי את אנשי המנהלה-הלו'ז של כל קורס שונה ואין למנהלה זמן לנוח. וכמו שאמרו קודם, בעית כשרות בכלים....

אני המשצית היחידה

בארץ שאי פעם סופחה לקורס החילוני וצריך לתת להם להתבשל כי עדין הם באים ילדים ויוצאים מנהיגים הם עוברים תהליך ענקי ולא צריך אותו רגע לעורר אצלהם דילמות

shivering

New member
עברתי את הקורס האחרון

מחוז מרכז, והקורס הדתי התקיים במקביל, אז היתה לנו פעילות משותפת...לדעתי זה אחלה, וגם חשוב לנו להכיר בקורס הדתי. ולדתיים בחילוני.

Spidi man

New member
אני חושב...../images/Emo26.gif

שמצד אחד זה יכול להיות מאוד מאחד, כל צד יכול ללמוד מהאחר. קבלת שבת, קידוש וכו' וכן גם הדתיים יכולים ללמוד מאיתנו. אבל אני לא חושב שממש צריך לאחד את שני הקורסים. שישי-שבת ולא יותר.

הייתי באותו קורס שעליו אתה מדבר...

רק שאני מסתכלת מהנקודת מבט של הקורס הדתי... האמת, שאני ממש נהניתי! זה היה ממש אחלה כל השיתוף הזה... החילונים למדו לקבל אותנו בצורה שונה לגמרי... והכרתי הרבה חברות משם! היו כאלה שחשבו עלינו דברים ממש הזויים, כאילו אנחנו מנותקים מהעולם או משו... ואישית, הסברתי להם כל מיני דברים ובאמת היה ממש סבבה איתם! בקשר למנהלה- הייתי אקונומית בכל הימים של הגיחה, וזה היה דיי מעצבן, כי האשימו אותנו בזה שהלו"ז היה שונה וכל פעם היינו צריכים לקרוא לאחראים כדי שיבואו ויפתחו לנו את המקום וזה... וזה דיי פגע, כי כל הזמן צעקו עלינו שאנחנו לא מגיעים בזמן וכאלה...(וזה באמת לא היה בכוונה פשוט הלו"ז באמת היה שונה) אבל סה"כ אני ממש נהנתי בקורס וזה היה ממש מעולה השנה ששילבו בין 2 הקורסים!!! במיוחד בשבת, זו הייתה השבת נראה לי הכי מדהימה שהייתה לי... באמת, כולם היו מסביב לשולחן שרו שירים... היה ממש יפה!!!

../images/Emo105.gif...

...
...
...

טיטיזאד

New member
דעתי: ...

אני נגד..אני חושב שצריך בכלל להפריד בין הקורסים.. (זו דעתי ולא צריך לשנוא/להתנפל עלי בגלל זה..

למעלה