מה אתם חושבים על

shultzi

New member
מה אתם חושבים על

שימוש "חיובי" בסמל הזה? אם אדם עונד אותו בגלל שהוא מאמין במשמעות השניה זה עדיין נחשב לדבר שלילי?

אני בטוחה שהתגובות יהיו מאוד

נרעשות. קשה מאוד להבדיל... אני חושבת שבעיקרון אפשר, אבל האסוציאציות לא משהו, אז עדיף שלא.

kk221

New member
אני סקרן

מה זאת אומרת להאמין במשמעות השניה? אתה מתכוון שאתה מאמין במזל טוב? או שענידת הסמל הזה תביא לך מזל טוב? בוא אני אפתור לך את הבעיה - מכיוון שענידת הסמל מעוררת אסוציאציות שליליות בארץ ובכלל, אז תענוד סמל כזה & ואני מבטיח לך שהוא יביא לך מזל טוב באותה המידה

shultzi

New member
העניין הוא כזה

יש לי בחורה בבסיס שעוסקת בשיטה הזאת (פאלון דאפא), אחת מהאמונות בשיטה הזאת היא אמונה באיזה סוג מוזר של אנרגיה אשר גורמת לאמת, חמלה וסובלנות ומיוצגת ע"י הסמל הנ"ל. לאחונה היא החלה לענוד שרשרת עם הסמל הזה (היא לא בדיוק מנופפת בזה מול כולם, רוב הזמן השרשרת נמצאת בתוך החולצה אבל לפעמים כשהיא יוצאת היא לא מסתירה אותה) עכשיו, אני ועוד אחת מהבסיס שלי התווכחנו איתה וכל אחד הביעה דעה שונה 1. הסמל הזה היה קיים כבר אלפי שנים ויש לו מטרה טובה, ענידת הסמל לא תפגע באף אחד מכוון שלעונדת הסמל אין כוונה לפגוע. 2. זה סמל שלילי נ-ק-ו-ד-ה (פה כמובן גם נשאלת למה הסמל הזה שלילי אם בכל זאת יש לו ממשמעות חיובית חזקה כמעט באותה מידה) 3. הסמל הזה יכול לפגוע באנשים רק מעצם קייומו, אנשים סבלו/סובלים/(כנראה) יסבלו בגללו ולכן אסור לאנשים לראות אותו. (שימו לב הוויכוח לא עוסק בזכות לענוד את הסמל אלה בהשפעה שלו על הסביבה הקרובה)

erezsh

New member
למען האמת

וזו עובדה, הנאצים העתיקו את הסמל הזה מתרבות אחרת - הודית/סינית. כנראה מדובר על זה בדיוק. לכן לא מדויק להגיד שזהו שימוש חיובי בסמל, כמו לשאול - האם עדיין זה בסדר להשתמש בסמל שאחרים ניצלו לרעה? התשובה שלי היא, למה לא?

למעלה