מה אתם הייתם עושים?

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
מה אתם הייתם עושים?

קרה לי משהו מוזר ומעניין כאחד... מדי יום נאי נכנס לבלוג שלי ובודק את הסטטיסטיקות. בד"כ אני גם מסתכל מאיפה הגיעו הגולשים, ובייחוד עם מדובר מגוגל כי מעניין אותי לדעת מה מאנשים מחפשים כאשר הם נכנסים לבלוג שלי. הקשתי על אחד הקישורים ותראו מה מצאתי (בתמונה המצורפת). מישהו חיפש "הבלוג של..." + שמי המלא. כמובן שהייתי די בהלם, כלומר, מן הסתם מדובר באדם שאני מכיר או מכיר אותי. אני מתבלט אם כדאי לי לשאול אנשים שאני מכיר (שיוצא לי לראות) אם הם חיפשו. בכל אופן, זה היה לי ממש מוזר, לא תיארטי לעצמי שאני אתקל בדבר כזה. מעניין מה יקרה אם אני אדע מי הגיע בלוג שלי בצורה הזאת, אם בכלל מישהו יאמת את זה. לכם זה כבר קרה פעם? אם כן, איך הגבתם שגיליתם מי זה? ואיך הייתם מתנהגים אם דבר כזה היה קורא לכם? (למי שזה לא קרה לו) ----------------------------------------- חשוב לי לציין שזה ברור מאילו שאם יש לי בלוג באינטרנט אין לי זכות לבקש ממישהו שלא יכנס אליו. גם אם יש לזה השלכות (אנשים שאני מכיר יופתעו מהדברים שכתבתי), אני צריך לקחת את זה בחשבון. אי חשוב שמבחינה אתית, אתה צריך לדעת שאם פירסמת משהו באינטרנט, אז כל מי שיש לו אינטרנט ייוכל להגיע אליו, ואין לך ממש זכות למנוע את זה.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאם תשאל אנשים

אתה לוקח את הסיכון שהם יחפשו בעצמם
שמור על פרופיל נמוך.. אם זה מפריע לך שמישהו שאתה מכיר קורא אצלך, תדאג לצנזר במידה את עצמך בפוסטים, בשביל כל מקרה. אם זה לא מפריע לך אז מה טוב. קרה לי גם, עליתי על זה וסגרתי לתקופה. עזר דווקא (אני מאוד מקווה) מעצבנת אותי המחשבה ש"זכותו" של כל אחד לקרוא אצלי בבלוג גם אם הוא יודע שאני מתנגדת.

ny22

New member
מנהל
נוי, בעיקרון את צודקת....

(הכותרת הייתה בקשר לקטע האחרון) נכון שזה מרגזי שאתה אומר לאנשים מסויימים לא להכנס לך לבלוג והם נכנסים דווקא. אבל קחי בחשבון, שברגע שפירסמת משהו בבלוג שלך, הוא נגיש עבור כל מי שיש לו אינטרנט. לכן לפי דעתי, זה לא מוסרי להגיד לאדם כזה או אחר לא להנכס, אם ישנו חתך מסוים שלא הייתי רוצה שייכנס לבלוג שלי ויסתכל על משהו - לא הייתי מפרסם. בקשר למה שכתבת בהתחלה, זה לא כל-כך מפריע לי. כבר קרה לי לי שאנשים בצבא (למשל), נכנסו לבלוג שלי וסיפרו לי על-כך, כמובן ששמחתי לשמוע שהם נכנסו לי לבלוג, אבל בד"כ זה בא מהצד השני, כלומר, בד"כ (אם זה כבר קורה) האדם שאני מכיר מספר לי שהוא נכנס לבלוג. הבעיה במקרה הזה, שאין לי משוג מי האדם שנכנס אלי, אבל ברור לי שהוא ניסה לחפש את הבלוג שלי בלי קשר לתוכן. לכן אני אומר שזה מוזר לי, כי בד"כ אנשים מספרים לי שהם נכנסו לבלוג וככה אני יודע מי ממי שאני מכיר ביקר בבלוג, פה אין לי מושג מי זה. תודה לך על התשובה.

לדעתי זה לא נכון

לא נכון להגיד ש-"לא מוסרי" להגיד לאנשים אם להכנס או לא לבלוג שלך. אז נכון, אתה כותב ואתה מודע לעובדה שכוווולם יכולים לקרוא, ואתה מודע לכך שגם החברים והאנשים הקרובים אליך יכולים לגשת לתוכן הזה. אבל בכל זאת, אני חושב שדווקא זה לא מוסרי לקרוא בלוג (וכל אחד אחר הקשור באופן אישי לאדם) של מישהו בניגוד לרצונו. זה מאוד מוסרי לבקש ממישהו לא לקרוא - אם בגלל שיפגע מהדברים שאתה כותב, או משום שזה אישי ושייך רק לך, ואתה לא מעוניין שהקרובים אליך יקראו. מהצד השני, זה עוד יותר מוסרי גם להודיע על כך - "תשמע, ראיתי את הבלוג שלך וקראתי", מאשר לא להודיע בכלל ולהסתיר.

../images/Emo45.gif

קח בחשבון שאחד כתב את זה. אם תשאל המון אנשים, לא רק שהאחד הזה ידע, אלא גם כל השאר.

דנטל

New member
ברור שקרה לי ולא מזיז לי

לא מבינה למה זה צריך להזיז. אם זה מזיז, אז פותחים בלוג בניק אלמוני ולא בניק שאנשים מכירים אותך. אגב, אחד מאלה שככה מגיעים לבלוג שלי (ואציין שזה בלוג למבוגרים בלבד שמספר על דברים שבאמת קרו לי) הוא הבוס שלי. פשוט לא מזיז.

ny22

New member
מנהל
אבל בפעם הראשונה שזה קרה לך.

איך הגבת? הרי אם זה קורה לך המון פעמים, ברור שזה כבר לא מזיז. השאלה איך הגבת שזה קרה לך בפעם הראשונה.

Tali1912

New member
לא הייתי עושה כלום

וגם לא הייתי משנה במאום מהכתיבה שלי. דוקא אני שמעתי משהו יותר מעניין. שאחת מהיריבות ש...מה לי ולה בדיוק קוראת את 2 הבלוגים שלי באדיקות. נו שויין. חשבתי שאת מי ששונאים לא מתעניינים בו.

זה קטע מטורף

אני במיוחד פוחד מדברים כאלה, כי רוב האנשים שגולשים באינטרנט הם חברים וחברות מהעבר שלי (כל החברים שלי בהווה בכלל לא מתעניינים בזה) אבל אני מאמין במשפט שכל דבר הוא מסיבה ואם זה מה שעושה להם טוב (לגלות דברים מאחורי הגב בלי לדבר איתי - למרות שהבלוג שלי הוא לא עליי, אבל אני מניח שאם הם הגיעו לבלוג, הם גם יגיעו להודעות הרגילות שלי בפורומים) אז שיהיה להם לבריאות. לך תדע, אולי תועלת תצמח מזה שאנשים עוקבים אחרי מה שאתה אומר או חש. אבל באמת זה קטע מטורף.

לי קרה פעם משהו דומה

מישהי מבית הספר קראה את הראיון שעשו איתי במעריב לנוער על מר סלע, ואיכשהו הממזרה הזאת גילתה (לפי כל מיני רמזים שאמרתי במהלך הראיון) שזה אני. היא באה אליי פתאום בהפסקה, ושאלה אותי "יש לך משהו שקוראים לו מר סלע?" לא ידעתי מה לעשות...

mary lou

New member
גם אני לא הייתי עושה כלום

ללכת ולשאול אנשים יהיה באמת לא יעיל מצידך, זה רק יעורר עוד שאלות אצל אחרים ולא בטוח שיביא תועלת. וסתם כי זה הזכיר לי, דווקא אצלי חלק מהקוראים הבינו שאני מסתכלת לפעמים על ה"מאיפה הגיעו" למיניהם ואפילו השתמשו בזה. למשל, פעם מישהו גיגל (מן הסתם בכוונה כדי להגיע לבלוג ושאני אראה), "mary lou, אותך תמיד כיף לגגל" או משהו בסגנון. זה היה משעשע למרות שעדיין אין לי מושג מי זה היה ות'אמת? זה גם לא ממש משנה. מה שמוזר לי הוא, למה לפרסם את השם המלא בבלוג אם אתה לא מעוניין שהחיפוש שלו יוביל אליך? (לא שקשה להגיע לבלוג באמצעות חיפוש של התחביבים וכאלו, אבל בכל זאת, שם מלא זה...ממוקד...)

ny22

New member
מנהל
בקשרל שאלה....

בהתחלה לא ממש "הבנתי" בזה, לכן לא חששתי לפרסם את שם המשפחה שלי. אבל אז ראיתי מה היתרון בכך שכל מי שנחשף בפעם הראשונה רואה רק את השם הפרטי, ולכן הסתרתי את הם משפחה. אבל לגוגל יש בעיה - הוא נותן גם דפים שהשתנו לפני השינוי..... ד"א, מה שסיפרת על אותו אחד שחיפש בגוגל, נחמד ביותר!

ע ל ו מ ה

New member
סיפור מהכיוון ההפוך...

פעם בפורום 807, מישהי שאלה שאלה אבל הבלוג שלה לא היה מחובר לשם (כלומר אי אפשר היה להגיע לבלוג שלה דרך השאלה). כיוון שרציתי לבחון את הבעיה, חיפשתי את הבלוג שלה בגוגל. כלומר כתבתי משהו כמו "הבלוג של love b" (נדמה לי שזה היה הניק). גוגל אכן מצא את הבלוג, ואולי אפילו מצאתי את הבעיה. בכל אופן, שלושה ימים אח"כ היא שאלה בהיסטריה באותו הבלוג: מישהו חיפש אותי בגוגל!!! וסיפרה שנכנסו אליה לבלוג דרך החיפוש "הבלוג של love b". בקיצור... מה שאני רוצה להגיד... זה שאם כבר פרסמת את השם המלא שלך בבלוג, ייתכן שסתם קורא שלא מכיר אותך השתמש בגוגל כדי להגיע לבלוג כי לא שמר אליך לינק או כי היה במחשב שאינו שלו.

לא כותבים שם מלא בבלוג

אם לא רוצים שיגיעו אליו דרכו. מי שמשתמש בו צריך להיות מוכן להשלכות של דבר כזה..

למעלה