מה אתם הייתם עושים?

aint mindless

New member
מה אתם הייתם עושים?

אני קורא בפורום די הרבה זמן, גם הודעות עדכניות וגם מהעבר, ויש לי כמה שאלות, אני אשמח אם מישהו יענה לי.

כרגע אני עומד בצומת דרכים קטנה עם השאלה איפה ללמוד, ואני יודע שכבר חפרו פה על זה ממש הרבה וההתלבטות שלי כרגע היא בין בצלאל למכללה לאנימציה ואפילו בין פריים ביי פריים..
עכשיו, את ההבדלים בין השניים הראשונים אני יודע, אבל מה אתם חושבים על השלישי? מה הרמה שם? כדאי, לא כדאי?

עוד דבר, כרגע אני ממש בור בכל הנושא של אנימציה ואין לי מושג מה הדבר הספציפי שאני ארצה לעשות בתוך המכלול הזה שנקרא אנימציה.
לצייר אני יודע אבל לא ממש, וכמו שקראתי הודעות בפורום על איפה כדאי ללמוד, גם על הנושא הזה קראתי, אבל השאלה שלי היא מה אתם הייתם עושים, בדיעבד נגיד?
כדאי ללכת לקורס ציור/איור/רישום ולהשקיע כסף וזמן לפני לימודי האנימציה בכלל?
והאם מישהו מכם יודע משהו על קורס ציור ורישום בפריים ביי פריים או כל קורס אחר טוב שקשור לרישום לאנימציה?

והשאלה האחרונה - שאלת תאכל'ס. חשובה לי מאוד האסטטיקה בעבודה.
ראיתי איזה סרט של בוגר בצלאל, משהו ממש יפה (משהו עם דובים) ועוד כמה סרטי גמר ממש יפים, ולא ראיתי שום דבר שתפס לי את העין בIAC.
מה אתם חושבים על זה?

תודה וסליחה על החפירה

אורןרן

New member
ממליץ לך לוודא שאתה באמת רוצה ללמוד את התחום.

לפני שאתה נירשם ללימודים, במיוחד ללימודים של 4 שנים בבצלאל.
אני ממליץ לך לעשות קורס קצר באנימציה, ויש היום כאלו, או אפילו תלמד לבד ותתנסה קצת באחת מהתוכנות שיש.
תתעסק עם זה עד שתחליט ותרגיש שאתה באמת רוצה ללמוד את זה ברצינות.

יכול להיות שמהצד זה נראה לך מגניב, ואחרי שתתחיל ללמוד במסגרת לימודים ארוכת טווח, תבין פתאום שזה ממש לא מדבר אליך.
בהצלחה.

Shaw

New member
I would say

Hi there,

I would say think what you want long term. Traditional animation is something much different than CG, and depending one which you want will heavily determine where you go to learn. If you want to go the 2d hand draw path, there isn't really a place in Israel that teaches it at the leave of feature studios. In fact I think one of the few in the world if Goblens in France and CALARTS in California.
If you are more interested in CG/3D you have to take into consideration what kind of work you want to do, if you want feature or something close to it. You need an education provided by people who have experience in that field and can pass that information on to you, but you also need connections. You would be surprised who much co-students connections come into play, so you want to look for a school that has a wide mix of people from all over the world and have direct industry connections. If you plan to stay in Israel that you can narrow your focus to what others in the industry have done.
There's a lot of options out there, but it ranges in costs and quality. With the addition of many different online schools a lot of that stuff is at your finger tips, take the time and read up on what's out there before you take plunge and dive in with your wallet.

Cheers & good luck!

Tal

tomtapuz2

New member
אני לומד בפריים ביי פריים וממליץ מאוד!

אני לומד בפריים ביי פריים כבר 9 חודשים, סיימתי את סמסטר א' ועכשיו אני במהלך סמסטר ב'.
אני יכול להגיד לך בלב שלם שהרמה המקצועית בבית ספר הזה מאוד גבוהה.
בסמסטר א' המורה האישי שלי היה מוקי וויסברוד (Mookie Weisbrod), היום הוא אנימטור בכיר ב Bioware.
בסמסטר ב' המורה האישי שלי הוא לירון טופז, שהוא גם המייסד של הבית ספר, והוא אנימטור ב DreamWorks כבר כמה שנים.
שניהם מורים תותחים ברמות!
הבית ספר מתנהל באינטרנט, ואני חווה את זה כיתרון גדול, כי אני לא צריך לצאת מהבית בשביל הלימודים :)
הם נותנים לך רישיון לגירסה עדכנית של מאיה לסטונדטים, ואתה פשוט מתקין את מאיה במחשב האישי לך.
השיעורים הם מוקלטים מראש ומועלים לאתר בזמן הרלוונטי, ופעם בשבוע יש מפגש חי באינטרנט באמצעות Adobe Connect, שזאת תוכנה מאוד פופולרית היום לקורסים והרצאות חיים באינטרנט.

אתה יכול לראות עבודות סטונדטים מסמסטר א' וב' פה:
http://vimeo.com/40504655

והמלצות של סטונדטים נוספים פה:
http://framebyframeanimation.com/testimonials/

itsack

New member
Frame by Frame

אני מצטרף לקודמיי שקודם כדאי שתברר אם אתה באמת מתחבר לעבודה עצמה ולא רק למוצר המוגמר,וגם אז כדאי שתבדוק לאיזה תחום אתה מתחבר.
אולי שווה לך באמת להתנסות בכמה tutorials בכל מיני תחומים ותראה למה אתה הכי מתחבר.
לי אישית לקח הרבה זמן להבין שתחום ה - Character Animation הוא מה שאני מחפש ומשם הדרך ל Frame By Frame היתה קצרה, מאחר שלי מאוד התאימה המסגרת של בית ספר אינטרנטי עם מחיר שפוי ומורים סופר מקצועיים
עם יחס אישי ושדוחף אותך למקסימום.
בכל מקרה אני מאחל לך שתצליח במה ואיפה שתלמד.

elad izen

New member
הייתי בודק את מכללת ספיר - זו אפשרות מצויינת

לימודי אנימציה בספיר, תואר ראשון - כחלק ממחלקה לקולנוע משובחת -

זה ערוץ היוטיוב
http://www.youtube.com/user/AnimationSapir

זה עמוד הפייסבוק - יש בו טעימות מעבודות ודוגמאות לכמה מסרטי הגמר של בוגרי המסלול
http://www.facebook.com/pages/Sapir-Animation/268441239937360

על המסלול - 3 שנים+עבודה על סרט גמר, אפשרות להתמחות בתלת, קלאסית או סטופ. כמובן סדנאות נוספות - החל בפיסול ורישום - ועד אפטר ופלאש - כל מה שאנימטור ויוצר קולנוע רק צריך - דחוסים בלימודים אינטנסיביים ומאתגרים... אגב שכר לימוד אוניברסטאי לגמרי...

המרצים משובחים, מהטובים בתחום - שנותנים מעצמם מעל ומעבר בשביל הסטודנטים
ֿהחל בערן לזר (מנהל מחלקת אנימציה בסנואו-בול), אריאל בלינקו, מיכאל פאוסט,j.p. vine (סטוריבורדר ב Artman), דוד ניפו, ריקרדו ורדסהיים ועוד ועוד....
(רובם גם למדו וגם מלמדים בבצלאל כך שיש דימיון מסוים בין תוכניות הלימודים של שני המסלולים)

המכללה מגניבה - שטחים פתוחים, מדשאות ואנשים טובים...
אחד היתרונות במסלול אצלנו היא העובדה שאנחנו לומדים אנימציה על רקע קולנוע - ומתעסקים הרבה בשפה קולנועית, שוטינג, סטורי בורד - וכו'...
אחלה מסלול באחלה אוירה... הייתי בודק לפני קבלת החלטה - אולי יבוא לך טוב. אלעד - סטודנט מסלול אנימציה ספיר, שנה ב'.

למעלה