מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

לפני כמה חודשים עברתי פה כמה פעמים, הייתי קוראת בקביעות ואפילו השארתי את חותמי לא פעם ;). ושוב, עולות המחשבות. עכשיו (בלי עין הרע), הכל בסדר, טוב ויפה אבל עדיין, תמיד מגיעות השיחות האלה עם ההורים - שהם דור מאובזר בסטיגמות מפה ועד להודעה חדשה.. "תמיד רוצים שיהיה לך רק טוב", שתצליח והגבר שאיתו תתחתני (סורי, אני כותבת בלשון נקבה,בטח אתם מבינים,אבל זה מופנה ל-2 המינים.*איזה חרוזים* ) יהיה בעל מעמד טוב (כסף!) מקצוע ושההורים שלו - כנ"ל. אולי אני מקצינה ומראה את ההורים שלי בתור אנשים שליליים ויכול להיות שאני פשוט מדחיקה את זה והם כאלה. תמיד רציתי לנסוע אחרי הצבא לחו"ל וזה קורה ממש אוטוטו-אני מסיימת את העבודה המועדפת ורוצה לטוס. הוא תמיד רצה לטוס איתי וככה תכננו. ההורים שלו מאוד אוהבים אותי אבל ההורים שלי, איך נגדיר את זה, היו מעדיפים מישהו אחר (כבר הזכרתי את המעלות הנדרשות). אני כבר לא יודעת מה אני רוצה מעצמי, ממנו, מהם, מאיתנו וכו´. אני כבר לא יודעת אם אני רוצה לנסוע מרוב כל השיחות האלה שקופצות. אני מבינה שהם רוצים רק את הטוב בשבילי. מרוב שהיו ירידות עם הבן זוג, אני כבר לא יודעת מה הרגשות שלי כלפיו (ובטח ובטח אחרי כל שיחה איתם). הוא חושב עלי רציני. אני לא יודעת מה לחשוב עליו. אני יודעת שאני "יכולה להשיג יותר טוב" אבל מצד שני - לא יודעת אם אני רוצה. מה לעשות? אני אומרת שאני אתן לזמן לעשות את שלו. אולי בעוד כמה חודשים כבר לא נהיה ביחד וזה יחסוך? אולי אני אראה שינוי פתאומי ואראה אותו כ"האביר על הסוס הלבן"? חבל שאני או אחד מכם לא נביא. אבל מה הייתם עושים במקומי?

ליאן.

New member
ממש מצער לשמוע..

הורים שמתערבים זה דבר מאוד נפוץ וכל פעם זה מביא לי עצבים מחדש. זה קורה אצל חברה שלי, שעומדת על שלה ועברה לגור עם החבר. וזה קרה עם עם ההורים של החבר לשעבר שהיה לי עם הצעות ´עוזרות´ מסוג "אתם תתאימו הרבה יותר כידידים" ו.. "אתם כל הזמן יחד, אתם צריכים להיות לחוד כדי להתגעגע" ועוד כל מיני. כמובן שזה מאוד מבלבל והורס את הקשר כשאיזשהו שלב זה הגיע לשלב של ´או היא או אנחנו´ ומשם הסתבכו העניינים. כמובן שזה היה מאוד מתסכל כשההורים של החבר הקודם פשוט העריצו ופינקו אותי. בכל אופן, דעי לך שזה לא הולך להפסיק אלא אם את תשימי לזה קץ. עלייך לומר להם חד משמעית שאת ילדה גדולה עכשיו ושלא ייתערבו בענייניך, כי אם הם ימשיכו כך, הם לא יראו אותך יותר לעולם. אם הם לא יפסיקו, צאי מהבית. פשוט כך. אלו החיים שלך ואת זו שתחיי אותם. קחי בחשבון שהורים לא תמיד יודעים מה הכי טוב. אם תעשי טעויות אלו יהיו הטעויות שלך ואת זו שתלמדי מהן ותצטרכי לחיות איתם. את זו שצריכה לקחת אחריות על החיים שלך וזה מה שעלייך לעשות. עליהם לסמוך עלייך שקיבלת את החינוך והמוסר שהם הכניסו בך שאת תדעי להסתדר לבד. זכותם בשלב זה רק לייעץ ולא לומר מה לעשות. ברגע שאת מרגישה שהם עוברים את הגבול, שימי לזה קץ, אחרת לעולם לא תוכלי לחיות את חייך באושר ובעצמאות ותמיד תמיד הם יתערבו לך בענייניך.

MemphisRaines

New member
עם כל הכבוד להורים

את קובעת ולא הם את זו שבקשר עם הבחור ואל אמך או אביך אם הם טוענים שהוא לא מספיק בשבילך - אז מה אם את נהניית להיות איתו , לחיות איתו לדבר איתו ............ הרי שטוב לך איתו וזה נהדר ולהורים - שיעשו שמיניות באויר תעשי המ שבא לך לגבי הטיול סעי לך והתני וכשתחזרו תחליטו מה הלאה חיי מיום ליום ולא את ה 40 שנים הבאות שרון

יש עוד צד

מסיכמה שאסור להתערב. ואני לא מתייחסת ישירות לשאלתך אבל, אני מכירה מצבים שבהם יושבת משפחה שלמה ורואה איך הבן האהוב והמוצלח יוצא עם בחורה שמנצלת ומתעללת בו. לפעמים מתוך מערכת יחסים לא רואים את מה שרואים מבחוץ . כתבו על זה כאן פעם. אז אני עדיין נגד מעורבות אבל אני יכולה להבין מצבים שבהם קשה לשתוק. (וצריך לשתוק למרות שקשה)

ליאן.

New member
במקרה הזה לא דובר על התעללות

אלא מצב בו להורים יש סטיגמות וחשוב להם המעמד ההורים של הבחור יותר מאשר האושר והעצמאות של ביתם.. אם היה מדובר בהתעללות, שזה דבר שונה לגמרי... לדעתי צריך בהחלט להתערב, אבל בסופו של דבר הבחורה תהיה זו שתקבע מה יהיה. הדברים מסתבכים במקרה שמדובר בהתעללות בתוך נישואין. כשיש ילדים הרבה יותר קשה לעזוב הכל ולצאת מזה.

T w i S t e R

New member
אני אישית... אומר להורים שלום.

תשימי להם את הגבול... עד איפה הם יכולים להתערב ואיפה לא... מה שאני עשיתי, ותאמיני לי שאני במצב הרבה יותר גרוע... ילד חילוני בגיל 17 ואמא דוסית חולבלוע! שמזיינת לי את השכל כל שניה!

ליאן.

New member
התכוונת למישהי שיוצאת עם מישהו

בשביל הכסף והמעמד ? טוב, תשמעי... בעיני זו לא התעללות אלא זנות.

MemphisRaines

New member
במצבים הללו הבעיה היא בד"כ הפוכה

הבנאדם בכל מקרה לא מקשיב כי הוא שבוי בקסם של הצד השני ואינו מושפע מהוריו / משפחתו והפתרון באופן עקרוני ( אם כי אין כאן שחור ולבן ) הוא פשוט לקרב את הבן / בת אל המשפחה ולא להגיד כל הזמן כמה המערכת הזו שגויה שרון

יקירתי

אני מסכימה עם שרון וליאן, צריך להציב גבול לבקורת של ההורים, צריך לקחת את העיצות שלהם ושל כל אחד אחר בערבון מוגבל. הם אולי רוצים בטובתך אבל רק את תגדירי טובתך מה היא. בהצלחה לכם. תהנו בטיול. מגיע לכם למצוא את האושר שלכם, גם אם ההורים שלך סנובים (סליחה), בעלי דעות קדומות (כולנו חוטאים בזה לפעמים) ולא מבינים שהגוזל כבר יודע לעוף...

nell 2

New member
ירח מול שמש כשמוצאים את האחד

והמיוחד, הדבר ברור כשמש ;) ואין כל כך הרבה התלבטויות.

תראו,

אין ספק שיש צדק בדבריכם! אני מסכימה עם מה שאתם אומרים. מצד אחד-אני לא אעזוב את הבית או אעשה עליהם חרם-כי אני לא בן אדם כזה. אבל מצד שני-כבר כמה חודשים שמהילדה של אבא שמספרת לו כל ארמון בחול שהיא עשתה, הפכתי לבת שלא מספרת כלום, לא משתפת וכן, אני יודעת שזה מפריע. גם חברות שלי אומרות שמגיע לי יותר ואני יכולה להשיג יותר. הן אפילו "לא רוצות לראות אותי איתו בעתיד". אבל איך זורקים שנה וחצי-שנתיים לפח? עכשיו, שעוד הכל הסתדר והבחור השתפר (שוב חרוז?),איך אני אעזוב? הרי עכשיו טוב לי בצורה זו או אחרת. וגם אני חושבת שצריך לראות עולם/בחורים אחרים אבל מה לעשות הרצה הגורל ויש לי בן זוג? זו אותה סיבה שלא הלכתי לעבוד באילת או משהו כזה מה שהרבה עושות/ים! בעייתי שההחלטה בידי, אולי אני באמת אזרום עם הימים/שבועות/חודשים ואראה מה יהיה. בינתיים, חורה לי בלב.

its moi

New member
אני מסכים עקרונית

אם מה שניכתב פה, אבל את כתבת הרבה דברים שלדעתי התעלמו מהם. את בעצמך לא בטוחה שאת רוצה אותו. ואני מקווה שהוא לא יודע שאת "ירח מול השמש", כי אם הוא יקרא שאת אומרת בעצמך "שאת יכולה להשיג יותר טוב"... הוא יפגע מאוד מאוד מאוד. ולדעתי זה שאת איתו למרות שאת מתנשאת עליו בעצמך, כנראה מפני שנידבקת "בסטיגמות המטופשות" של הדור מעלינו, זה יפרק לכם את הקשר מתישהו ממילא. המלצה שלי: תיפרדו. זה יכאב, תסבלי, אבל עדיף עכשיו על אח"כ. ובפעם הבאה!! לא לתת שום דריסת רגל להורים! שלא יחדירו לך עוד פעם לראש דילמות!

גם אני מקווה שהוא

לא יבין את זה שאני זו אני (מן הסתם). הדיעות שלי הן כאלה בגלל מה שהיה לפני מספר חודשים-משבר ולא בגלל ההורים, אך אין ספק שזה משפיע. בסופו של דבר, עם כל הכאב ואני יודעת שזה ייקרה-אנחנו ניפרד. אני רק לא רוצה שייקרה לי מה שקרה לרוני מהדף הקודם-שאני אצטער. כי אני אוהבת אותו ואני בן אדם שייקח לי הרבה זמן להתגבר!

dudusch

New member
אני חייב להגיב...

אחי עומד להתחתן בעוד מספר ימים, ואין צורך לתאר את מה שקורה פה בבית. התחושה של ההורים שלי היא שהם לא "הרוויחו כלה" אלא הפסידו בן... לא תמיד ההורים יודעים לאמר את הדברים בצורה ה"נכונה", אבל מי מאיתנו יודע לאמר רק את הדברים הנכונים? אחד הדברים שההורים "גדלים" איתו לאורך כל חיי ילדיהם הוא חוסר הוודאות שהם עשו עבודה טובה, ובזה שהם מתערבים הם לא תמיד מפגינים את חוסר האמון שלהם ביכולות הילדים אלא חוסר האמון ביכולותיהם כהורים... העובדה כי ה"נבחר/ת" באים מבית ממעמד דומה מתגמדת למול תכונות אלו ואחרות שההורים (וגם חברים) רואים אצל בן/ת הזוג, מאחר והם נמצאים במעין אופוריה או מה שזה לא יהיה. עיצה שלי, שבי עם הורייך, בשיחה ר ג ו ע ה, תסבירי להם מה את מוצאת בו, מה הוא גורם לך להרגיש, ושהם עשו עבודה טובה בגידולך. חוצמזה, מה התדירות בה את מביאה אותו הביתה? עד כמה הורייך מכירים אותו? משוחחים איתו?

anigno

New member
הגיע הזמן לשלם

שלום לך אז סיימת את הצבא ואת תקופת העבודה המועדפת וחסכת כסף שם בתוך החממות האחרונות שעוד קיימות בחיים. כמובן שיש את חחמת האוניברסיטה כאשר גרים אצל ההורים אבל זה נמאס בסופו של דבר ויוצאים החוצה. למה הקדמה כזאת ארוכה, כי הגיע הזמן להמר, ככה זה בחיים, הכל סיכון מחושב, יותר או פחות. טיפ חשוב, אם את צריכה לפגוע במישהו, שזה יהיה מישהו מהמשפחה, הם תמיד סולחים, חברים ובני זוג לא תמיד. סעי, תבלי, תפציצי את העולם, ושהעולם יתפוצץ! שלמי את המחיר והמשיכי קדימה. אני יכול להבטיח לך מנסיון שאחר כך תביטי לאחור, ותקרעי מצחוק איך פעם התלבטת בדברים כאלו. בהצלחה רוני

וואלה

החיים זה ריזיקה אחת גדולה. אני בטוח השעוד רבים אחרים וטובים שונאים, כמוני, את הרגע שבו אתה צריך להחליט בשביל עצמך. לקחת סיכון, להגיע למסקנה שהיא החלטה שמן הסתם חשובה בבניין חייך. מה אני אגיד לכם (אני יותר צריכה להגיד לעצמי), לשבת עם ההורים זה לא עוזר כי הדיעות שלהם כאלה. הוא מגיע פעם בשבוע ופעם סוף שבוע. כאשר הוא מגיע יש פה ושם משפטים, שיחות, ההורים שלי לא נותנים לו להרגיש לא רצוי כי אז הם יודעים ש"יהיה להם עסק איתי". אני המחליטה (כן, כן כבר אמרנו את זה קודם), אבל אחרי הכל, אחרי שנים ארוכות של שיתוף (טעות ענקית שלי, אבל זה החינוך) והכוונה ע"י ההורים, קשה להם ולי להינתק אבל אני עושה את זה. אני מקווה שעם הזמן, אלוהים יראה לי מה עדיף לי ומה נכון. (למרות שאלוהים ואני לא החברים הכי טובים מסתבר). אני מקווה שיהיה לי את הכוח לעבור משבר כי אני בן אדם שיודע ומרגיש וחוץ מזה אני חווה (מלשון חוויה) את החיים האלו לכן אני יודעת. בקשר לעניין ה"סליחות" שאנינגו כתב: נכון, זו הבעיה והפחד שלי-אני לא רוצה לקחת החלטה ואז להצטער ולא יהיה מי שייסלח לי. לכן אני דוחה את ההחלטה וחיה את הרגע למרות שחושבת רוב הזמן על העתיד.

למעלה