מה אתם אומרים

iRoNBaLLz

New member
פרץ חסר ניסיון וזאת עובדה. לדעתי

הוא גם מתנהג כמו אידיוט. הוא נותן לחוסר הניסיון שלו והטיפשות שלו להוביל אותו ומנסה בכוח להפריע לאולמרט להקים ממשלה. כל הכבוד לו שהוא רוצה להיות שר אוצר. איזה ניסיון בכלכלה יש לו בכלל? איזה ניסיון בתור שר יש לו בכלל? ומה הוא יעשה עם המצב שבו נגיד הבנק אומר שהעלאת שכר המינימום תגרור בעיות בבורסה? כשכמובן שהעלאה של שכר המינימום ב1000$ דולר תגרור בעיות בבורסה וזאת רק בגלל שפישר אמר כך. אולרמט גם בבעיה. אומנם קדימה, הגימלאים וכנראה גם מרצ וש"ס תומכות בו וסביר להניח שקצב יבחר בו להקים את הממשלה הבאה. הוא יודע שהוא חייב את מפלגת העובדה בשביל קואליציה יציבה והוא יצטרך לעשות משהו עם הדרישות הגבוהות של העבודה שכוללות את תיק האוצר ותיק החינוך. בשורה התחתונה. מה שחשוב זה שהחרדים לא יהיו בוועדת הכסף ובמשרד הפנים.

La Gamba

New member
לפחות הוא הגיע למקומו בעמל קשה

אולמרט הוקפץ לראשות הממשלה (מקום 31 בליכוד) בצורה בלתי נתפסת שלא הלמה את חוקי המשחק הפוליטי. יש לו לפחות את אותו זכות ל"נסיון" כמו פרץ.

iRoNBaLLz

New member
תאשים אותי בכך ששרון פרש מהליכוד

והקים את קדימה ואחרי זה מינה את אולרמט לממלא מקומו. אני לא הבנתי את המשפט - "יש לו לפחות את אותו זכות ל"נסיון" כמו פרץ" אז לא אגיב אליו בינתיים. איזה עמל קשה עבר פרץ בשביל להגיע למקומו? ניקה את העבודה ממי שהתנגד שלו והגיע בכוח לאן שהגיע? הטענה הבסיסית שלי היא שפרץ חסר ניסיון וידע בשביל להיות שר אוצר ועל אחת כמה וכמה ראש ממשלה.

y a m a i

New member
פרץ איבד כל טיפת כבוד שהיה לי אליו

העם נתן מנדט לאולמרט להקים ממשלה. בוחריו של פרץ בחרו בפרץ, שערב הבחירות הודיע: "אני לא יכול לשבת בממשלה עם הימין". מה מסתבר? לפרץ חשוב רק הכיסא, לא אכפת לו שהוא שיקר לבוחריו, או שדמוקרטית הוא צריך לחכות 4 שנים, פשוט לא אכפת לו. לאולמרט גם יש הרבה יותר נסיון פוליטי מאשר לפרץ.

אני מקווה שהממשלה שתהיה לא תחזיק

כי אין מנהיג רציני שיוכל להחזיק את המדינה אולי בבחירות הבאות הימין יחזור לעצמו ואולי גם במפלגת העבודה יביאו מנהיג ראוי יותר לדעתי אפילו אופיר פינס עדיף על פרץ

y a m a i

New member
שלי יחימוביץ' כבר עדיפה על פרץ

(ולא, אני ממש לא חולם על ראש הממשלה יחימוביץ'). אולמרט ינהיג את המדינה, בתקווה שבבחירות הבאות תזכה ציפי לבני להרכיב את הממשלה.

כולכם שוכחים

שלא מצביעים לממשלה ולראש ממשלה, אלא לכנסת. את מי שירכיב את הממשלה בוחר הנשיא, בהתייחסות להמלצות המפלגות, ע"פ למי יש יותר סיכוי להקים ממשלה. כך שמי שטוען שניסיונותיו של פרץ להפוך לראש ממשלה אינם דמוקרטיים טועה, וכיוון שמדובר על פורום, אז גם מטעה. מעשיו הם הדרך הכי דמוקרטי שיש, ונחוצים דווקא לדמוקרטיה, כדי שלא יתנו ישר למפלגה הכי גדולה להקים ממשלה, שכן לא זו הדרך, אלא למי שיש יותר סיכוי להקים ממשלה.

y a m a i

New member
אתה זה שמטעה ידידי.

נכון, הנשיא הוא שבוחר את ראש הממשלה. אבל, אחד הדברים שאומרים למי יש יותר סיכוי לבנות קואליציה יציבה, הוא מספר אמנדטים. אז כן, בוחרים לכנסת, אבל בראש העדיפויות של הבוחר עומדת השאלה: "איזו מפלגה היא הטובה ביתר לשלטון". מעשיו של אמיר הפרץ, עם כל הכבוד (ואין כבוד), הם מעשים ברברים שאני בתמימותי חשבתי, שישארו בעבר שלו יחד עם ההסתדרות. ככה לא מנהלים מו"מ קואליציוני, ככה בקושי מנהלים מו"מ של וועדות עובדים.

מספר המנדטים זה בהחלט גורם

מסויים, אך לא הוא הקובע. במידה ולמפלגה אחרת, לא הכי גדולה, יש סיכוי יותר טוב להקים ממשלה יציבה, אז לראש המפלגה הזאת הזכות להקים הקואליציה. פרץ מנסה להשיג תמיכה של מפלגות בו, כדי שיהיה לו סיכוי טוב יותר משל אולמרט להקים ממשלה יציבה, ולכן מעשיו דמוקרטיים ביותר.

y a m a i

New member
לא אמרתי שזה הגורם היחיד.

אבל זה לא משנה את העובדה שהוא יוצא נגד בחירת העם, ויותר מזה נגד בוחריו (שבחרו בו לאחר שאמר, שהוא לא יהיה בקואליציה עם הימין). שוב, כל זה מראה, שמה שחשוב לו זה להיות ראש ממשלה, לא פחות ולא יותר. זה אותו אחד, שהחשיב את עצמו לממשיכו של רבין ז"ל?

הוא יוצא נגד בחירת העם?

כמו שאמרתי, לא בוחרים ממשלה, בוחרים כנסת. אם זה אחד מהשיקולים של הבוחר- שיהיה כך. אין זה אומר שכך פועלים הדברים. ואתה מצפה שהוא לא ירצה להיות ראש ממשלה? להזכירך, שהוא רק התחיל להתמודד הוא הודיע שהוא רוצה להיות ראש ממשלה.

y a m a i

New member
כבר עניתי לך על זה.

העם בוחר מפלגה שלדעתו מתאימה להיות בשלטון, אם העם בחר את קדימה, ועוד בהבדל 10 מנדטים מהשפל שפרץ הביא לעבודה, הרי שהעם נתן לקדימה את המנדט שלו. ואני רוצה להיות רמטכ"ל, אבל בשביל זה אני צריך לחכות לתורי ולא לסחוט בשביל להגיע למטרה שלי, בזמן שאני דורך על אחרים.

זה לא משנה על פי מה העם בוחר,

ואני גם לא מסכים איתך בנושא הזה בכלל. אתה רוצה להגיד לי שהמצביעים לגימלאים רצו שרפי איתן יהיה ראש ממשלה? אנשים מצביעים על פי מי שהם מאמינים בדרך שלו יותר מהדרך של אחרים. את מי הוא סוחט? לא נקבע מי יהיה ראש ממשלה עוד. אסור לו לנסות? להפך- חובה עליו לנסות. ולאיזה שפל הוא הביא את העבודה בדיוק? המפלגה השניה הכי גדולה, עם יותר מנדטים מבכנסת שעברה.

תיקון טעות.

שחכתי להתייחס לשינוי האחרון. אותו מספר מנדטים כמו בכנסת שעברה, מה שנחשב די השג לנוכח קדימה והגימלאים.

y a m a i

New member
ברשותך, אני אענה לכל דבר בנפרד-

א. יש הבדל בין הצבעה למפלגות הגדולות לבין הצבעה למפלגות הקטנות. כשאזרח מצביע למפלגה גדולה, הוא עושה זאת על מנת לשים אותה כמפלגת השלטון, כשאזרח מצביע למפלגה קטנה הוא עושה זאת על מנת להכניס את הרעיון החברתי/מדיני/בטחוני... שלה לסדר היום הציבורי (גימלאים- הפיכת הגזרות של ביבי. ירוקים- דאגה לסביבה. חץ- הפרדת דת ומדינה וכן הלאה...). ב. פרץ הוכיח שמעשיו באים במטרה לסחוט את אולמרט. "אם פרץ יקבל את תיק האוצר, הנושא סגור", זה מה שאמר בכיר בעבודה אתמול, וזה מראה: או שפרץ מקבל את תיק האוצר, או שהוא מקים ממשלת אחדות עוקפת קדימה. סחיטה, איומים ומניפולציות כבר אמרנו? ג. לאיזה שפל הוא הביא את העבודה? בכנסת ה-16 היו 21 ח"כים מטעם העבודה. מינימום המנדטים שהיו אי פעם לעבודה הוא 20, 19 זה שפל חסר תקדים מבחינתם.

וכך גם אני אעשה.

א. ומה ההבדל בין מפלגה גדולה לקטנה? רבים ממצביעי המפדל-איחוד קיוו שהיא תהיה מפלגת השילטון. ההבדל בינה בפועל לבין גיל זה סך הכל 2. ההבדל בין גיל, לבין הליכוד, "מפלגה גדולה" כטענתך, זה סך הכל 5 מנדטים. המצביעים הם אלו הקובעים מי היא מפלגה גדולה ומי היא מפלגה קטנה. ב.פרץ יעשה את מה שהכי טוב לדעתו לעבודה. לנסות לקבל את הזכות להרכבת קואליציה מהנשיא זה סיכון, כי אם הוא יכשל, ישנו סיכוי שקדימה "תעניש" אותו על הניסיון הזה. הוא החליט בכל זאת לקחת את הסיכון הזה. אך זה מובן מאליו שאם יציעו לו הצעה טובה יותר ישנו סיכוי גדול שהוא יקח אותה. בקדימה אמרו שמי שיתמוך בפרץ לא יהה בממשלה. לא איומים וסחיטות לטענתך? ישראל ביתנו לא תומכת באף אחד על מנת לשמור את הקלפים סגורים, ושיהיה להם סיכוי להיות בקואליציה לא משנה מי יהיה ראש ממשלה. לא מניפולציות? ג.בכנסת ה16 היו 19 ח"כים מטעם העבודה. לא 21.

y a m a i

New member
בשמחה../images/Emo13.gif

א. שני הבדלים: - הגדולה בטוח בכנסת. - מפלגות קטנות באות לקדם רעיון ספציפי, ולא למנות ראש ממשלה מטעמן. הליכוד החלה כמפלגת שלטון, מפלגה גדולה, היא נפלה אחרי הבחירות. ב. פרץ עשה הפוך ממה שטוב לעבודה, הסגנון מאפיה סוג ז' שלו יכול לעלות לעבודה בקואליציה. זכותה של כל מפלגה להחליט את מי היא מכניסה לקואליציה ואת מי לא (כמובן, אלא אם כן זה יוצא נגד מה שהבטיחו לבוחריה, כמו שפרץ עשה). ולא, שאר הדוגמאות שהבאת לא מתקרבות ולו במעט, לסחטנות של פרץ. ג. בכנסת ה-16 היו לעבודה 21 ח"כים. הנה הרשימה (אחרי פרישתם של מספר ח"כים לקדימה): קולט אביטל טובה אילן בנימין (פואד) בן-אליעזר אלי בן-מנחם נטע דוברין יצחק הרצוג מתן וילנאי דני יתום איתן כבל אילנה כהן ראלב מג`אדלה מיכאל מלכיאור אורית נוקד אפרים סנה אופיר פינס - פז עמיר פרץ רונן צור דני קורן ויצמן שירי שלום שמחון יולי תמיר. והנה ההוכחה: http://www.knesset.gov.il/faction/heb/FactionPageCurrent.asp?PG=181

זה אלא נכון, היו העבודה קיבלה 19.

21 זה לאחר האיחוד עם עם אחד, שנעשתה רק לאחר הבחירות. בבחירות עצמם העבודה בראשות מצנע קיבלה 19 מנדטים.

למעלה