מה אתם אומרים?

dragon zlotnik

New member
מה אתם אומרים?

-------------בורן ואבישר אנא אל תקראו שרשור זה-------------------- השחקנים שלי נתקעו בתוך מערה כלשהי, ויצור כלשהו שנמצא במערה הציע להם לחבור לצד האפל, ואחד אמר שכן רק חרי המשימה ולשלוה אמרו שהם צריכים לחשוב על זה, בקיצור הוא אמר להם שהוא ישגר אותם אליו בסוף המשימה שלהם. בקיצור הבנתי משתיים מהם שסתם אמרו את זה למרות שהם לא רוצים לעשות את זה(הדמויות!) אחר באמת מתלבט, ואחד רוצה... ובשחקנים זה אותו דבר, ומצד אחד תיכננתי לעשות את זה בדרך כלשהי בניגוד לרצון הדמויות... מצד שני חלק מהשחקנים לא יאהבו את זה... והשאלה בקיצור השאלה המרכזית היא האם צריך להתחשב ברצון השחקנים בעניין הזה? (בכל מקרה אני ישמח שמישהו יתן לי רעיון טוב להרפתקה, בלי קשר לזה...)

רמץ

New member
אה?!

ההודעה הזו פשוט לא ברורה לחלוטין. יש שימוש עודף במילה "זה" מבלי שאפשר יהיה להבין מה "זה" אומר. ועוד שאלה - אם הבנתי משהו מכל הסיפור - אם לא רצית ש"זה" יקרה, למה הצעת להם את "זה"?

dragon zlotnik

New member
בקצרה

השחקנים לא רוצים להיות רעים, אבל אני תיכננתי שהיצור שבמערה יהפוך את הדמויות לרעות בניגוד לרצונם, אבל עכשיו אני לא בטוח אם לעשות את זה בגלל שהחשקנים לא רוצים...מה אתם אומרים?

DDN

New member
זלוטניק כנס

- אבישר ובורן אל תקראו למה שתרצה לעשות את זה כשה"מ? להפוך את החבורה לרעים? או זה רק למשימה ספציפית?

dragon zlotnik

New member
זה כאילו

כוח שהופך אותם לרעים שהוא התכוון להכניס או בנשק שלהם או במשהו אחר, ואז הם יהיו כבולים אליהם עד שמישהו יצליח לשחרר אותם מזה, אבל הם בדמויות יאהבו את זה בגלל שזה בכפייה אבל בעיקרון, הם לא רוצים...

DDN

New member
תראה, תשמע

אם אתה רוצה לעשות את זה כי אתה חושב שהשחקנים יאהבו את זה ויחשבו שזה מגניב. תעצור. אל תעשה. אם זה חלק מהעלילה, לדעתי אתה יכול לקחת את אחד השחקנים הצידה (או כל אחד מהם בנפרד) להסביר לו שמשהו הופך אותו לרע, הוא לא יודע מה, תן לו דרך התנהגותית שהוא צריך לפעול לפיה. השחקנים לא ידעו מה אמרת לאחרים, כל אחד יתנהג בצורה שאמרת לו, עד שיבינו שמשהו לא בסדר. ואז הם גם יבינו לאט לאט שהם צריכים תרופה. עד אז, הם יהיו "רעים". כמובן - תשאיר להם מוצא החוצה, אפילו כזה שאחד מהם יגלה בטעות. מזכיר לי את הפרק ברובוטריקים, עונה שנייה "התקפת הרובוטריקים"

להפוך את השחקנים שלך..

לרעים.. קודם כל זה כבר לא משהו... אתה קופה אליהם... זה לא טוב.. אם הם לא רוצים לא צריך .. תתכנן להם יציאה מהמארה ועוד כמה מפלצות שהם יצתרכו להביס.. ותן להם משימה חדשה.. או משהו כזה.. :p

רמץ

New member
כחלק מההרפתקה זה יכול להיות נחמד

במיוחד אם זה קשור לעלילה באופן כזה שיועיל להם במיוחד או לחלופין יגרום להם לבעיות (מצפוניות או חוקיות) בעתיד.
בספר האחרון של שישית המפגשים: 'החבורה' מתואר שיקוי שהופך קנדר (גדילן) למרושע - זה יצא משעשע ומזעזע בה במידה.
זה יכול להיות אתגר משחקי נחמד או הפוגה קומית מעניינת - הכל טוב כל עוד השינוי הוא זמני או לפחות הפיך. לך על זה - לדעתי.

למה כפייה?

כבר אמרו שהשחקנים "מפריעים" לשה"מ בלספר את הסיפור שלו, אבל עדיין, משחק תפקידים הוא לא מופע מול קהל אלא פעילות קבוצתית, ואתה לא יכול סתם להנחית עליהם דרכי פעולה שהם אינם מעוניינים בהם. כלומר, אתה יכול, אבל אז די מהר תמצא את עצמך משחק עם עצמך. אתה בכל זאת רוצה שהם יעשו משהו שכרגע לא ברור אם בא להם? במשחק תפקידים, כמו באהבה, זה הולך לאט לאט ובהדרגה ולא בהתנפלות על הפגישה הראשונה. איך ליצור את "המדרון החלקלק" הזה? הנה דוגמא (שמבוססת באופן רופף להחריד על סיטואציות מההיסטוריה): הפחה מוחמד עלי, שליט מצרים, שוכר את הדמויות למספר משימות אבטחה שגרתיות - לא משהו שמעורר חשד. עם כל השלמה מוצלחת של משימה שכזו, הוא מעתיר עליהם כבוד ויקר, מתנות ומחמאות. כל הזמן הוא רומז שכישוריהן הן בדיוק מה שמצריים זקוקה לו, במיוחד בהשוואה להשפעה והשלטון התורכיים המנוונים והמפגרים. עם הזמן, הוא מציע לדמויות לאמן בשבילו (תמורת שכר נאה) צבא מודרני בנוסח המערב - אלא שיש רק בעייה קטנה. אי אפשר שכופר יפקד על מאמינים, ולכן עליהם להתאסלם, ולו למראית עין. מה זה בשבילם, אחרי כל מה שהוא מבטיח להם וכל מה שהם עשו עד עכשיו? הפחה ממשיך להרעיף על הדמויות כבוד וממון, מודה להם שוב ושוב על עזרתם הרבה במאבק נגד התורכים, אבל מה לעשות, מידי פעם דורש מהם כמה דברים קצת מלוכלכים, כמו לארוב למפקדי הממלוכים שהזמין למסיבה, לרצחם, ואחר כך עוד לטבוח את כל בני משפחותיהם. אבל מה זה כבר חיי הממלוכים המטופשים לעומת כל הכסף והמעמד שהם מקבלים... זה לא עניין להרפתקה אחת, אלא למערכה שלמה.

princeOFdream

New member
אני אומר שני דברים:

ראשית, ימותו היצורים שמציעים לכל-מיני אנשים לחבור לצד האפל לאלתר. שנית, למה כפייה?- או שתיתן להם בחירה חופשית (אפילו אלוהים משתדל לתת את זה...) או שתתן להם בחירה חופשית במה שאתה רוצה שהם יבחרו בו.

למעלה