מה אתם אומרים?

flowr..

New member
מה אתם אומרים?

רגישות היא תכונה מולדת או נרכשת?

PsiChO

New member
תראו התשובה מסובכת למדי...

יש אנשים שיטענו שהסביבה נותנת לבן אדם את הרגישות שלו. אז אני שואל אותם, מה עם הרוצח של אסף שטיירמן... שהיה מאות מטרים ספורים מהבית שלי (אני לא גר בכפר סבא דרך אגב, אני בחיים לא ישכח שראיתי את כל המשטרות בכיוון הזה...) בכל מקרה, אני חושב שהרגישות נולדים איתה בצורה פאסיבית אך הסביבה הופכת אותה לאקטיבית. הבנתם משהו? תשלחו לי תגובה אם לא הבנתם.

AZ-Boy

New member
לאבד רגישות

רגישות לדעתי היא תכונה נרכשת.. היא בעצם מתפתחת (או יותר נכון להיפך) לפי מה שהאדם עובר בחיים. אדם שלא יחשף לדברים מסויימים יהי הרבה יותר רגיש להם מאשר אדם שרגיל לראות או לחוות דברים כאלה. אדם מפתח מעין מחסומים שגורמים לא להפסיק להיות רגיש (ותוך כך לפתח אדישות) כלפי דברים מסויימים. אם הדבר לא היה ככה אז כולנו היינו סובלים בשלב מוקדם או מאוחר מהתמוטטות עצבים או שהיינו מוצאים עצמנו בבית משוגעים! AZ

Papi_n

New member
רגישות וכל מה שמסביב..

אני מאמין שאנשים נולדים עם סף מסוים של רגישות שהולך ומתקהה או מתחדד בהתאם לגיל לסביבה ולחינוך שהוא מקבל. אין ספק שהרגישות והיחס לחיי אדם לא הולך ומתחדד אצל שכנינו הפלסטינאים אולם גם אצלנו אפשר לראות אנשים שאיבדו את הרגישות שלהם (רעי חורב..). בכל אופן רגישות בנושאים אחרים משתנה מאדם לאדם.. אני אישית מעדיף אנשים רגישים שלוקחים ללב כל מה שאומרים להם.. אני באמת לא אוהב אנשים שהכל עובר לידם.. לא?

poosi cat

New member
חורב

חורב

גם אני מעדיפה אותם ופעם אחת ולתמיד: מי מכאן מחיפה לעזזל?! כתבת חורב נכון... כמו מרכז ... אם התכונת לזה אז אני מסכימה איתך במה אחוז שהם מאמת איבדו את הרגישות שלהם ועוד כמה דברים אחרים...

black soul

New member
אני חושבת שרגישות זו תכונה מולדת אך...

אפשר להתגבר עליה וכן אל ההפך - אדם ללא רגישות יכול לההפך לאדם מאוד רגיש וזה כבר מורכש... אני סותרת את עצמי בזה... אך אני חושבת שזה כך... black soul

בלה בלה

New member
מולדת נרכשת אולי?

אם אני זוכרת נכון למדנו בביולוגיה לפני שנה על תכונות נרכשות ומולדות ותכונות מולדות נרכשות (זה לא בדיוק השם, אבל בכל זאת..) מדובר בתכונות שהן מולדות אך דרך הביטוי שלהן מושפעת מהסביבה (שיזוף לדוגמא..) בלה בלה :)

פו-הדוב

New member
תגובה ל-flowr

רגישות היא תכונה מולדת שכל אחד מפתח לעצמו עם השנים,כל בנאדם מפתח או מאבד את סף הרגישות שלו לפי החינוך שהוא מקבל,ולפי אירועים שהוא עובר. ביי אסף

למעלה