מה אתם אומרים?

guugi

New member
מה אתם אומרים?

ערב טוב, אשמח אם תוכלו להקדיש מזמנכם לנתח את כתב ידי. מודה ומתוודה סקרנית אבל ירוקה לגמרי בתחום. צרפתי קטע ממכתב ששלחתי כדי להתקבל ללימודים אבל התשובה התמהמה כל כך שנרשמתי בנתיים למשהו אחר. אשמח לקבל ניתוח מפורט אך אם זמנכם קצר אודה להתיחסות על שלוש נקודות: -אמינות -לוליאליות (במקום העבודה ומשפחתית) -המלצה לגבי עיסוק שמתאים לי במיוחד. אני בת 40 (כמעט) ימנית תודה על תשומת ה-

guugi

New member
../images/Emo42.gif בקר טוב, צריך עוד משהו?

חוץ מכתב ידי הסרוק? כתוב ואצרף בשמחה. שיהיה סופשבוע רגווווווווע

guugi

New member
חושבת שקלטתי הנה ההוכחה../images/Emo68.gif

התעלמו מהניק הקודם בבקשה

Ramie

New member
אני אומר

שאת מעשית ומציאותית. את מנתחת ארועים כמעט רק לפי עובדות וסיבות חיצוניות. כנראה בעלת יכולת טובה לפתור בעיות כאשר את משתמשת לצורך זה בפרטים רבים ככל האפשר ובהגיון. נראה לי כי את מסוגלת לשאב הנאה מדברים מוחשיים: אוכל טוב, אסטתיקה, ריקודים, ספורט, טיולים... מבחינה חברתית, את מסתגלת היטב, אוהבת חברה, אוהבת שיחה אולם השיחות יהיו בדרך כלל על נושאים מעשיים. את גם אינך רכלנית. לדעתי, את צריכה להזהר מנטיה להתנהגויות כפיתיות, חשדנות מופרזת ונטיה להתפרצויות קולניות וריגשיות. בקשר לבחירת עיסוק - את תצליחי בתחומים הדורשים ניתוח והערכה אוביקטיבית של עובדות, ובנוסף לכך תצליחי בעבודה במחיצת אנשים. חקירה ובילוש, שמאות והערכה אחרת, שיווק, מסחר, בנקאות, תעשיית נופש... הן אפשרויות מתאימות. כל הנכתב כאן הוא רק על קצה המזלג, ואני בסך הכל גרפולוג מתלמד. אנא קחי את הנאמר כאן בערבון מוגבל מאד. אשמח לקבל פידבק. לא כתבתי דבר על לויאליות ואמינות. למרות שבדרך כלל ניתן ללמוד על לויאליות ואמינות מתוך כתב היד, אנני מרגיש מיומן מספיק לכתוב משהוא בהקשרים אלה. בהצלחה

guugi

New member
ramie , ביקשת פידבק - קבל

אלולא כתבת שאתה מתלמד לא הייתי מעלה על דעתי אפילו... בנוגע לתכונות כמעט הכל מדויק (ספורט וריקודים הם לא מהדברים החביבים עלי) כל השאר פשוט קולע. נהנתי אפילו מהצד "האפל" שהצגת שכן העלת בדיוק את הבעיות שאיתן אני מתמודדת. מצד אחד מאוד מעשית אבל כשהאמוציות מתפרצות...עדיף להשאיר אותי לבד, כל מה שעומד בדרכי יהפוך לאבק. ואנא נסה לגבי אמינות ... תודה שהקדשת מזמנך , מעריכה זאת מאוד סופ"ש נעים

אריק!

New member
אני הייתי מוסיף שאת

יודעת בכלל לא רע איך להעביר את מסריך ועצתך הנבונה גם בדיפלומטיה, כך שזה יקלט ויבוצע תוך שכנוע הצד השני שזה באמת הדבר האינטלגנטי, הקשור והנכון לעשות. כך את חוסכת מן הצורך להסגיר התנשאות ודעתנות, כזו שפה ושם לוחצת, מעט מבטלת ולא אוהבת את התמשכות הויכוח הזה, אולי מתוך הערכת יתר של הבנתך ונסיונך, טעמך ובחירתך בהקשר הרלוונטי שאת משופשפת בו. אי לכך את צריכה לעבוד בשתוף ומול אנשים, אולי כיועצת, מאבחנת, לוקחת את הצרכים והנתונים ומעבדת אותם למסרים מתורגמים למציאות, ומאמינה שאת עושה זאת במיומנות גבוהה, ואולי הבקורת מקנאה ? לא לקחת יותר מדי ברצינות. שתיתי הרבה יין בלילה ואני עדין מנומנם. אריק.

אריק!

New member
לויאליות משפחתית ?

נניח השתדלות לאזן ביחסים עם ההורים ולנקוט עמדות באורח אובייקטיבי, אך בלי לשים לב מתן עדיפות לעמדתו וצידקתו של האב. פרדוקסים ? מצד אחד חברותית ופתוחה ומצד שני מערכות קשרים שלא נמשכות והופכות משמעותיות, בשל סנון/בקורתיות/נלחצת מכך אולי חוששת מעצמאות שתיפגע ?

guugi

New member
אריק, אפשר עוד קצת?

יין ישמח לבב אנוש התאוששת? יכול לענות עוד קצת? בהמשך לתגובתך התעוררו לי שתי שאלות: 1. כתבת "אי לכך את צריכה לעבוד בשתוף ומול אנשים, אולי כיועצת, מאבחנת, לוקחת את הצרכים והנתונים ומעבדת אותם למסרים מתורגמים למציאות, ומאמינה שאת עושה זאת במיומנות גבוהה, ואולי הבקורת מקנאה ? " רוצה לחדד קצת - "מאמינה שאת עושה זאת במיומנות גבוהה" אז מסוגלת לעשות זאת במיומנות גבוהה? או מאמינה שמסוגלת- הבדל של שמיים וארץ. אני יכולה להאמין שאני חייזר- אני חייזר? בהחלט רוצה לעשות בחלק השני של חיי המקצועיים מה שאני מסוגלת לעשות הכי טוב. (אמונה לא מספיקה פה) ביקורת - לא אוהבת , אבל אין ברירה...שומעת ,ואיפה שחייבת לשנות משנה. 2. בחלק של לויאליות משפחתית- בינגו ! (מדהים שאפשר ללמוד את זה מכתב היד) אבל אני שואלת על משפחתי הקרובה יותר היום. אישי היקר ושלושת בני...כיוון שאני מעשית , אני נוטה להיות תובענית וביקורתית. נוהגת רוב הזמן ע"פ הרציו - מה שנותן רושם של אימהות לא מגוננת למרות שליבי מלא אהבה אין קץ ל 4 החברים בחיי מעניין אותי לדעת איך אני נתפסת בעיניהם? כמי שדואגת לאינטרסים שלהם? או כמי שדואגת לעצמי. תודה על תשומת הלב, מעריכה כל רגע שהקדשת, סופ"ש נעים

Ramie

New member
לגבי הלויאליות

אם אנני טועה, את נרתעת מהתייחסות לעולם הפנימי ולרגשות שלך ושל אנשים אחרים. אני יכול לתאר לעצמי, שאם בני משפחתך רואים התייחסות לעולם פנימי ורגשות בצורה שונה, יווצרו קונפליקטים. (ואין לזה כל קשר ליויאליות) סביר להניח שככלל ילדים זקוקים להתייחסות לרגשותיהם יותר ממבוגרים. אני לא יכול להעריך איך את נראית בעינהם. זה תלוי כמובן בתכונות שלהם. עצתי היא שתנסי להתייחס יותר לרגשות של בני משפחתך. כל כך קל לתת עצות...

אריק!

New member
ובכן,

"מאמינה" גם מדרבנת אותך להוכיח זאת הלכה למעשה, מה שמביא לשיפור יכולות ותוצאות. לפעמים קצת מסיקה מסקנות במקומם לאור עיבוד נתונים פנימי > הקשבה. הדמוי של אמא אינטרסנטית לא מגוננת הוא דמוי קשה לעכול, מעין שריד בלתי מוצלח מקשרי הגומלין שלך עם אמך, שאולי בחלקה היתה כזו. אז אפשר שאת פה ושם נתפסת כך, ולפעמים נתפסת כמבקשת להוכיח את ההיפך, וזה לבטח מסב צער ואכזבה שלא מגיעים לך. איש לא מושלם, ומותר לך גם לדאוג לאינטרסים שלך, וגם לשגות/לתקן כאשר את מזדהה לרגע עם הצד שקובל על מי מהילדים. מצד שני, את אוהבת ודואגת להם, ואף נלחמת למענם בהגזמת הסטואציה ואיש מהם עוד לא הוכיח שהוא יהיה אב/אם טובים יותר. תמשיכי תמיד בגישה חיובית איך ניתן לאחות ולאחד, ותדעי להתכופף כאשר הבקורת נכונה והפעם באמת הגזמת ולא נהגת במלוא ההגינות. באותו מומנט הגבת כאילו הכישו אותך אבל אח"כ, ביישוב הדעת תעשי חשבון נפש ותראי שאולי יש צדק מסויים בכעס שלהם. אריק - פסיכולוג שבת.

guugi

New member
אין מילים בפי...../images/Emo140.gif

אתם מקסימים, בהתיחסות לצד האימהי, ציירתי מפלצת (יתר ביקורתיות עצמית?) המצב לא כזה גרוע ואני לא נוקשת בעקבי מגפיים מעור, כוונתי היתה בלויאליות, האם אני מסוגלת להתעלות מעל שיקולים מעשיים קרים, להתעלם מקודים מוסריים שלי - כלביאה מגוננת על גורים? אני רואה באימהות- תהליך מורכב המשלב הדרכה בראש וראשונה ברור שבלי חום ואהבה אין יצור חי שישרוד- כולל אותי. אני יודעת לבטח שמשפחתי מאוד מעריכה ואוהבת אותי אבל...וכאן השאלה האם בקונפליקט דמיוני למשל של בן שצריך להסגיר למשטרה מה יפרוץ השכלתנות או הרגש? כנ"ל בעבודה- אם אני מגלה שחיתות מסוימת אך מאוד זקוקה לעבודה האם תהיה לי מנוחה בבחירה שלא לעשות כלום ? או שעד שלא אנקוט בצעד כזה או אחר שברור שאפגע ממנו לא יהיה לי מנוח מצפוני... וואו, שאלות קשות ומורכבות אולי לא מתאימות לפורום הזה, ובכל זאת מעניין אותי אם ניתן ללמוד ע"פ כתב היד על כיוון כזה או אחר. כשאדם הוא גם מאוד רציונאלי אבל גם מאוד רגשני. ממשיכה ומודה, ריתקתם אותי בתשובותיכם.

אריק!

New member
אני מבין מבין השטין משהו כזה, ותקני

אותי אם אני טועה: את עובדת במקום כלשהו, מזהה דבר מה בלתי תקין שמחייב, מתוך תחושת אחריות להתריע/לחשוף, ויש דילמה. בדיעבד נטען כלפיך שבנוקטך את הפעולה הנחוצה גילית חוסר לויאליות כלפי מישהו שיצא נפגע מכל הסטואציה. בערך כך ? אריק

אריק!

New member
עושה רושם שקצת קשה לך עם כל

העסק הזה, ויש להניח שיוזמה מסויימת שנקטת התגלגלה כ "כדור שלג" למרחקים שלא ציפית, והדבר מסב לך מצוקה ומיטען שאת צריכה להשתחרר ממנו. אנחנו כאן ידועים במזג הסבלני והנוח שלנו כלפי פונים למיניהם, אבל מצד שני לא מעבר לזה. עיקר הדילמה, ולכן גם מצוקה מסוימת זה ספקות מסויימים למה נהגת כפי שנהגת, האם רק טובת הענין והחרדה לנושא, אולי גם קצת ´להכניס קטנה´ למישהו/י ( תחרות ? ) דרך אותה תקלה. את הנעשה אין להשיב, ובמדה שהדברים קרו בצורה זו או אחרת לפחות תפיקי מכך איזה לקח לבאות. להפסיד עבודה בגלל זה - אסור. אריק.

guugi

New member
תודה על התמיכה ../images/Emo39.gif

אתה סבלני הרבה מעבר למה שציפיתי אין צורך לדאוג, הכדור עוד לא התחיל להתגלגל אני מתייסרת עם עצמי ובעקבות כמה מילים של פסיכולוג של שבת החלטתי שממש מותרות עכשיו בשבילי להתעסק בזה. הולכת לעבודה, סותמת את הפה, מביאה משכורת. להכניס קטנות אני מאוד נהנת - מודה במיוחד לאנשים שמבינים שמכניסים להם. אבל לא במקרה הזה. אני עובדת במוסד ציבורי ומוסרית קשה לי עם התרחשויות. אבל כמו שכתבת, לא עניין הפורום הזה. אין לי אלא להודות מאוד על תשומת הלב, הזמן והאנרגיות שהושקעו כאן במתן תשובות, פשוט מחמם את הלב. ולפני שאנחנו נפרדים- עוד אחת קטנה האם היית ממליץ לי ללמוד פסיכולוגיה למשל אבחון ויעוץ? אם לא מתחשק לך להתעסק יותר בכתב היד שלי - אבין. לילה טוב

למעלה