מה אתם אומרים?

Max California

New member
___

באמת אין על מה להתווכח. מכיוון שזוהי אמרה מאוד אובייקטיבית אשר מיוחסת לסובייקטיביות. אין מה לכתוב על זה יותר מדי. אני מאמין בזה. אבל זה גם תלוי באטימות של האדם איתו השיחה וההבנה שלו והרצון להבין או להקשיב למישהו \ משהו אחר.

neko

New member
הנה לכם אפילו הוכחה מדעית לנכונות

של המשפט הזה... (כן בטח, תמצאו לי מישהו שלא אוהב ריח של
...

neko

New member
שיהיה גם פרפרזה, זה לא משנה

את העובדה שזה מוכח.
כל אחד חושב ומרגיש אחרת לגבי דברים שונים. הסיבה היחידה שאנחנו ברובנו מסכימים על דברים כלשהם, זו כנראה תוצאת לוואי של הקרבה התרבותית ביננו.

חי אדר

New member
מה הטעם להתווכח

נראה לי כי כוונת אימרה זו היא: כי על טעם וריח אין טעם להתווכח. והטעם פשוט, כי אין הנמקות רציונליות מדוע אדם מעדיף טעם כזה על פני זולתו.

Deathatred

New member
כיצד תתווכח על תפיסה סובייקטיבית

של תודעה אחרת אם אינך יודע בכלל מהי אותה תפיסה סובייקטיבית של אותה תודעה? זה כמו להתווכח עם עוור צבעים על צבע של עגבניה. בחיים לא תוכל לשכנע אותו שצבע העגבניה הוא "אדום" (מושג חסר משמעות בעיני עיוור צבעים) ולא גוון כלשהו של אפור.

shabaz

New member
לא בדיוק אותו דבר...

חוץ מזה, כמובן שאפשר להבין למה אדם כזה מעדיף מאכל כזה ולא אחר, וכו´ וכו´... מפני שהתודעה שלו, קבעה לו, בעזרת זכרונותיו <<בין אם הם יטובים ובין אם לא>> מה טוב בשבילו?.. נגיד אני למשל, פעם נורא נורא אהבתי חלווה <<או שכותבים חלבה? לא נורא..>> אז פעם אחת, אכלתי לי יותר מדי חלווה <<או שאומרים חלבה? לא נורא:)>> ואז ממש כאבה לי הבטן...מאז אני לא סובל חלווה <<או שכותבים חלבה? לא נורא>> [ בכל אופן, הבנתם את העיקר שלי... בגלל החוויות של אנשים, אנו מקבלים את הטעם שלנו...

Deathatred

New member
מה שאני התכוונתי

איך אתה יכול לדעת אם לשוקולד יש טעם של שוקולד גם אצל מישהו אחר? אולי מה שלך זה בטעם שוקולד, השני חש שזה בטעם וניל?

למעלה