מה אתם אומרים??????????

מה אתם אומרים??????????

מחר הדיון/גט שלי. בחמישי שעבר כתבתי כאן שבעלי שלח לי תכשיט עם מכתב בקשה לצאנס נוסף והרבה מילות אהבה..... החזרתי לו את המתנה הסברתי שאני לא מסוגלת לענוד או לקבל שמבחינתי זה נגמר.... ודיברנו כמה מילים ....(מה שלא עשינו חודשים) כאב לי מאד השיחה שלנו, ישבתי לידו והרגשתי זרה. הוא ניסה "לשכנע" אותי שהוא מטופל ומשתנה ונמצא בתהליך של שינוי וכו.....אני מאמינה לו שהוא חושב כך. וגם מאמינה לו שהוא מאוזן וכו....הציע לי לצאת איתו לשבוע לחו"ל ולראות בעיניי את השינוי....לא קיבלתי את ההצעה. היום בבקר אבא שלו מתקשר. אומר רגע אחד לפני...אולי בכל זאת. תעצרי את זה....תני לו הזדמנות נוספת..... הם פשוט סוחטים אותי. ריגשית. גורמים לי לבכות ....לערער אותי. אין לי מספיק כוחות! יש בי את הצד שאני מרחמת עליו ועל המשפחה שלו. (הוא בן יחיד...אני/הוא כל עולמם) אני מאמינה לו שהוא רוצה ורצה לעשות שינוי...אבל כבר עברתי איתו 5 שנים שכאלה...של צאנסים ע"ג צאנסים. וכל צאנס אמר כמו עכשיו לא הייתי. ואני מרגיש שינוי וכו. כל המילים ששמעתי מאביו וממנו השבוע שמעתי בעבר כבר בצורה כזו או אחרת. נכון שעכשיו "המכה" הייתה מכה ...ואנחנו כבר פרודים 9 חודשים מה שלא היה בעבר...... אבל.........................אני חוששת שאם אתן לו את השבוע שהוא מבקש....קשה לי אפילו לחשוב לצאת איתו לשעה אז שבוע?!!! אני אח"כ אצטרך להתחיל את כל התהליך....מהתחלה....ולזה אין לי כח! אני את ההחלטה שלי קיבלתי/אקבל....עד סוף היום.... מה אתם אומרים, מאמינים בשינוי?? אדם שהיה קנאי/חונק יכול לשחרר? עצבני ברמה "גבוה" יכול להיות רגוע? אובססיבי וחרדתי.....ל-(מה ההפך?) אני יכולה להמשיך...אבל העקרון הובן לא?

אבישגי25

New member
אם הוא מודע לעצמו ומטופל

אז יכול להיות בעיקרון שהוא השתנה/ישתנה, אבל אם את נותנת לו צ'אנסים כבר 5 שנים ולא זז כלום,אז לא נראה לי שיזוז.. אל תתני להם לסחוט אותך רגשית,הם יכולים לדבר עד מחר,אבל רק את יודעת וזוכרת כמה סבלת. בכל מקרה שיהיה בהצלחה רבה ובשורות טובות

אבישגי25

New member
לא מסכימה

זה אמנם קשה,ודורש מהאדם להיות מאוד מודע לעצמו ולרצות את השינוי,אבל זה בהחלט אפשרי,ואפילו אם השינוי הוא רק בהתנהגות ולא במהות,זה עדיין יכול להיות מאוד משמעותי חוץ מזה,אני יכולה להעיד על עצמי שבעקבות טיפול פסיכולוגי השתנתי,או אולי יותר נכון להגיד שאני יודעת יותר איך להיות טובה לעצמי ולאחרים. ואיך התורה יכולה לדרוש מאיתנו לעבוד על מידות הנפש והפנימיות שלנו אם אנשים לא משתנים? אופטימי,איפה האופטימיות?

מיד תסכימי... ../images/Emo13.gif

את התחלת להעיד על עצמך שהשתנית... ותוך כדי משפט כבר תיקנת את עצמך, שרק למדת להתייחס נכון יותר כלפי עצמך והסביבה וכו' התורה ממש לא דורשת מאיתנו להשתנות, בכלל לא מופיע בתורה עבודת המידות... אמנם רבו הפירושים מדוע זה כך, ואולי זה אחד הפירושים, מכיון שאדם לא משתנה!! (גם אם אדם לא משתנה, עדיין ניתן לדרוש ממנו עבודת המידות, הוא יכול ולפיכך הוא חייב לרסן את עצמו עם הכלים שהוא יכול לגייס לשם כך...) אדם יכול ללמוד דברים שונים, לשנות את ההתייחסות שלו בהתאם לכך, אולם האופי הגנטי הינו בלתי ניתן לשינוי

אבישגי25

New member
לא כ"כ מהר נשמה

לא יודעת מה איתך,אבל לדעתי אם למדתי להתייחס אחרת לעצמי ולסביבה זה נקרא שינוי. ולמרות שאין לי מספיק ידע תורני כדי לשלוף עכשיו פסוקים,אבל מה המהות של התורה והיהדות אם לא הנכונה להעביר את העולם הזה,וזה כולל גם לרסן יצרים ותכונות מסויימות,אבל גם לתקן לשפר ולרומם תכונות ומידות אחרות,והאם בן אדם שעשה את זה הוא לא אדם שונה ממה שהיה לפני כן? ואתה צודק שאת הגנטיקה אי אפשר לשנות,אבל מה שיותר משמעותי בעיניי זה מה הבן אדם בוחר לעשות עם האופי הגנטי שהוא קיבל,והבחירה הזאת,המאמץ הזה,והתוצאה של זה בעיניי נקרא ש-י-נ-ו-י

טוב אז אני יעזור

בפרשה שעברה אומר המדרש שיעקב נתבע על זה שהוא לא מסר את דינה לעשיו כדי שתשנה אותו לטובה ולכן קרה את המקרה של שכם בן חמור מכאן רואים שבן אדם יכול להשתנות אני אומר שבן אדם יכול להשתנות רק אם הוא רואה ומרגיש שהוא צריך להשתנות אבל אם הוא משתנה רק בשביל מישהו אחר זה לא יחזיק מעמד בכל מקרה, כל מקרה לגופו ורק בן אדם שחווה את זה יכול לצדד לכאן ולכאן שיהיה רק טוב וצריך לדעת שכל מה שה' עושה זה לטובה (גם אם נראה לנו אחרת) בהמון אהבה

הלו....

גם לדבריך עדיין לא מצאנו מישו שהשתנה... שים לב שכבר הרחקת נדוד עד דינה ועישו.... אולי הזמן משכנע?!

לי0712

New member
אני מסכימה../images/Emo13.gif

ניתן להשתדל, לנסות וכו' אבל ברגעי אמת מה שתבוע בנו יוצא וזה בלתי נשלט

תגובה

אתם מסכימים איתי שאתם השתנתם בין התקופה שהיייתם יותר קטנים לשהתבגרתם אתם מסכימים שהשתניתם מלפני החתונה לאחריה (לא קיצוני אבל לה הייתם אותו דבר ) אז יש כזה דבר שינוי (להשתנות) אבל זה שינוי שנובע ממך ממה שאתה רוצה אבל כמו שאמרתי שינוי שנובע כדי לרצות אחר או משהו שאתה עושה שינוי שלא מרצון עצמי מלא זה לא יחזיק מעמד

למעלה