מה אתם אומרים???

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
מה אתם אומרים???

אחרי שהמליצו לי כאן בפורום על ה-LATITUDE יותר מה-INSPIRON התייעצתי עם איזשהו משווק שנתן לי את ההצעה הבאה. אודה לכם אם תביעו את דעתכם המקצועית. כמו כן שימו לב מה הוא טוען לגבי האחריות שאינה תקפה בארץ. האם זה באמת כך? בתודה מראש אלו הם דבריו: "רצ"ב הצעת מחיר לגבי דגם שלטעמי ישרתך ללא דופי. D830 הינו דגם מצוין להפליא, אך הדגם דלעיל ברמה הביצועית אינו יורד בהרבה, אך זול בהרבה ובנוסף ניחן בתכונות מולטימדיות מרשימות שסדרת ה-Lautitude פחות מתאפיינת בהן. לדוגמה: מצלמה ומיקרופון לשיחות סקייפ ומסנג'ר, שלט אלחוטי דק ונוח לניהול קבצי תמונות, סרטים, שירים וכן הלאה עד חמישה מטרים מרחק (נוח במקרה והמחשב מחובר למסך חיצוני), כניסת HDMI דיגיטלי התומך בפורמט Full HD משמע ניתן לחב את המחשב למסך LCD חיצוני ולקבל רזולוצייה מקסימלית, פאנל מושקע המקנה בהירות וקונטרסט מרשימם לתמונה חדה, בהירה וברורה יותר. אני לא אמשיך להרחיב עוד על הדגם, הואיל ויש לך עוד הצעת מחיר לעיין בה J אינני ממליץ לרכוש מחשב בארה"ב הואיל ולרוב הדגמים האחריות הניתנת אינה תקפה לתחומי הארץ." המפרט: http://googlemail.com/attachment?ui...1939406&sads=fc4e7ff7bb6d564545f16ccf28779daf

ab85

New member
המפרט:

סה"כ מחיר מחיר ליחידה כמות תאור מוצר מק"ט בן מק"ט שורה 4,285.51 ILS 4,285.51 1.00 יח' מחשב נייד DELL INS 1525 לפי מפאר 1525-T8300-BLK 1 1.00 יח' צורב די.וי.די 313-2042 1.00 יח' כרטיס BLUETOOTH BLUETOOTH 1.00 יח' מעבד Intel Core 2 Duo 2.4GHz CPU-INTEL-T8300 1.00 יח' דיסק למחשב נייד 250GB 5400RPM HD-250-MOB-5400 1.00 יח' יציאת HDMI מובנת INT-HDMI 1.00 יח' מצלמה מובנת INTERNAL-CAM 2.00 יח' זיכרון למחשב נייד DDR2 1GB 667 MEM-DDR2-1GB 1.00 יח' רישיון למע. הפעלה Vista Premium MS-VISTA-PRMIUM 1.00 יח' רזולוציה 1280X800 R-1280X800 1.00 יח' מסך "15.4 SCREEN-15.4 1.00 יח' מסך TURELIFE SCREEN-TRUELIFE 1.00 יח' כ.מסך INTEL X3100 VGA-INTEL-X3100 1.00 יח' אחריות במעבדות DELL לשלוש שנים WARR-DELL-3YR 1.00 יח' כרטיס רשת אלחוטי WI-FI WI-FI 4,285.51 מחיר כולל 664.25 מע"מ (15.50%) ILS 4,949.76 סה"כ מחיר

sb21

New member
ראשית, המחיר דומה למחירים של שאר החנויות

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8300.htm 2. בקשר להודעה המקורית: א. מחשבים Latitude יקרים יותר גם בזכות המארז-"מבנה העשוי במלואו מסגסוגת מגנזיום" כמו כן, בדגם זה ישנה תמיכה בווינדוס XP. ב. נכון, הדגם נמכר ללא מצלמה שלט,HDMI , אבל מיקרופן מותקן במחשב. ג. "פאנל מושקע"- הגדרה בעיתית משהו. מדובר במסך מבריק, שעלול לגרום לאי נחות בעת הצפייה אצל חלק מהאנשים. ד. אם תרכוש את המחשב עם הרחבת אחריות מסוג NBD, תקבל שירותי מעבדה וחלקי חילוף בארץ ללא תשלום (בכפוף לתנאי האחריות, כמובן). ____________________________________________________________________________________________________________ אם אתה מתכוון לרכוש את המחשב מחו", אולי שווה לך להמתין ולרכוש מחשב מהסדרה החדשה Latitude E.

ab85

New member
אז אני לא מבין אותך כל כך...

תראה... לא הבנתי כל כך על מה אתה ממליץ יותר, אז פשוט אסכם את מה שאני מעוניין. חשוב לי שיהיה אותו מעבד כמו ב-D830 כלומר intel core 2 duo T7 ומעלה. יש לי XP בבית שאני רוצה להתקין לבד על המחשב. המסך TURE LIFE זה אומר שהוא יותר חד ומבריק? זה כמו ב-TOSHIBA אם אתה מכיר? כי כן אהבתי את הכיוון הזה. אבל שוב, אשמח לקבל את המלצתך על מה אתה חושב שיהיה הכי טוב בשבילי, גם מבחינת אמינות. רב תודות אבישי

sb21

New member
לא המלצתי על שום מחשב,

רק רציתי להרחיב על מה שכתבת. בקשר למיקרופן: ציינתי שיש מיקרופון מובנה וקישרתי לביקורות כלשהי, משום שהוא לא מופיע מבמפרט של דל. כן, מדובר במסך מבריק. (טושיבה מכנה את המסכים המבריקים בשמות::TruBrite, Clear SuperView) אמינות: סדרות עסקיות (Latitude) עמיד יותר. דג': ב-D830 מבנה המארז עשוי כולו מסגסוגת מגנזיום, בניגוד לסדרת ה-Inspiron. ___________________________________________________________________ 1.שלושה דגמים דומים מסדרת Latitude (כולל D830, כדי שניתן יהיה להשוות) (אחריות NBD תקפה בארץ). הייחוד של E6500 לעומת יתר המחשבים, נובע משתי טכנולוגיות עדכניות המשולבות במחשב: *מעבד מהסדרה החדשה ביותר של אינטל (מצטיינים בצריכת חשמל נמוכה במיוחד-25W בחלק מהמעבדים) *לוח אם עם ערכת השבבים החדשה ביותר של אינטל למחשבים ניידים- בין היתר ישנו שיפור בכרטיס המסך המובנה (ערכה זו מותקנת גם ב- E5500) 2.מפרטים נוספים זמינים דרך דף הבית של חנות Dell SMB. 3. אם לא הבנת-תגיב :).

ab85

New member
סליחה על ההטרדה...

קודם כל תודה על ההיענות והנכונות. תראה אני קצת מבולבל מרוב פרטים. אני שואל אותך כממליץ, האם ה-INSPIRON עם מעבד T8300 ו-2.4Gh שצירפתי במפרט הקודם, נופל מה-LATITUDE? כי תראה סה"כ רוב הדברים יתאימו לי. אך כמו שציינתי, השימוש הוא בעיקר ביתי. מהירות ומסך טוב הן בראש סדר העדיפויות. שאלה חשובה נוספת. במפרטים של DELL ראיתי שהם נותנים רק VISTA עם הINSPIRON. זאת אומרת שלא אפשרי להתקין עליהם XP? שוב תודה

sb21

New member
___

במקרה הזה (של ניידות מועטת) כדאי לשקול בחיוב מחשב מסדרת Inspiron אם שומרים עליו היטב (זהירות! יש הרבה חלקי פלסטיק במארז). בדגם 1525 דל לא תומכת באופן רשמי בווינדוס XP. באינטרנט יש מס' מדריכים להורדת דריוורים עבור ווינדוס XP. 2. האם אתה שוקל קנייה של מחשב נייד מחו"ל?

ab85

New member
כן בהחלט...

המטרה היא לקנות בארה"ב. שבוע הבא אני נוסע וחשבתי לנצל את ההזדמנות. לגבי מערכת ההפעלה: אם אני מוריד את הדריוורים הללו ל-XP, זה משהו שגורע מהמחשב? יכול להיות שמשהו לא יעבוד טוב? או שזה יפגע באחריות? בכל מקרה אני יכול להזמין מחשב גם ללא מערכת הפעלה, נכון? שאלה נוספת. כיצד אני מוסיף עברית למחשב, שיהיה בדיוק כאילו קניתי פה בארץ? יש איזשהו חיסרון כשאני מוסיף את העברית? ולמה אתה מתכוון שישנם הרבה חלקי פלסטיק במארז? זה נשמע מאוד מאוד עדין. תודה

sb21

New member
~~~~~~~~~~~~~

1.קח בחשבון שמחשבים הנמכרים דרך אתר דל מיוצרים ע"פ הזמנה, ולא זמינים באספקה מיידית (מועד השיגור המשוער למחשב מדגם D830 הוא 4/9/2008 ). http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_d830?c=us&cs=04&l=en&s=bsd (המפרט השמאלי ביותר) בנוסף, לא ניתן לרכוש מחשבים מסדרת Inspiron עם אחריות NBD. אולי דרך שיחה עם נציג מכירות של דל ניתן יהיה לרכוש מחשב מסדרת Inspiron עם אחריות כזו. 2.ניתן להזמין מחשב ללא מע' הפעלה בחלק מהחנויות בארץ ובחלק מהדגמים. דל לא תתמוך במערכת ההפעלה, אבל בכול מקרה לא תקבל תמיכה של דל במע' ההפעלה ללא תשלום נוסף. לפי הידוע לי (וכדאי לבדוק את הנושא), בדגם 1525 ישנם דריוורים לווינדוס XP עבור כול רכיבי המחשב. 3. אם אתה מוכן לוותר על המאפיינים המיוחדים של 1525 [מצלמת רשת, חיבור HDMI (ולהסתפק בחיבור S-video), מסך מבריק], תוכל לרכוש את Latitude D830 במחיר מאוד אטרקטיבי. צירפתי תמונה של מפרט דומה לזה שהצגת. 4. הוספת עברית: ניתן לקנות מקלדת חדשה תמורת כ-150 ש"ח, או לחרוט על המקלדת בעלות דומה. 5. דל לא מצהירים על הרכב המארזאבל אם תסתכל על המחשב ,בהשוואה למחשבי עסקי, תגלה שהוא פחות עמיד. בנוטבוק קלאב (פ"ת) יש תצוגה גדולה של מחשבי דל. נדמה לי שב-"ביג בוקס" 1525 נמצא בתצוגת המחשבים הניידים.

ab85

New member

תראה, בהתחלה חשבתי לקנות בחו"ל עקב העלות הנמוכה. עכשיו שאתה מעלה כל מיני פרטים כגון אחריות וכו', אני שוקל אולי שווה לקנות בארץ וזהו. מה אתה אומר?

sb21

New member
../images/Emo13.gif

(לא היה לי כוח לפתוח את הוורד כדי למצוא אייקון של סמילי, אז הסתפקי בזה). אחריות: אם אתה קונה מחשב מסדרת Latitude עם אחריות NBD אין לך מה לדואג. האחריות תכסה בארץ את החלקים ושעות העבודה של המעבדה (בניגוד לאחריות רגילה בה שעות העבודה בתשלום). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewmsg.asp?forum=1372&msgid=118571654

ab85

New member
ובכן...

אחרי מחשבות והתלבטויות רבות, חשבתי על כך שאולי אני סתם נעול דווקא על DELL. כמובן שבשמחה הייתי מעדיף DELL, אך מפאת הסכומים הגבוהים והפרוצדורה המעיקה משהו לקנייה בחו"ל, אולי אין זה מוצדק שאקנה דווקא DELL. על כן רציתי לשאול אותך: א. האם יש סיבה מיוחדת שאקנה דווקא DELL? ב. אם לא DELL על מה אתה ממליץ שנחשב לאותה רמה לפחות מבין HP, ASUS,TOSHIBA,LENOVO וכו'. אני ממש מתנצל על בילבולי המוח. שוב תודה אבישי

sb21

New member
בקשר לדל...

היא לא כ"כ מעיקה (במקרה של ה-Latiude), אבל היא אכן דורשת הזמנה מראש וקבלת חבילה במועד מסויים ליעד מסויים. א. אתה הצגת שני מחשבים של דל, כך שהתגובות שלי עסקו בהם. ב. לדעתי, T61 של לנובו יהווה תחליף טוב מאוד ל-D830. הבעיה היא שרק על מס' דגמים בנויים מראש (שלא הוזמנו באתר לנובו) ניתן לממש אחריות בישראל. ניתן לבדוק את נושא האחריות כאן, אני לא בטוח שתמצא דגם עם אחריות בישראל (אולי באחת משלוש החנויות תמצא מחשב עם אחריות בישראל. אני לא מצאתי ב-B&H). ג. טשיבה - בד"כ האחריות היא בינ"ל (לפחות בשנה הראשונה).

ab85

New member
שלום לך.

רציתי להודיע לך כי קניתי היום HP 530. אחרי לבטים רבים הכוללים עניינים כספיים, הבנתי כי סתם חיפשתי דברים יותר מדי למה שאני צריך. בכל אופן, רציתי לשאול. קיבלתי את המחשב עם VISTA BASIC. האם אתה ממליץ להחליף ל-XP? ואם כן, כיצד אני עושה זאת בדיוק? בתודה מראש אבישי

ypm

New member
מבחינת חוקיות הרשיון שלך אסור לך להתקין XP .

מיקרוסופט לא מאפשרים זאת מבחינה חוקית .

ab85

New member
מה זאת אומרת?

שאלתי את המוכר במפורש האם אוכל להתקין XP באופן עצמאי, והוא טען שאוכל לעשות זאת, ע"י הורדת דרייברים נכונים. (קניתי דרך אייבורי).

kobi 23

New member
תראה

זה שהוא אמר לך שזה אפשרי זה לא אומר שזה חוקי.

kobi 23

New member
תראה

זה שהוא אמר לך שזה אפשרי זה לא אומר שזה חוקי.

ab85

New member
מה זה אומר בפועל שזה לא חוקי? זה פוגע בשירות?

למעלה