מה אתם אומרים על

bolem24

New member
מה אתם אומרים על

יהודים משיחיים? האם הם רשאיים לשמור על התורה, ע``פ הברית החדשה? מה היחס שלכם כלפי ישראל והעם היהודי?

דהאמא

New member
אענה לך בשאלה

למי יש את הזכות, או הסמכות, לומר ליהודים המשיחיים שהם אינם רשאים לשמור את התורה? הם קבעו לעצמם שהם כפופים לתורה, ולאיש אין סמכות לומר להם אחרת. ובנוגע לשאלתך על יחס הנוצרים כלפי ישראל, מאחר ואינני נוצרי אשאיר לנוצרים לענות על כך.

bolem24

New member
רציתי רק להבין

את הפירושים שלהם לברית החדשה... האם הכללים לכביכול ביטול תורת משה חלים על העם היהודי או לא

דהאמא

New member
יש המפרשים...

את דבריו של ישוע ובמיוחד של פאולוס כמבטלים את תקפותה של תורת משה (בגדול - קתולים ופרוטסטנטים). ויש (יהודים משיחיים) המבינים את הברית החדשה כתוספת לתורת משה, ולא כתחליף לה.

salt of earth

New member
בוקר טוב

מדיון שהיה לי עם יהודי משיחי הבנתי שהם שומרים את המצוות בגלל שהם יהודים, בעוד שאנחנו לא יהודים אז לא מחויבים לשמור את המצוות שניתנו לעם היהודי... כאמור הם רואים את עצמם כממשיכים של היהודים המשיחיים שהיו במאה הראשונה (ותמצא את הדיון שהיה בועידת ירושלים במעשי השליחים) אבל כמו שאמר לך דהאמא. "רשאים" זה רק הם יכולים להחליט. העם היהודי הם אחינו כמו שכל העמים הם אחינו, וכנ"ל לישראל (אנחנו לא מהזרם של פט רוברטסון אם זה מה ששאלת
)

דהאמא

New member
תוספת לדבריך

זה לא יהיה לגמרי מדויק לומר שהיהודים המשיחיים מקיימים את התורה בגלל שהם יהודים, אלא יותר נכון - בגלל אופן פירוש הכתובים שלהם (למרות שמוצאם היהודי תורם לאופן הפירוש). עובדה - אני היית יהודי שקיבל את ישוע אך לא שמר את התורה. ומדוע? מפני שהשתייכתי לזרם שלא ראה בתורת משה כתקפה לימינו.

salt of earth

New member
אוקיי ../images/Emo45.gif

המשפט הראשון שלי היה נועד להסביר למה אנחנו לא שומרים את המצוות (פשוט כי אנו לא יהודים
) אני לא חושבת כי הגולשת הקתולית ממוצא יהודי אצלנו הייתה שומרת מצוות, כנ"ל לגבי קרדינל לוטסינגר שהוא גם היה קתולי ממוצא יהודי שכן איכשהו שמר על מאפיינים יהודיים אך לא נראה לי ששמר על מצוות התורה כמו כל יהודי דתי. אבל שוב זה עניין שרק יהודי משיחי יכול להחליט בו

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזו היתה סתם דוגמה או עובדה?

אתה קיבלת את ישוע כמשיח ישראל ומושיע העולם, בן אלוהים היחיד שבא בדמו לכפר על חטאי העולם, ולמלוך בבוא העת בכל העולם בשלטון שניתן לו מאלוהים, הלא הוא אדון האדונים ומלך המלכים, שנצלב, נקבר וקם ביום השלישי כפי שהבטיח והעידו הנבואות כולן לפני, ישוע המשיח יתברך שמו לעד
ושוב, לעניין המצוות, יהודי מחוייב במצוות מכוח תורת משה, יהודי משיחי יודע שישנה מצווה חדשה והיא הכרה בישוע המשיח כמושיענו ובן אלוהים, ויודע כי ישוע לא בא לבטל את התורה והכתובים אלא להמשיך, ולהשלים, אז מי שרוצה לקיים את התורה עדיין, יכול לצד הכרה וחיים לפי הברית החדשה, אך בזה אני רואה קושי רב, וישוע אמר שבא להקל ולעדן את הכללים הישנים הקשים ולהתאימם לרוח הרועה האוהבת והמקריבה, כשכבר לא צריך לקיים מצוות , להקריב ולצום בכדי לקבל מחילות וכפרות, כי רק בישוע המשיח אנו מושעים, והעמידה גם ושם בכל המצוות היא לבחירה המאמין, אך אינה עושה אותו פעמיים מאמין או יותר זכאיי בעיני שמיים.. כי העיקר הפירות, האמונה בישוע ואהבת ישוע הבלתי נתפסת ששוטפת אותנו כמבול ולא מפסיקה.. זהו הקרדיט קארד שלנו לשמיים
הכרטיס שטבול בדם הטלה- בן אלוהים וחותמת רוח הקודש
אמן

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכהתחלה לתשובה, רציתי לשתף אותך ב..

המייל הזה שקיבלתי..והוא ממטיף עולמי וידוע, שמקורו מיפו-ת"א, המטיף בני הן- אני מנוייה בהתכתבויות באתר שלו, ומדי פעם מקבלת עדכונים או הזמנות להעלות תפילות בימי תפילה מיוחדים שהוא ושותפיו לעשייה המבורכת מובילים. הפעם המייל היה בקשר ליום כיפור, ותזכור שמדובר באדם נוצרי משיחי, שמדבר על יום הכיפור כיום חשוב מאוד, להלן הטקסט: My dear friend *******, Yom Kippur (the Day of Atonement) takes place this year (5768 on the Jewish calendar) beginning at sunset on September 21 and ending at nightfall on September 22, 2007. I mention this because seasons and times such as the Day of Atonement are extremely important for God. During these specific seasons He makes decisions according to what we do in obedience to Him. God seems to send Steve Munsey to our television program, This Is Your Day! at the most important moments. This is one of those moments. I am asking you to watch this Thursday and Friday as Steve teaches about the Day of Atonement from the Holy Land’s Mount of Olives. And at the end of this note, get ready to send your request for a very special Atonement time of prayer that I have set for September 22!

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifופה.. הפירוט מהאתר שלו..

אני מאמינה בתורה ובברית הישנה.. אז אתה חושב שיהודים משיחיים לא יאמינו בה?!! זה נשמע לי מוזר..וגם אינו הגיוני! הנה הלינק מהאתר של בני הן- הוא מתכוון להיות בישראל בתחילת נובמבר אגב
את זה אני לא מתכוונת לפספס בניעמית יסוע.

bolem24

New member
העינין הוא

האם אתם מאמינים שיהודים משיחיים יכולים לחיות אורח חיים יהודי ע``פ היהדות ביחד עם האמונה בישוע

nOway1

New member
כן ..

יהודים משיחיים מגדירים עצמם כיהודים שקיבלו את ישוע כמשיח וכבן האלוהים, אך אינם נתפשים כזרם יהודי לגיטימי על ידי רוב כמעט מוחלט של הזרמים היהודיים, למעט מספר קטן של מנהיגים רפורמיים. חוק השבות אינו חל על היהודים המשיחיים ומרבית הזרמים היהודיים רואים יהודים אתנים שאמונתם משיחית, כמומרים לנצרות. תראה .. אני נוצרי .. אבל מכיר כל מילה ומילה בתנ"ך .. " אני אביא לך הוכחות שאתה בתור יהודי לא מכיר " למה ישוע מה היה .. היה יהודי נולד פה .. אז השורש שלנו הוא יהודי .. בתור נוצרי מאמין בכל דבר כתוב בתנ"ך .. מקיים את הכל .. ושומר את הכל בתור מאמין ה' הטיל על היהודים 613 מצוות .... למה ? לעומר לגוים 7 מצוות נוח .. היהודים עם חוטא +עם הנבחר .. ואלוכים רוצה שהוא יחזור לדרך הנכונה .. דרך האמונה..לצערי עד עכשיו אף אחד לא יכל לקיים את כל המצוות .. שהוא הטיל. אני מכווה שעניתי לך על תשובתך .

bolem24

New member
ומה עם ההלכה היהודית?

כל המסורות שהתווספו לתנ``ך אחרי ת. בית שני?

AlYahudii

New member
מה השאלה לגבי ההלכה היהודית ?

הנה באתי, בימים שבין כסה לעשור, כמעט-ערב יום הכיפורים. מה השאלה?

למעלה