מה אפשר לעשות ?

מה אפשר לעשות ?

רציתי לדעת מה אפשר לעשות. אין לי כסף לקנות קרקע חקלאית וסך הכל אני רוצה רק לשתול, לטפח ולהשקות עצי פירות במשך העשרים השנה הקרובות. אינני מתכוונת לבנות ואין לי רצון ומחשבה לעשות ביזנס של נדלן מהזכויות על הקרקע. הבעיה שזכויות חכירה עולות המון כספים. הייתי מעוניינת לדעת איזה זכויות ניתן לרכוש למטרה הזאת. לפני שלוש שנים במושב קרוב, היה אדם שהיה לו משק חקלאי והוא רצה שכל שבוע אשקה לו את הפרדס שלו. הייתי באה כל שבוע ומשקה במשך חצי שנה ואחר כך הוא חלה ובסוף נפטר. כשהשקתי אמרתי לעצמי שאני לא צריכה יותר מזה. אני לא צריכה בעלות ולא צריכה זכויות חזקות על הקרקע. העיקר שיתנו לי זכות של שנים רבות להשקות ולטפח עצים. איזה עסקה אפשר לחפש ? מה אפשר לעשות ? אני לא מחפשת בחינם. אבל אני גם לא מחפשת פתרון שמתחדש כל חודש(שכר חודשי) וגם לא פתרון שמתחדש כל שנה. אין לי ראש לזה. סך הכל אני רוצה לטפח עצים ולא כל חודש לדאוג לשכר חודשי לכן אני מעדיפה לשלם מראש לתקופה של שנים רבות. אבל אני גם לא צריכה 49 שנה כי זה הרבה מידי שנים. אני מחפשת פתרון ללפחות 25 שנה, שמתחדש כל 25 שנה. יש משהו שאפשר לחשוב עליו ? אני מחפשת באיזור המרכז. איך אני פונה לציבור ? כאילו איך אני מגדירה את מה שאני מציעה ?הייתי רוצה לחכור קרקע חקלאית. מספיק לי משק חקלאי של אפילו 2 דונם ואפילו הרבה פחות מזה אם זה יוריד מהמחיר שאצטרך לשלם. ובנוסף לזה מספיק לי לחכור אותה אפילו רק ל 30 שנה כי 49 שנים זה הרבה מידי בשבילי אם זה יוריד מהמחיר שאצטרך לשלם. האם למנהל מקרקעי ישראל אסור להחכיר קרקע חקלאית למשך פחות מ 49 שנים ? האם למנהל מקרקעי ישראל אין קרקע חקלאית באיזור המרכז שהיא פחות מ 2 דונם ? עכשיו כשהצרכים שלי מובנים, יש משהו שאפשר לעשות וביחד עם הצניעות בתקופה ובגודל הקרקע שאני מסתפקת בה, אפשר לחשוב על אפשרות זולה של חכירת קרקע חקלאית במרכז?

למעלה