מה אפשר לעשות

skid girl

New member
מה אפשר לעשות

עם תואר בפילוסופיה ולימודים קלאסיים? אני שנה שניה,ויש לי מקום עבודה מובטח בעסק המשפחתי,אבל רציתי לדעת מה האופציות שפתוחות בפני מסיימי תואר ראשון ושני?

פילוסופיה

לימודי הפילוסופיה אינם מקנים לתלמיד מקצוע מוגדר אך הם יוצרים תשתית טובה לחשיבה יצירתית וגמישה מחד ולחשיבה שיטתית ובקורתית מאידך. שילוב לימודי פילוסופיה עם לימודי המדעים, מדעי החברה, ומדעי הרוח - יתרום לגיוון האפשרויות בתחומים השונים. החברה האנושית המצויה בעיצומה של תנופת התפתחות מדעית וטכנולוגית חסרת תקדים, הופכת אתגרים אשר נחשבו, עד לא מזמן, לתיאורטיים ופילוספיים לכדי שאלות מעשיות מדי יום ביומו. שאלות הנוגעות להגדרת החיים, קביעת תחילתם וסיומם, שאלות הנוגעות לטכנולוגיות חדשות בהולדה והשפעתן על התא המשפחתי, שאלות הנוגעות להנדסה גנטית והנובעות מפרוייקט הגנים האנושי והשלכתו על יחסי פרט וחברה,השתלת אברים, וניסויים בבני אדם הפכו להתמודדויות יום יומיות לעוסקים בתחום הרפואה, מבלי שתהיה להם ההכשרה המתאימה. לימודי הביו-אתיקה יצרו מקצוע חדש ומתפתח יש מבין הבוגרים כאלה העוסקים בהוראת פילוסופיה במסגרת בתי הספר התיכוניים ( חטיבה עליונה ) . מסיימי תארים מתקדמים עשויים להשתלב בתחומי מחקר, עריכה ובקורת. האוניברסיטאות מגדירות עצמן מוסדות להשכלה גבוהה ולא מוסדות להכשרה מקצועית. ואכן, הנתיב המקצועי הצפוי לבוגר החמדעי הרוח, פחות מוגדר מראש מאשר זה של בוגר החוג לראית חשבון.עם זאת, יש להביא בחשבון שרמת ההשכלה באוכלוסיה הולכת וגדלה. במידה רבה תואר ראשון היום מהווה כרטיס כניסה לתפקידים רבים. בוגרי החוגים השונים במדעי הרוח והחברה, משתלבים בתפקידים מגוונים. חלק לא מבוטל מהם משתלב בתפקידים ניהוליים, הן במגזר הפרטי, והן בציבורי. אחרים מוצאים את מקומם במסגרות הדורשות השכלה אקדמית לאו דוקא מתחום אחד מוגדר, למשל צוערים במשרד החוץ. חלק ניכר מהעוסקים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית הם בוגרי רוח וחברה ממגוון רחב של חוגים. למעשה ניתן למצוא אותם בכל מגזרי המשק.

skid girl

New member
וואו

אתם אחלה! עוד שאלה קטנה;אני מעונינת להמשיך לתואר שני(למרות שני רק שנה שנייה-אני בטוחה בזה!).האופציות הם עבודה בעסק המשפחתי או המשך לימודים. האם,מעבר להוראה באוניברסיטה..(יש לי פחד קהל ואני ביישינית עדמוד)ישנם תחומים שבהם אוכל להשתלב כבוגרת מאסטר? או דוקטור,בלי נדר! הייתם ממליצים למישהו ללמוד פילוסופיה? בכנות,בבקשה. תודה רבה,סיוון!!

שושלסר

New member
במלים אחרות, מה שאמרו לך...

חשיבה ביקורתית. הממ... בדיוק הכישורים שבחברה שלנו מנסים לדכא יותר מכל דבר אחר. אני עצמי מתחיל עכשיו דוקטורט בפילוסופיה. הכוונות שלי הן להיכנס לאקדמיה (אגב, ביישנות ופחד קהל אינם סיבה לברוח מהתחום. אני הייתי ביישן גדול עד שניסיתי כמה פעמים לפנות לקהל, ועכשיו זה כבר בא בטבעיות). בינתיים, אני מבלה לא מעט זמן בלשכת התעסוקה לאקדמאים... שלא תביני לא נכון - פילוסויה היא מקצוע נפלא. זהו תחום מעניין ביותר (לפחות לדעתי), ובמיוחד בתארים המתקדמים, תמצאי את עצמך בסביבה של אנשים מיוחדים ואינטיליגנטיים בצורה יוצאת דופן - חברותייך וחברייך לספסל הלימודים. אם יש לך אפשרות לשמור אופציות בעסק המשפחתי תוך כדי שאת ממשיכה בתואר השני (שלא גוזל הרבה זמן, חוץ מכתיבת התיזה עצמה), זה יהיה, כך נראה לי, ההחלטה הנבונסה ביותר במצבך. אגב, מה שלא הזכירו במכון הדסה, ישנו גם תחום קטן אבל פעיל של מה שמכונה ייעוץ פילוסופי. זה משהו כמו ייעוץ פסיכואנליטי, רק בלי כל התיאוריות הפסיכולוגיות הפולשניות. אני עצמי איני מומחה לתחום, אך אני יודע שהוא מתפקד, ומפרנס כמה אנשים בארץ. תבדקי את הנושא.

skid girl

New member
יא איזה כיפ לך

אפשר לשאול איפה אדוני עושה את התואר?(אייקון מקנא עד מאוד). כן,שמעתי כבר על ייעוצ פילוסופי-הייתה על זה כתבה ב"הארץ" לא מזמן. אמא שלי(הפולנייה)כל כך התלהבה,וסיננה "עוד ייצא ממך משהו".. (זה היה שברון לב בשבילה שבחרתי בתחום) ותיאוריות פסיכולוגיותתמניסיון באמת פולשניות מדי בשבילי.

pikov

New member
החוג לפילוסופיה כמבוא לחתונה?

לומדים פילוסופיה ובדרך מנסים למצוא חתן. יקהה את הכאב של אמך ויוכיח לה שיש משהו בפילוסופיה...

skid girl

New member
סליחה?

אתה טוען שבאתי לאקדמיה כדי "לתפוס חתן"? אולי התחומ עיניין אותי?אולי למדתי אותו בתיכון?וקראתי ניטשה בגיל נעוריי?ולמדתי לפני זה בפתוחה? ומה זה עינינך ה"כאב של אימי",ולמה אתה חושב שאחד כזה יוכל להיות בטל אם וכאשר(ואלי בעצם לא)אתחתן? מי אמר לך שאני רוצה להתחתן בכלל?כל הנשים רוצות "למצוא חתן"?ומה אתם הגברים רוצים? תגובתך תמוהה,שוביניסטית ובעיקר:טפשית. סיוון.

למעלה