מה אפשר לעשות עם בשר טחון מטוגן?

michalgad

Active member
תיבלתי וטיגנתי בשר טחון אבל בסוף לא הכנתי ממנו משהו. יש רעיונית למה אפשר לנצל אותו?
 
ההסבר מפורט (כרגיל אצלי) אבל ההכנה לא מסובכת בכלל - בורקס בשר.
בורקס בשר (או פטריות)
הכמות מתאימה לקילו בצק עלים.
הכנת המלית –
חשוב להכין לפחות שעה מראש כדי שתתקרר.
מטגנים 2 בצלים גדולים קצוצים, מוסיפים 400 גר' בשר בקר טחון וממשיכים לטגן עד שמשתנה הצבע.
מוסיפים כף גדושה אבקת מרק בצל (בשעת הדחק אפשר מרק עוף), בוחשים עוד דקה בערך ומכבים את האש.
מוסיפים כמה תפוחי אדמה שבושלו בקליפתם, קוררו, קולפו וגורדו. הבישול בקליפה
משמר את העמילן שבתוך התפו"א וכך התוצאה דביקה יותר מאשר סתם פירה ומאחדת את המלית.
כדאי לבשל את תפוחי האדמה מראש, אפילו יום לפני ההכנה.
כמה תפוחי אדמה - קשה להגיד. מתחילים עם 3-4 בינוניים וטועמים. בדרך כלל צריך להוסיף.
באותה שיטה אפשר להכין מלית מפטריות קצוצות (מכניסים אותן במקום הבשר)
את הבצק מוציאים להפשרה במקרר כמה שעות לפני ההכנה ואפילו ערב קודם.
נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר מאד אבל לא קפוא. הבצק כבר מרודד ומגולגל על גבי יריעת ניילון כך שבסך הכול
פותחים כל פעם חלק ממנו וחותכים לריבועים. שמים מלית באמצע כל ריבוע ומקפלים באלכסון כך שמתקבלים משולשים.
סוגרים אותם אבל אין צורך ממש להדק. מסדרים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים ביצה טרופה,
מפזרים שומשום ואופים בחום בינוני עד שמתקבל צבע יפה.
 

michalgad

Active member
תודה אורני אז לדעתך אני יכולה להוסיף תפוחי אדמה מבושלים לתערובת הבשר המטוגנת ולהכין את הבורקסים ?
 
למעלה