מה אפשר לייעץ לי ?

tzshow

New member
מה אפשר לייעץ לי ?

פגשתי מישהי (שמבוגרת ממני ב 6 שנים, אבל יצאתי איתה כשהייתי בן 17), כשראיתי אותה ואמרתי לה שלום, חייכתי, וניסיתי להקשיב לה ולהביע עניין. אמרתי לה מחמאות שכיף לדבר איתה ובאמת אחרי שהבעתי התעניינות במשפחה שלה (יש לה 3 ילדים ותינוק בבטן) היא שאלה מה איתי, עניתי לה שאני מחפש מישהי. ואז היא אמרה לי שלא נראה לה שאני עושה מאמץ לחפש. והבעתי פליאה מאיך שהיא הבחינה בזה כל כך בקלות, שזה דבר שרק בני משפחתי הקרובים מזהים שאני מאוד רוצה בת זוג, אבל לא מתאמץ לחפש. היא ענתה לי שהיא רואה את זה. אמרתי לה שיש לה אינטואיציה ושהיא חכמה ושהיא יכולה להיות קאוצ'ינג. ואז אמרתי לה "אבל לא רואים שאני מנסה?", היא ענתה לי "רואים שאתה מנסה מאוד להיות פתוח ולקבל, אבל משהו בך סוגר את עצמך ורואים את הסגירות ורואים כאילו שיש בך חשדנות שמונעת מהמאמץ שלך להיפתח". הייתי בשוק, איך למרות שאני מנסה להיפתח, להקרין פתיחות, לא לסגור ידיים (כי למדתי תקשורת ידיים ולא מילולית) איך בכל זאת היא רואה בזה. האמת, ששמתי לב שאם היא מתקרבת אלי יותר מ 40 סנטימטר, אוטומטית אני מתרחק בלי לשים לב.
אז בקלות הייתי פתוח אליה (כי אני משתדל ומתאמץ אז זה בא לי בקלות לדבר כנות) ,ואמרתי לה שהסיבה לפחדים שלי היא...
היא השלימה את המשפט ואמרה "פחד מלהיכנס למחוייבות". זה לא מה שבאתי להגיד. באתי לענות "הסיבה לפחדים שלי היא שיידחו אותי כי מרגע שאני מציע התקרבות ופתאום דוחים אותי אז אני לוקח את זה קשה בשיחה הבינאישית ואז אני נסוג מאוד ונסגר". וביננו, אחרי מה ששומעים בחדשות, שאנשים מואשמים על הטרדה מינית, אז זה מפחיד להיות אדם שמעלה קונוטציה כזאת, ולכן אני נסוג.
היא ענתה לי "אבל, אתה בורח ונעלם רחוק לסגירות כי אתה מסיק מהר מידי מסקנות שהבחורה לא רוצה אותך, ואתה צריך ללמוד לא להסיק מסקנות מהר מידי כי זה המסקנות שאתה מסיק הן לא נכונות".
ואז היא אמרה לי שאני צריך לדמיין איך ייראו החיים עם אותה בחורה פוטנציאלית שמדברת איתי. ואז מיד נזכרתי בזה שקראתי שכדי למשוך בחורה להקמת משפחה, אני צריך קודם לחשוב מה אני יכול לתת לזוגיות. אז אמרתי לה את זה. ואז היא ממש הביעה התעניינות, ושאלה אותי את השאלה (שרציתי לענות עליה) והיא; "נו, מה אתה יכול לתת לזוגיות?". עניתי לה "אני לא חתיך ולא מבוסס כלכלית, אבל אני יכול לתת לזוגיות מזון רגשי של הקשבה."
היא לא הבינה נכון אז אמרה לי באמצע שאני מדבר; "כאילו סקס?".
עניתי לה; "ממש לא לזה התכוונתי ! סקס כל אחד יכול לתת ! זה סתם שטויות. אני ממש לא מתכוון לזה. אני מתכוון להקשבה, אני אוהב נשים שזקוקות להביע את עצמן בדיבור ולדבר, ואני יודע להקשיב לה ולהיות אוזן קשבת שלה. אני מאוד חזק בזה ! ועוד דבר שאני יכול לתת זה להיות אבא הכי טוב, ואני אהיה האבא הכי קשוב והכי זהב בעולם".
ואכן, כל בני המשפחה שלי מדברים עלי, שאני אהיה האבא הכי מקסים שהם מכירים. רואים את זה עלי. ואני מתגאה בעצמי, ואני יודע היטב, כי אני מכיר את עצמי. כאשר אהיה אבא, כשהם יהיו בבית ספר, אסתובב בינתיים בכל החנויות לקנות להם כדי לחזור לשמח אותם, כל הזמן אחשוב איך לשמח אותם, והם יהיו מרכז העולם שלי. אף אחד לא יכול להתחרות איתי בעניין הזה. וכולם יודעים את זה.
אז סיפרתי לה את זה.
מה שאני רוצה לשאול את הפורום הוא האם עם שני הדברים האלה שאני יכול לתת לבחורה (להיות האבא הכי נפלא עם הילדים ולהיות קשוב אליה ואוזן קשבת אליה ולילדים), זה מספיק גם בלי עבודה ובלי רשיון נהיגה ובלי דירה או שאני צריך להמשיך להיסגר (לא להתאמץ לחפש בחורה) בגלל שאין לי עבודה ודירה והכנסה טובה ?
ברור לי כיום שאנשים שזימזמו לי "אין לך עבודה, ואתה לא עושה עם עצמך משהו, אז אל תחפש בחורה עד שעשה עם עצמך משהו", אלה אנשים שבגלל שהאמנתי להם, נתקעתי 20 שנה בפחד מוות מלהיכנס לזוגיות, סגרתי את עצמי, דחיתי אפשרות להתחיל עם בחורה מהפחד המוות שהיא תידחה אותי בעילה שאני לא עושה עם עצמי משהו אז מלכתחילה אפילו לא התאמצתי להתחיל עם בחורות, וכשבחורה הביעה עניין בי, אני דחיתי אותה מחשש שמרגע שהיא תדע שאני לא עושה עם עצמי משהו היא תדחה אותי ואעלב.
מה אתם יכולים לייעץ לי ?

"מה אפשר לייעץ לי?"

הי לך.
ראשית - הידד לכנות, לרגישות ולאומץ שלך לבטא את הרגשות, המחשבות והלבטים שיש לך בנושא הזוגיות. יש לך מודעות לכישורים ולתחומי החוזק שלך לצד הכרה בתחומי הקושי שחוסמים אותך. על פניו נראה לי שעצם השיחה שלך עם הידידה והפניה שלך לפורום מצביעים על תחילתו של שינוי וניצנים של עשייה.
חלק ניכר מהמאמץ הנדרש כדי להוביל שינוי מתבטא ביכולת שלנו להתגבר על הרגלים ישנים ומוכרים, להנמיך מעט את הווליום של קולות פנימיים ו/או חיצוניים שבולמים את השינוי ודוחפים אותנו להישאר באזור הנוחות.
אלא שבמקרים רבים אזור הנוחות המוכר והידוע לנו הוא גם אזור הנכות שלנו. שם אנחנו תקועים. רבים מאיתנו משלמים מחיר יקר, נמנעים מהתנסויות וחוששים להתמודד עם סיכון, כישלון, דחייה וכ"ו, ובה בעת זה הוא מתכון שגורם לנו להחמיץ הזדמנויות שיש בהן סיכוי להתפתחות וסיפוק.
המחיר שאתה משלם הוא השוק שהיית בו כשהידידה גילתה את הקושי שלך, ולדבריך - "נתקעתי 20 שנה בפחד מוות מלהיכנס לזוגיות..". אתה פוחד מדחייה - על מנת שלא להיעלב, והדחייה הזו מתבטאת בדחיינות והימנעות מעשייה ממשית. אגב, שמת לב לקשר בין המילה - דחייה למילה - דחיינות?
השאלה היא האם אתה בוחר להמשיך ולשלם את המחיר, "למות" מהפחד והזמזום של האנשים סביבך?
אם כן - נראה שתיאלץ להמשיך ולדחות את מימוש המשאלה להיות בן זוג ואבא מושלם. השאלה היא כמה זמן אתה מוכן להמשיך ולהיות תקוע במקום הזה? שבועות? חודשים? שנים? באיזה גיל תרגיש שזה מספיק חשוב לך ושאינך מוכן לוותר על הרצון להיות בן זוג קשוב ואבא "הכי טוב, הכי קשוב והכי זהב בעולם"?
מנגד, נשמע שאתה מלקה את עצמך על שהאמנת לאנשים כאלה ואחרים.. האם זה אומר שאתה כבר מוכן לקחת את המושכות לידייך ולבחור כיצד לנהל את חייך?? אם כן - אתה זקוק להרבה מוטיבציה, נחישות, התמדה, החלטיות ותעוזה בד בבד עם עידוד ואמונה ביכולות שלך. במקרה כזה תצטרך לאסוף את כל הכוחות והמשאבים שיש לך, כולל הרגישות, יכולת הקשב, הפתיחות וכ"ו, יתכן ותצטרך גם לגייס עזרה ולצאת לדרך חדשה במלוא המרץ.
כך או כך - הבחירה בידייך וחשוב שתהא שלם בכל דרך שתבחר.
בהצלחה וחג חירות שמח
כרמית אלון

tzshow

New member
תודה מכל הלב

ההתרגשות החזקה היתה כשקראתי שהגיע הזמן שאפסיק להקשיב לפחדים ולאנשים שמזכירים לי את הפחדים ואקח את המושכות ליידי אם זה מספיק חשוב לי להיות סוף סוף אבא ובן זוג קשוב. רבה רבה וכן יירבו אנשים כמוך שמאירים ויודעים להקשיב לנפש האדם ולמה שנפשו רוצה. יש לך הבנה ואמפטיה עמוקה ותודה לך על זה. לילה טוב

אקח את המושכות לידיים

תודה רבה על הפרגון ואני שמחה מאד לשמוע שהדברים נגעו בך ועוררו בך התרגשות.
מעודדת אותך להמשיך ולהקשיב היטב לעצמך ומציידת אותך בברכת הדרך.
בהצלחה,
כרמית אלון

למעלה