מה אני מרגיש עכשיו?
בהמשך לשרשור המרתק שפתח nonomind - שרשור שממשיך עדיין להתפתח ורחוק מלמצות את עצמו - רצוני לבקש את עזרתם של באי הפורום החכמים והמנוסים.
אם אני שואל את עצמי מה אני מרגיש עכשיו, אני מתקשה להשיב על כך במלים.
אני מרגיש משהו, ללא ספק.
חברה נסתה קודם לברר איתי מה אני מרגיש עכשיו, בעזרת שאלות.
לדוגמה, היא שאלה "האם אתה מרגיש עכשיו X? האם אתה מרגיש עכשיו Y?"
ואפילו: "האם מה שאתה מרגיש עכשיו דומה יותר ל-X או ל-Y?"
והתקשיתי להשיב על כך.
אני חש שיועיל לי להעשיר את השפה המילולית הרגשית שלי, כך שכן אוכל לבטא את רגשותי במלים.
אינני חווה שאינני מרגיש את רגשותי כרגע.
אני חווה שאין לי מלים בשבילם.
אני חווה, לרוב, תערובת של רגשות.
אני זוכר, מלימודי המשחק, שהמורה היתה מבקשת לדעת "מה הרגש הפעיל כרגע, מה אתה מרגיש עכשיו?" והייתי מתקשה להשיב לה. "אני מרגיש הרבה דברים עכשיו", הייתי מתעקש. "מה הרגש העיקרי?" היתה היא מתעקשת מצידה.
ולרוב לא ידעתי להצביע על רגש עיקרי.
"זה משתנה כל כך מהר", הייתי אומר לה, "בזמן שאני משיב, זה כבר משתנה".
לא תמיד זה ככה.
אתמול, לדוגמה, הרגשתי פגוע ומותקף ופרצתי בבכי.
ממש מיררתי בבכי, בחופשיות.
זו שהייתי איתה באותו זמן התפקעה מצחוק מכך, מה שגרם גם לי לצחוק, כמובן... כך שמצאתי את עצמי בוכה וצוחק באותו זמן.
נהניתי, כמובן, מהחוויה. הרגשתי מחובר לעצמי.
כאשר היא שאלה אותי מה אני מרגיש ומדוע אני בוכה, יכולתי להשיב חלקית - וזה יותר מאשר בדרך כלל.
ציינתי מספר רגשות ברורים שהיו שם (כגון עלבון, חוסר אונים ופחד) ומספר חוויות ברורות שהיו פעילות שם (כגון זו שבה "מטיחים בי דברים" ואני מתבונן בעיניים גדולות כאלה, חווה כאב רגשי וחוסר אונים תקשורתי).
אגב, הרגשתי מצויין בכל אותו זמן.
נהניתי להרגיש את הרגשות שבתוכי ולתת להם ביטוי.
והמשכתי להרגיש כל אותו זמן, במעמקיי, אושר ושלווה. שמחה. ידיעה שהכל ממש בסדר עכשיו.
אז מה, איך אני יכול להשיב ביתר קלות, במלים, על שאלה כגון "מה אני מרגיש עכשיו?"
אני רוצה...! תודה!
בהמשך לשרשור המרתק שפתח nonomind - שרשור שממשיך עדיין להתפתח ורחוק מלמצות את עצמו - רצוני לבקש את עזרתם של באי הפורום החכמים והמנוסים.
אם אני שואל את עצמי מה אני מרגיש עכשיו, אני מתקשה להשיב על כך במלים.
אני מרגיש משהו, ללא ספק.
חברה נסתה קודם לברר איתי מה אני מרגיש עכשיו, בעזרת שאלות.
לדוגמה, היא שאלה "האם אתה מרגיש עכשיו X? האם אתה מרגיש עכשיו Y?"
ואפילו: "האם מה שאתה מרגיש עכשיו דומה יותר ל-X או ל-Y?"
והתקשיתי להשיב על כך.
אני חש שיועיל לי להעשיר את השפה המילולית הרגשית שלי, כך שכן אוכל לבטא את רגשותי במלים.
אינני חווה שאינני מרגיש את רגשותי כרגע.
אני חווה שאין לי מלים בשבילם.
אני חווה, לרוב, תערובת של רגשות.
אני זוכר, מלימודי המשחק, שהמורה היתה מבקשת לדעת "מה הרגש הפעיל כרגע, מה אתה מרגיש עכשיו?" והייתי מתקשה להשיב לה. "אני מרגיש הרבה דברים עכשיו", הייתי מתעקש. "מה הרגש העיקרי?" היתה היא מתעקשת מצידה.
ולרוב לא ידעתי להצביע על רגש עיקרי.
"זה משתנה כל כך מהר", הייתי אומר לה, "בזמן שאני משיב, זה כבר משתנה".
לא תמיד זה ככה.
אתמול, לדוגמה, הרגשתי פגוע ומותקף ופרצתי בבכי.
ממש מיררתי בבכי, בחופשיות.
זו שהייתי איתה באותו זמן התפקעה מצחוק מכך, מה שגרם גם לי לצחוק, כמובן... כך שמצאתי את עצמי בוכה וצוחק באותו זמן.
נהניתי, כמובן, מהחוויה. הרגשתי מחובר לעצמי.
כאשר היא שאלה אותי מה אני מרגיש ומדוע אני בוכה, יכולתי להשיב חלקית - וזה יותר מאשר בדרך כלל.
ציינתי מספר רגשות ברורים שהיו שם (כגון עלבון, חוסר אונים ופחד) ומספר חוויות ברורות שהיו פעילות שם (כגון זו שבה "מטיחים בי דברים" ואני מתבונן בעיניים גדולות כאלה, חווה כאב רגשי וחוסר אונים תקשורתי).
אגב, הרגשתי מצויין בכל אותו זמן.
נהניתי להרגיש את הרגשות שבתוכי ולתת להם ביטוי.
והמשכתי להרגיש כל אותו זמן, במעמקיי, אושר ושלווה. שמחה. ידיעה שהכל ממש בסדר עכשיו.
אז מה, איך אני יכול להשיב ביתר קלות, במלים, על שאלה כגון "מה אני מרגיש עכשיו?"
אני רוצה...! תודה!