מה אני מפספס?

מיסטרמר

New member
מה אני מפספס?

במשך מספר שנים יצאתי לדייטים, הכרתי לא מעט בחורות, עם חלקן אפילו נוצר קשר של חודש-חודשיים-שלושה אבל זה היה השיא, לא הצלחתי להחזיק משהו מעבר לזה. בעבר, היו לי מערכות יחסים ארוכות של שנה-שנתיים-שלוש. ההרגשה הייתה שמשהו התקלקל לי ולא הצלחתי להבין מה. ברוב המקרים, זה נגמר בלא מתאים וזהו כך שלא באמת ידעתי מה הבעיה, במקרים הבודדים שכן, היה מדובר בדברים מאוד ספציפיים לאותה בחורה וכן, לפעמים גם אני לא רציתי, בעיקר בגלל חוסר משיכה או משהו מספיק קריטי עבורי שלא רציתי בחיים שלי.

ההרגשה הייתה של פול גז בניוטרל, אני יוצא, אני פועל, אני עושה, אני פוגש אבל שוב ושוב זה נופל בלי שיש לי טיפת מושג מה באמת קורה שם, זה פשוט לא נדבק. המקרים שנמשכו חודש-חודשיים-שלושה הכי הלחיצו אותי כי זה גרם לי להבין שגם אם הקשר "מצליח", הוא עדיין יכול ליפול בלי שום הסבר נראה לעין, לפחות לעין שלי. אחרי מספר שנים, לפני כמעט שנתיים, יצאתי לדייט, מבחינתי היה מדובר בעוד דייט אבל משהו שם התנהל אחרת, הכל שם התנהל בצורה מאוד חלקה. כמובן שהפחדים מהקשרים של חודש-חודשיים-שלושה, ישבו אצלי חזק אבל הפעם, לא רק שהם לא קרו, קרה בדיוק הפוך. הכל הלך חלק, המפגש עם החברים, עם המשפחה, עם ההורים. אחרי כמעט שנה, היה מה שהיה והקשר נגמר. זה מאוד כאב לי והרגשת האובדן הייתה עצומה. לקחתי לעצמי מספר חודשים לנוח ויצאתי לדרך חדשה.

עכשיו אני שוב נמצא באותו המצב, יוצא לדייטים, לפעמים אני לא רוצה, לפעמים לא רוצים אותי. "קשרים" שנגמרים אחרי דייט או שניים בלי שבאמת יש לי מושג מה היה שם ולכן ברירת המחדל של "חוסר משיכה" תמיד עולה שם. אני ממש לא רוצה להיות שוב במציאות של מספר שנים שבהן אני יוצא לדייטים שוב ושוב אבל שום דבר לא קורה. כל פעם ששואלים אותי מה חדש, אני אומר שכל הזמן יש חדש אבל אני רוצה שיפסיק להיות חדש, אני רוצה כבר למצא את האחת שאיתה זה (שוב) יידבק ויצליח ונחיה Happily ever after תחת המגבלות הידועות של זוגיות כמובן (אני לא אופטימי חסר תקנה, ברור לי שגם זוגיות זו השקעה לא קטנה).

אז עכשיו אני שוב במצב הלא נעים הזה. האם אני רק צריך להמשיך לצאת עד שזה שוב יקרה, כמו שזה כבר קרה? האם עולם הדייטים באמת נעשה פחות ידידותי? האם הבעיה היא אצלי? ואם כן, מה היא? האם כימיה זה משהו שבאמת או שקורה או שלא וזהו וזה בכלל לא משהו שקשור אלי או למשהו שאני יכול לעשות? אני פוגש בחורות מכל הקצוות, מהזויות ביותר או לא רציניות בעליל ועד לבחורות באמת רציניות, שנראה שרוצות קשר אבל משהו שם פשוט לא נתפס או שאולי אני לא מצליח לתפוס. ברור לי שאין נוסחת קסמים אבל כן, אני אשמח לדעת כל דעה או רעיון או משהו שיכול לקדם אותי... או סתם לתת לי אנרגיות חדשות.
תודה

במבי674

New member
ניסית טיפול?

זה נשמע שאתה נורמטיבי מאד, אין לך בעיה להשיג דייט, אין לך בעייה להתאהב (?) או להחזיק קשר (לרוב) אבל בכל זאת משהו לא עובד ואתה לא מצליח להבין מה
טיפול יכול לחדד לך את הדברים ולגרום לך להבין מה הבעיה. האם משהו אצלך חוסם? אולי אתה בוחר סוג מסוים של בחורות? אולי בשלב מסוים הפחדים עוצרים אותך?

המון בהצלחה!

מיסטרמר

New member
ניסיתי ללכת לכל מני סוגי טיפולים

אבל לא מצאתי משהו שהרגשתי שמקדם אותי. לא מצאתי מטפל/ת שיצליחו להסביר לי למה לבוא אליהם, יעזור לי.
איך זה יעזור עם בחורה שאני לא נמשך אליה?
איך זה יעזור עם בחורה שלא נמשכת אלי?
איך זה יעזור עם בחורה שאין ביננו התאמה?

אם הייתי יודע מה הבעיה, טיפול היה יכול לעזור לי אבל אני אפילו לא יודע לומר מה הבעיה וכרגע זה ירגיש לי בעיקר ללכת מסביב רק כדי לנחש מה קורה שם, כי הרי אני לא באמת יודע מה לא עבד שם, מבחינת הנשים (אלה שאני כן מעוניין). יכול להיות שאני מפספס פה משהו, אולי יש לך רעיון בהקשר הזה?

במבי674

New member
אני לא יודעת לאילו טיפולים/מטפלים ניסית ללכת

אני חשבתי על הכיוון הכי פשוט - טיפול פסיכולוגי.
מטפל טוב לא יעזור לך להימשך למישהי שאתה לא נמשך אליה או לגרום למישהי להימשך אליך. אף אחד לא יעזור לך בנושאים כאלה. זה לא משתנה.

מטפל טוב יכול להבין יחד איתך האם אתה באמת נותן צ'אנס בפגישה ראשונה או שאתה מקובע על טיפוס מסוים, האם אתה משקיע בקשר ומתפשר או מחפש משהו ש"יתאים לך כמו כפפה ליד" (אין דבר כזה באמת), האם אתה מסיים קשר בגלל פחד או בגלל משהו קונקרטי.

מטפל טוב יכול להבין דרך מה שתספר לו - מה משותף למערכות יחסים קודמות שלך ומה אתה יכול לעשות כדי שמערכת היחסים הבאה תהיה שונה ואולי תעבוד

כל הקטע של טיפול זה שהוא יכול לעזור לך למצוא את הבעיה, בעיקר כשאתה לא מצליח לנסח אותה לעצמך
ברור שיש קשרים שהסתיימו בגלל אישו של הבחורה שהיית איתה ושל הבחורה בלבד. אבל אם זה קשר ארוך, רוב הסיכויים שגם לך היתה יד בעניין והוא יכול לנסות להבין איתך מה היתה הבעיה.

אגב, טיפול טוב הוא לפחות כמה חודשים. זה לא זבנג וגמרנו
לוקח זמן לך ולמטפל להגיע לתובנות
והדגשה אחרונה - מטפל טוב לא פותר לך בעיות ולא מסביר לך בעיות. הוא עוזר לך להבין מה הבעיה, הוא נותן לך כלים להבין מה לא עובד. ככה שבעצם אתה עושה את העבודה רק עם הכוונה

חצי כוס המלאה

אני למדתי בחיים שפשוט צריך לשנות את המחשבה שלנו.
פשוט תסתכל על חצי כוס המלאה בחיים, על מה שיש לך בחיים ולא על חצי כוס הריקה, ולא על מה שאין.
תהיה מרוצה מעצמך והשאר יבוא לבד כמו מגנט. זה לא אומר שתפסיק לצאב ולבלות, ההיפך, תצא תהנה, תיפגש עם חברים,
כולם יראו שאתה כייפי וירצו לשדך לך נשים בלי סוף. שתפגוש את הבחורה, תראה לה את העולם שלך שהוא עולם מלא ויש לך הרבה תחומי עניין,
יהיה מעניין ואם אין עניין, תיצור עניין, חיים, שמחה, פשוט לזרום ולחשוב חיובי.

אחלה גישה

מיסטרמר

New member
אני אגיד לך מה

מבחינת כל שאר תחומי החיים, הכל אצלי מעולה, באמת. זו הסיבה שדווקא התחום הזה של זוגיות, שכל כך מקרטע אצלי, מציק לי כל כך ואני שם עליו דגש חזק.

ההמלצה שלי

אל תשים על זה דגש, כי זה מכניס ללחץ ומוריד בטחון, במיוחד ברגעי פרידה ושקשר חדש מתחיל... אנחנו כבר סקפטים.
פשוט תחיה, תצא מהבית בשבתות למקומות שאתה נהנה להיות בהם, ותוך כדי לפגוש אנשים.
אל תקרא ספר בבית, תקרא ספר בחוץ וכו'....
תוך כדי.... תנסה גם ללמוד מקשרים שהיו לך בעבר וזה לא הסתדר, ללמוד מה התפקשש ולהשתדל לשנות גישה בקשר הבא.

מה אתה עושה על מנת להיות מושך?

האם אתה מטפח את הגוף שלך? (ספורט, שיער, מלתחה אופנתית, בושם, גילוח וכ"ו).
האם אתה מטפח את המוח שלך? (תחביבים, השכלה, הרחבת תחומי הענין).
האם אתה מטפח את האישיות שלך? (בטחון עצמי, חברותיות, אינטיליגנציה רגשית, אינטיליגנציה מינית).

עצה נוספת (שגנבתי מורדה):
לך לבנות מהעבר ושאל אותן אם הן מוכנות לומר לך מדוע לדעתן זה לא עבד. אל תתווכח איתן. רק תקשיב. קשב רב. ותגיד תודה רבה.

מיסטרמר

New member
לשאלותייך

כן

כן ואפילו מאוד אוהב את זה. בסוגריים אני אגיד שיש שיגידו שזה לא כל כך טוב כי זה גורם לדייטים להיות משעממים כשמדברים מהשכל ומראים הרבה ידע, צריך לדבר יותר מהרגש.

כן. אני כמובן לא יודע לומר ב 100% לגבי מה אני משדר החוצה אבל בגדול כן. מדי פעם אני מרגיש שאני משדר חוסר ביטחון, בעיקר כשהבחורה מולי (מאוד) מוצאת חן בעיני.

לגבי העצה של ורדה: been there done that. ברוב הפעמים, אני לא מקבל תשובה. בחלק מהמקרים אני לא מקבל את האמת ובפעמים הבודדות שבהן אני כן מקבל את האמת, זה מסתכם ב"אין משיכה" "זה לא זה" "האינטואיציה שלי אומרת לי שזה לא מתאים, וכדומה...

לגבי החלק האחרון: כשאני שואל (במילים אחרות), מה נזכרת אחרי 3-4-5 דייטים פתאום שאין משיכה (כולל כאלה שמראות כאילו יש), התשובה שאני מקבל היא: "מאוד נעים ונחמד איתך ולכן היה לי מאוד נוח לרצות לתת לזה סיכוי"

מיסטרמר

New member
סיפור ארוך (באמת)

זו זוגיות של שנה, לא של שני דייטים

בגדול, גם בגלל פחדים שלי וגם מהצד שלה היו דברים שתרמו לפרידה, אפשר לומר שזה שילוב. בדיעבד כמובן שאני אומר שהלוואי ודברים היו אחרת אבל זה לא רלוונטי ואין טעם להתבוסס בחלב שנשפך. זה כאב לי מספיק והגיע הזמן להסתכל קדימה.

למעלה