העיר העתיקה
הפכה מזמן לפח המזומנים של העיריה, כל ההשקעות בעיר העתיקה הלכו לטמיון, הסוחרים חושבים בהיגיון של לפני 30 שנה לדוגמא עניין הרסת מספר החנויות בתחילת רחוב קק"ל למטרת חיבור כביש עוקף העיר העתיקה שיחבר את העיר העתיקה לנווה זאב ויקצר את הנסיעה לעיר העתיקה ממספר שכונות בעיר, אותם בעלי חנויות או יותר נכון בעל חנות אחת עוצר את כל הפרוייקט הזה כי הוא מחפש לסחוט כסף מהעיריה, זה לא עובד ככה, אידיוט כזה שקם ואומר לא אחרי שכל הבעלי עסקים פינו את חנויותיהם והגיעו להסדר כספי עוצר תנופת פיתוח, עוצר הזרמת כספים לעיר, עוצר הקמת פרוייקטים....אז תגידו לי על מי אתם רוצים שישקיעו שם כסף? את המסגד הזה לדעתי צריך להרוס למרות שמדובר במבנה היסטורי אבל אם תחשבו על זה קדימה בעוד כמה שנים הערבים ירצו להשתלט עליו ובתוך העיר באר שבע יהיה לנו "אי" ערבי, על המסגד הזה הושקעו מאות אלפי שקלים למען שיפוץ מוזיאון הנגב ששוכן בו, המוזיאון הזה נמצא בשיפוץ כבר מעל לשנה כאשר כל השיפוץ הזה יכול היה להיעשות בחודש אחד של עבודה, פשוט העיריה רוצה למנוע מהערבים להשתלט עליו אבל בכל מקרה הדבר הזה יתרחש במקודם או במאוחר. העיר העתיקה באופן כללי נמצאת בנסיגה, ההשקעות בעיר העתיקה מנותבות בצורה לא נכונה, היא מושקעת בבלטות ובמזרקות, השקעה לא נכונה בכלל. התעסקות בחזות העיר צריכה להיעשות לאחר שיפתרו הרבה בעיות קודם לכן כמו הוצאת כל הגורמים שיש בהם תיעוש כמו מסגרים, להוציא משם את מחסני חומרי הבניין, להרוס את מבנה המאפיה ברחוב שלושת בני עין חרוד שנראה כמו מזבלה בתוך מבנה, להפוך את העיר העתיקה למרכז תרבות ובילויים, להסדיר חניה כמו שצריך ברחובות העיר העתיקה, לשפר את תשתית הכבישים, לתת תמריצים ליזמים שמעוניינים לפתוח מקומות בילוי בעיר העתיקה, לעודד פתיחת מסעדות שיפעלו 24 שעות ביממה, צריך להפוך את העיר העתיקה לעיר ללא הפסקה, ואני מבטיח לכם שכאשר העיר העתיקה תהיה כזו יהיה המון זמן והמון כסף לזרוק למים של מזרקה מטומטמת שהרסו ובנו כבר 3 פעמים. לדעתי צריך לחרוש את השוק העירוני ולבנות אותו מחדש, השוק הזה מאז ומתמיד היה אחד השווקים הגרועים עם החזות המגעילה ביותר בארץ, ההתעסקות המטופשת הזאת עם הקמת מנהלה לכל מטר מרובע בעיר הזאת מבזבזת כסף רב, צריך לבטל לאלתר את כל המהלות הללו שהיושבים בראשן הם בעלי אינטרסים שפועלים בהתאם ללחצים פוליטיים ולפי מניעים אישיים, הם אלו שמעכבים הכל. וועד או מנהלה צריך להיות לשכונה או לאזור תעשיה, העיר העתיקה כושלת עם מנהלות כאלו. בימים אלו מבוצעת שיפור תשתית דרך חברון שלב ה´ אני מקווה שהדבר יביא לשיפור חזות המבואה העיקרית לעיר העתיקה ותעודד הבאת לקוחות ואנשים לעיר העתיקה, מעבר לכך לדעתי יש לפנות במהרה את בסיסי הצבא ששוכנים בעיר העתיקה כמו פיקוד דרום ומחנה וורד שיושב כמעט על רחוב רמב"ם, לפנות את שניהם ולבנות על השטחים הללו, בסיסי צבא לדעתי צריכים להיות מחוץ לעיר. לגבי מטרדי הריח בעיר, בחצי שנה האחרונה חלה ירידה משמעותית בבעיית מטרדי הריח שנובעים בעיקר ממפעלי הכימיה ברמת חובב, לאחר הקמת ה"יוניזטורים" שתפקידם לסנן את האויר באיזור הביאו לשיפור משמעותי מאוד שמתבטא בירידה חדה מאוד במטרדי הריח בעיר לעומת שנים קודמות שתופעת הריחות היו תכופות יותר, בתור אחד שמייחס לנושא חשיבות רבה אני יכול להעיד על כך שיש שיפור מאוד משמעותי.