מה אלמד?

• פותח הנושא estif
  • פורסם בתאריך

estif

New member
מה אלמד?

הדסה שלום, אני מעוניינת ללמוד מקצוע נדרש ויש בפני כמה בעיות: אני מתעניינת בלוגיסטיקה ורכש ויש קורס שמתחיל בקרוב אך המכללה שבה לומדים אינה ידועה מספיק ואני חושבת שזה לא יראה טוב בקו"ח שלי. שנית את המקצוע עצמו לומדים בקורס בן 7 חודשים ולפי העיתון, מעדיפים הנדסאי תע"נ . הנדסאי לומדים לפחות שנתיים והלימודים מתחילים עוד חצי שנה.השאלה היא על מה מסתכלים בקו"ח? אם מסיימים לימודים, איך רוכשים ניסיון אם כל מקום עבודה דורש ניסיון? ועוד שאלה בקשר להנדסאי: אם אני כבר הנדסאית אבל לא בתחום שאני רוצה ללמוד עכשיו, זה נותן לי איזו נקודת זכות במכללות? למשל במקום פסיכומטרי וכו'. עוד שאלה אם אנחנו כבר כאן, האם הקורסים שמקצרות המכללות, לדוגמא קורס חד שנתי במינהל עסקים (שגם מתחיל בסוף החודש..) שווים משהו בתהליך חיפוש עבודה? ת ו ד ה !!!!! S.T

stkachov

New member
אין קיצורי דרך

כל אחד היה רוצה לעשות איזה קורס של פעם פעמיים בשבוע במשך כמה חודשים, והופה פתאום לצאת עם מקצוע מבוקש. אבל לדעתי כל הקורסים האלו זו פרנסה טובה ל"מכללות" הללו, ולא יותר. אני מציע לך להתרחק מקורסים כאלה. אם כבר עשית הנדסאי במשהו אחר זה יכול לעזור, אבל את זה בודקים מול כל מוסד לכשעצמו.

לימודים

אני מעוניינת ללמוד מקצוע נדרש ויש בפני כמה בעיות: אני מתעניינת בלוגיסטיקה ורכש ויש קורס שמתחיל בקרוב אך המכללה שבה לומדים אינה ידועה מספיק ואני חושבת שזה לא יראה טוב בקו"ח שלי. שנית את המקצוע עצמו לומדים בקורס בן 7 חודשים ולפי העיתון, מעדיפים הנדסאי תע"נ . הנדסאי לומדים לפחות שנתיים והלימודים מתחילים עוד חצי שנה.השאלה היא על מה מסתכלים בקו"ח? את תחום הלוגיסטיקה ניתן ללמוד ברמות הכשרה שונות החל מקורס קצא ועד ללימודים לתואר אקדמי בתחום. ברור שעל פי סוג ההכשרה גם התפקידים שניתן למלא.בוגר קורס של 7 חודשים לא יוכל למלא בד"כ תפקידים בכירים בתחום. אם מסיימים לימודים, איך רוכשים ניסיון אם כל מקום עבודה דורש ניסיון? בתקופה של מיתון יש למעסיקים אפשרות להיות יותר בררנים לגבי עובדיהם, ובעלי נסיון מועדפים. לכן בד"כ מתחילים יאיישו משרות פחות אטרקטיביות, או בתנאי העסקה פחות טובים על מנת לרכוש נסיון. ועוד שאלה בקשר להנדסאי: אם אני כבר הנדסאית אבל לא בתחום שאני רוצה ללמוד עכשיו, זה נותן לי איזו נקודת זכות במכללות? למשל במקום פסיכומטרי וכו'. תלוי באיזה תחום ואיזו מכללה. עוד שאלה אם אנחנו כבר כאן, האם הקורסים שמקצרות המכללות, לדוגמא קורס חד שנתי במינהל עסקים (שגם מתחיל בסוף החודש..) שווים משהו בתהליך חיפוש עבודה? קורס כזה מיועד בד"כ לאנשים שכבר נמצאים בתפקידי ניהול ורוצים לקבל קצת השכלה יותר מסודרת בתחום.

למעלה