מה אחוז הקבלה

מה אחוז הקבלה

לתואר שני בפסיכולוגיה אני רוצה לדעת כי אומרים שזה 5% האם שווה להתחיל ומה אפשר לעשות אם תואר ראשון

פסיכולוגיה

אין נתון רשמי שאני יכולה להביא כאן, אבל זה נכון שרק אחוז קטן מתקבל. תואר ראשון בפסיכולוגיה יכול להוביל לעיסוקים כגון: בתחום הרווחה במסגרות עבודה ציבוריות. בתחום של משאבי אנוש (כמו מפעלים, בנקים, בתי מלון, חברות כח אדם וכד'). בתפקידים ארגוניים שונים במסגרות ממשלתיות ציבוריות ופרטיות. בתחום של מתן שירותים במסגרות עסקיות (כמו סוכנויות תיירות, סוכנויות ביטוח, נקים וכד'). מתן שירותים במסגרות ציבוריות (כגון עובדי השמה בתעסוקה, עובדים בקליטת עליה, קופות חולים, מרכזים קהילתיים ועוד). בנוסף,במידה רבה תואר ראשון היום מהווה כרטיס כניסה לתפקידים רבים. בוגרי החוגים השונים במדעי הרוח והחברה, משתלבים בתפקידים מגוונים. חלק לא מבוטל מהם משתלב בתפקידים ניהוליים, הן במגזר הפרטי, והן בציבורי. אחרים מוצאים את מקומם במסגרות הדורשות השכלה אקדמית לאו דוקא מתחום אחד מוגדר, למשל צוערים במשרד החוץ. חלק ניכר מהעוסקים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית הם בוגרי רוח וחברה ממגוון רחב של חוגים. למעשה ניתן למצוא אותם בכל מגזרי המשק

מדוע הסלקציה כל כך

גבוה בפסיכולוגיה מה אין מספיק מקומות וממה נובע חוסר מקומות ? כבר לרפואה יש יותר מקומות מפסיכו` מה פסיכו` יותר קשה מרפואה?

אהממ....

לא בטוח שהבנתי אותך, "
" אבל תראה: בגדול, הרבה הרבה יותר שה להתקבל לרפואה מאשר לפסיכולוגיה, נכון לשנים האחרונות. העניין הוא שלא מדובר על מקומות נטו או דרישה נטו אלא על היחס בין "דורשים" לבין המקום המוצע. למשל, "מחזה" כמו 200 מועמדים[ואף יותר...אולי הרבה יותר] ש"נלחמים" על כניסה לשנה א' ברפואה איננו נדיר במחוזותינו. [אז מה היחס בפסיכולוגיה?..לא יודע{למעשה גם פה סביר להניח שאני טועה אבל בגדול היחס גדול מאד}, אבל בטוח שקטן יותר..]

ההבדל הוא שאם התקבלת לרפואה אז

המסלול ישיר לדוקטורט מה שבפסיכולוגיה זה שהתקבלת לתואר ראשון זה עדיין לא מבטיח שתהיה פסיכולוג כי הסלקציה לתואר שני מאוד גדולה כך יוצא אחרי שהשקעת 3 שנים בעמל יזע ודמעות יכולים לעצור אותך בתואר השני ואז אבוד החלום להיות פסיכולוג לזה התכוונתי שהסלקציה יותר גבוה מרפואה כי רפואה קשה להתקבל אבל אחרי שעברת את מחסום הקבלה אתה בפנים לכן אני לא מבינה למה המועצה לא רוצה שיצאו לשוק פסיכולוגים ורופאים כן?

H20

New member
הסינון גם לרפואה וגם לפסיכולוגיה

(תואר שני) הוא אכזרי. ההבדל הוא בעיתוי של הסינון, בתחילת המסלול או באמצע. אולי זה קשור לעלות של סטודנט לרפואה אל מול סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה; אולי הרבה אנשים רוצים ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה רק בשביל התעודה\ העניין ובכלל לא מעוניינים להמשיך בתחום, ואז אין הצדקה לסינון ראשוני מחמיר. אני חושבת שכל מי ששוקל ללמוד פסיכולוגיה לתואר ראשון צריך לדעת שקשה מאוד מאוד להתקבל לתואר שני קליני (וגם הקבלה לתארים לא קליניים היא לא פיקניק), ובהתאם למידע הזה לחשוב האם הוא בכלל רוצה להיכנס לזה. ואגב, בשנים הקרובות צפוי להיווצר מחסור ברופאים. לא יודעת אם יש מחסור דומה בפסיכולוגים.

פסיכולוגיה

מספר התלמידים בחוגים השונים באוניברסיטאות מווסת על ידי המועצה להשכלה גבוהה. כיון שהתחום פופלרי נוצר מצב של בוגרים רבים המתחרים על מעט מקומות בדיוק כמו בחוגים מבוקשים אחרים כמו רפואה.

למעלה