מה אומרים?

יש הרבה

בתובנות שהוא הביא כאן לגבי נשים מסוימות ששכחו מה זה להיות נשים, פמיניזם זה טוב ונהדר עד גבול מסוים, יש מקרים שזה בהחלט עושה עוול לאישה וגם לגבר בו זמנית

יערית

New member
זו דעתי

מאז שהפכתי להיות אישה- נשים איבדו את הנשיות שלהן, את היעד שלהן, את הטאצ' שלהן, את "המקום" שלהן לצד הגבר, הכל מיטשטש וזבנג וגמרנו.ולא יכולה להצביע מי לקח למי את הבולבול כפי שהוא אמר, רק יודעת שבהעדר "גבר" האישה לוקחת את התפקיד על עצמה, גם הגברים של היום הפכו להיות מטרוסקסואלים נשיים וחסרי גבריות! <כתבתי באופן כללי וברור שיש יוצאים מן הכלל> הסכמתי איתו לגמריי.

ומצד שני...

האם בכלל נכון לחזור לתקופה שבה גבר היה "גבר" ונשים היו הנשים הקטנות בבית? אחת הסיבות העיקריות לדעתי שיכולתי להרשות לעצמי להתגרש - היא שאני אדם עצמאי לחלוטין וכמובן קרייריסטית. אם הייתי האשה הקטנה בבית - ממה בדיוק הייתי מפרנסת את הילדים שלי? לא זוכרת כרגע מי הביא את הלינק לכתבה על האלימות הכלכלית - שקורית דווקא כאשר הגבר הוא המפרנס היחידי כמו פעם והאשה היא עקרת הבית. יודעת רק שלמקום הזה אני בחיים לא רוצה להגיע, גם אם זה אומר שאיבדתי חלק מה"נשיות" שלי ושהגברים שאיתי הם לא "גברים".

ומצד שלישי

אולי אובר העצמאות. וקידוש הקריירה היא היא מקור הרוע? אולי כל מה שנלווה ומתווסף לכך מסמל את השינוי בחברה שלנו שנראה כל כך ברור באחוזי המתגרשים שרק הולכים וגדלים מידי שנה...? ולא כל עקרת בית היא אשה קטנה.... אמא שלי אשה ענקית.והיא עזבה משרה נחשקת ביותר בבנק ישראל למען הילדים והבית. אני לא חושב שיש לה על מה להצטער. ודרך אגב ההורים שלי עדיין נשואים....

מצד רביעי

אין דבר כזה אובר עצמאות, כל אדם, ללא קשר למין, דת וגזע, צריך לדעת לתפקד גם כיחיד וגם ברבים. וקידוש הקריירה הוא בטח לא המקור לרוע, בעיניי בכלל אין קשר בין קריירה לבין בית ומשפחה. אני קרייריסטית, מכורה לעבודה ועדיין - נמצאת עם הילדים כל אחה"צ, ללא עזרה של בייביסיטרים ומשפחה (לעיתים רחוקות מבקשת אבל רוב הזמן מסתדרת). אין ספק שמי שנפגע מזה זו רק אני (אתמול למשל הייתי על הרגליים 18 שעות!! עם מצטבר של 10 דק' לעצמי רגל על רגל...). ולא יעזור - כל אישה שמבחירה או שלא מבחירה היא עקרת בית - תמיד תהיה האישה הקטנה. למה??? כי היא תמיד תהיה תלויה בחסדי בעלה ובמשכורת שלו. אני לרגע לא טוענת שהעבודה כעקרת בית קלה יותר ולהפך - מורידה את הכובע בפני אלו שבוחרות להיות כאלו. אבל מה יקרה אם לבעלה יימאס??? ממה אשה כזו אמורה להתפרנס??? מהקריירה שלא הייתה לה?? ודרך אגב - מכירה הרבה זוגות מבוגרים ששניהם קרייריסטים ועדיין נשואים...

אני חושבת.....

שאין כל קשר לפמיניזם, ולמעמד האישה אני חושבת שמאחר ושני המינים בני אדם לכל אחד הזכות לבטא ולהביע את עצמו ללא שליטה משום צד מה שעצוב שמאז שהאישה קיבלה את זכויותיה כאדם הגבר משום מה אבד את הכוח שלו אני חושבת שהמצב הגיע לכזה שהנשים הולכות ומשתלטות בגלל הגברים שהפסיקו להעריך אולי את עצמם, את נוכחותם ויכולתם.... ומה שאבסורט הוא שאישה על אף שהיא נלחמת לקבל את זכויותיה ולבטא ולהביע את עצמה היא מחפשת את הגבר לידה אז גברים...... תחזירו לעצמכם את האמונה שאתם עדין שווים משהו.

הבעיה העיקרית היא

(בעיני) שמבלבלים נשיום עם נקביות וגבריות עם שוביניסטיות.

למעלה