מה אומרים לילד

k e r y

New member
מה אומרים לילד

שלום, מה אומרים לילד בן שנתיים ושלושה חודשים שהתחיל להגיד לאבא "אבא לא טוב, אבל מגעיל" אתן דוגמא: לגבי החלפת חיתול: הוא רוצה שאני אחליף לו ואומר אמא טוב, אבא לא טוב מגעיל" איך מתייחסים? מה אומרים? תודה קרן

רונית י

New member
קודם כל מנסים להבין מאיפה זה בא

למה "אבא לא טוב". אני הייתי מחליפה את הטיטול ולא מתעקשת איתו ובמקביל יוצרת חוויות טובות עם האבא. זמן איכות לשניהם.

fanta08

New member
דבר ראשון צריך לבדוק האם זה נובע ממשהו שאבא

עשה שפגע בילד, אם אתם מאתרים מה הפריע לילד שבגללו הילד התחיל להגיד "אבא לא טוב, אבא מגעיל" אז אביו צריך לנסות ולפתור זאת עם הילד. אם לא היתה סיבה מיוחדת לכך שהילד כך קורא לאביו, האמא צריכה להגיד לילד "אבא טוב, אבא חמוד" וללטף את אבא ולאט לאט הילד ישנה את גישתו כאשר הוא רואה שמישהי אהובה עליו כל כך חושבת דבר טוב על אביו. בנוסף אביו צריך ליצור חויות נעימות עם בנו כמה שיותר. מקווה שעזרתי.

k e r y

New member
אבא לא טוב אבא מגעיל

תודה רבה על התשובות. אבא של רועיקי מלא סבלנות חום ואהבה אליו..... הוא משחק איתו בבית, לוקח אותו לגינה, מאכיל מקלח מחתל- עושה הכל מעולם לא עשה משהו "לא טוב". מבלים זמן איכול ביחד, וישלהם חוויות משותפות אפילו רק להם (לדוגמא: רועיקי אוהב מאד רכבות... אבא הוא נסע איתו ברכבת לחיפה.... משהו שבטח לא כל אב היה עושה סתם כך). ז"א שהאבא מאוד פתוח בגישתו למה שרועיקי רוצה וזקוק ונותן לו כל מה שהוא רוצה. (אולי אפילו יותר מדי) מאז הגן (1.5) - בעיקר מאז הגן הוא "מעדיף אותי" ברוב המקרים (כמו שלא רוצה את סבתא לבד- כי סבתא היא כאילו תחליף שלי) רוצה שאני אשכיב אותו (למרות שכבר הלך לישון לבד במיטתו), צריך לשכב איתו במיטה ולהרדים אותו. רוצה שאני אעשה לו אמבטיה, שאני אאכיל... אבל אם אבא אומר לו שילך איתו לגינה- הוא רוצה. ז"א, הוא לא מסרב לעשות פעילויות עם אבא. הוא עושה ונהנה. אם אני עסוקה אז הוא קורא לאבא..... ויש גם הרבה מצבים בהם הוא קורא קודם כל לאבא....... בקיצור, אין לנו מושג מהיכן זה נובע ואמרתי לו "אבא טוב..." זה קרה סה"כ פעמיים כך שאני מקווה שזה יחלוף. אבל מעניין בכלל לדעת איך הוא יודע להגיד "אבא מגעיל" כאילו ששמע את זה בגן או משהו.

רונית י

New member
ואיך היחס שלך לבעלך? מה הילד רואה?

וכשהוא מעדיף אותך על פני האבא איך את מתייחסת לזה?

k e r y

New member
הוא אמר גם לי היום "אמא מגעיל"

היחס ביני לבין בעלי נהדר טפו טפו טפו תודה לאל יש לנו זוגיות נהדרת אין לנו חילוקי דעות הילד לא שומע ויכוחים צעקות וריבים בבית יש לי הרגשה שזה משהו שהוא שמע בגן אולי... וזה יחלוף. השאלה היא האם יש להתייחס ואולי לשאול את הגננת אם בגן הוא גם אומר/ שומע כאלו דברים....

ר ע נ נ ה

New member
לדעתי בגיל הזה

הם לא תמיד מבינים את המשמעות של המילים. אני הייתי מניחה שהוא שמע את זה בגן (הרי בבית לא משתמשים במילים כאלה) שהוא יודע שזה משהו שלילי והוא מנסה את זה בבית כדי לבדוק את התגובה של הסביבה, שוב יכול להיות שבגן הוא ראה שזה מעסיק את הילדים וגרם לדיון או אולי לריב בין הילדים והוא רוצה לשחזר בבית. אני הייתי אומרת לו כמו שאתתארת "לא נכון אבא חמוד" או "אמא חמודה והיא אוהבת אותך" ולא לוקחת ללב בכלל, ילד בגיל שנתיים יכול להגיד המון מילים והרבה מבוסס על חיקוי של ילדים אחרים, לא צריך לעשות עניין מזה לדעתי. אפשר גם שאול אותו איפה הוא שמע את המילה הזו ומי אומר בגן "מגעיל" ואז להגיד שבבית לא אומרים מגעיל ובמיוחד לא על אבא ואמא אם הוא אומראת זה שוב אז לא להתייחס.

פלגיה

New member
דבר ראשון - לא להיפגע

לא לקחת את זה למקום רגשי. וגם לא להיענות לו תמיד. כי הוא צריך לדעת שלפעמים גם אבא מטפל, למרות שהוא בחר את אימא. יש אילוצים בחיים. אפשר גם להגיד לו שלא אומרים "מגעיל" על אבא, אבל יקח המון זמן עד שהוא יפנים מסר כזה.

n o a p

New member
לא להתרגש

לפי מה שאת מתארת, שבינך לבין בעלך היחסים טובים ושהאבא מקסים אליו, אז אולי זה באמת סתם משהו שהוא בודק עכשיו את התגובות שלכם. אני מסכימה לזה שאת צריכה להגיד לו שאבא חמוד ולהראות לו אהבה לאבא. (למקרה שהיה לו ספק :) גם אצלי היא העדיפה בדברים מסויימים שאני אטפל בה ולא אבא אבל זה לא בגלל שהיא אוהבת אותי יותר, פשוט בגלל שאבא יותר דרש ממנה משמעת ואותי יותר קל לשכנע/לשגע (לדוגמא בהרדמה בערב אותי היא היתה מסוגלת לשגע שעה ואת בעלי לא כי הוא הגדיר לה גבולות מאוד ברורים, אותו כנ"ל לגבי אמבטיה).

perah11

New member
לא הייתי רוצה להשמע פסיכולוגית כי אני לא

אבל יש שלב שנקרא תסביך אדיפוס, אני בטוחה ששמעת, יכול להיות שבנך מתחיל שלב זה (?) מה שבנות ענו לפניו נראה כפיתרונות טובים בהצלחה

למעלה