מה אומרים בעבודה

מצב
הנושא נעול.

ani55555

New member
מה אומרים בעבודה

מה אומרים בעבודה
בנות יקרות לי זה עדיין די טרי וחדש רוצה לשאול איך אתן מתמודדות עם הסביבה? בעבודה למשל.... מה אתן אומרות בהנחה שאתן לא מספרות כ .... כשאתן צריכות להעדר לבדיקות או לנסיעה לחול מה מספרים אם בכלל????

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

מה אומרים בעבודה
בנות יקרות לי זה עדיין די טרי וחדש רוצה לשאול איך אתן מתמודדות עם הסביבה? בעבודה למשל.... מה אתן אומרות בהנחה שאתן לא מספרות כ .... כשאתן צריכות להעדר לבדיקות או לנסיעה לחול מה מספרים אם בכלל????
ברוכה הבאה

לא אומרים כלום. בדיקות רפואיות... לוקחת יומיומיים חופש...

לא חייבים לספר הכל

מה אומרים בעבודה
לא חייבים לספר הכל
בהתחלת דרכי דוקא סיפרתי בעבודה (לבוס הישיר בלבד) שאני צריכה כמה ימים לטיפול. בשנה האחרונה אני כבר לא אומרת כלום. אם אני הולכת לבדיקת דם /אולטראסאונד בבוקר, אני משתדלת להגיע לשם מוקדם, כך שאני לא מאחרת לעבודה, ואם יש משהו יוצא דופן, אז אני אומרת שאני הולכת לבדיקות בלי לפרט. וכשאני עוברת את ההחזרה עצמה, אז אני מודיעה באותו יום שאני חולה, ולא מגיעה כמה ימים. וזאת למה?? לא בגלל שהבוס עושה לי פרצופים על היעדרות בגלל טיפולים. ממש לא. הוא מאד בסדר בעניניים האלה. פשוט מאד, אין לי כוח לשאלות של 'אחרי' כגון: נו, איך היה, מתי תדעי תשובה
, הצליח לך?? .גם ככה נמצאים בלחץ אחרי ההחזרה עד הבדיקה, אז אין לי הרבה כוח לשאלות וניג'וסים. זו הסיבה שאני גם ממעטת לספר על כל טיפול 'בזמן אמת' לחברות, אפילו אם הן קרובות מאד, אלא רק אחרי. בהצלחה

פיש10

New member
אני בהתחלת התהליך אמרתי לבוס

מה אומרים בעבודה
אני בהתחלת התהליך אמרתי לבוס
משהו כללי על התחלת טיפול (בטח לא על התרומה) ובקשתי שישמור המידע לעצמו. הוא ממש בסדר ומאז לא נתתי יותר פרוטים אלא אמרתי שאני צריכה מס' ימי מחלה ... והוא הבין ולא שאל. גם שנסעתי לחו"ל הוא לא ידע שאני בחו"ל אלא לקחתי מס' ימי מחלה ובקשתי שלא להטריד אותי בבית. אפילו עם הג'סטון אמרתי לו שאצטרך במשך חודשיים- שלושה לאחר לעבודה בגלל שאני צריכה לעבור במרפאה (ולא פרטתי למה ומדוע) והוא הבין. זהו צריך להגיד משהו כללי על מנת שלא ירדו לחייך אבל גם לא לפרט, זה מאוד אינטימי ולא מענינו של אף אחד!

שרון123

New member
אני לא אמרתי כלום

מה אומרים בעבודה
אני לא אמרתי כלום
כלומר, דווקא לא מעט ידעו שאני זקוקה לתרומת בייציות(כי היו מעורבים בגילוי המחלה והאישפוזים של הגדולה שלי). וגם כשהחלטתי לספר על ההריון, סיפרתי לחלק מהאנשים שהוא מתרומה, אבל בזמן הטיפול לא שיתפתי אף אחד. הנסיעה היתה ביום חמישי, וחזרתי כבר באותו הלילה. ביום ראשון כבר הייתי בעבודה כרגיל, כלומר החסרתי רק יום אחד בעבודה.

למרות ששאלת את הבנות......

מה אומרים בעבודה
למרות ששאלת את הבנות אז אני אצותת את החוק. ע"פ אסור לפתר אישה שנאצת בטיפולי פוריות (תרומת ביציות בהחלט נחשבת לטיפול פוריות). אם אני לא טועה מגיעה לך גם עוד כמה ימים בשנה העדרות מחלה על סמך. מספיק שתידעי את מנהל כ"א שלכם ותציגי אישור רופאי בנושא ואת מוגנת מבחינת שיחרורים לבדיקות. בכלל כאשר תתטסי תוכלי להציג אישור מחלה שזה שאת היית בטיפול.

לגבי החוק אתה צודק

למרות ששאלת את הבנות אז אני אצותת את החוק. ע"פ אסור לפתר אישה שנאצת בטיפולי פוריות (תרומת ביציות בהחלט נחשבת לטיפול פוריות). אם אני לא טועה מגיעה לך גם עוד כמה ימים בשנה העדרות מחלה על סמך. מספיק שתידעי את מנהל כ"א שלכם ותציגי אישור רופאי בנושא ואת מוגנת מבחינת שיחרורים לבדיקות. בכלל כאשר תתטסי תוכלי להציג אישור מחלה שזה שאת היית בטיפול.
לגבי החוק אתה צודק
אסור לפטר וגם מגיעים, אם אני לא טועה, 16 ימי מחלה בכל טיפול פוריות (מקסימום 3 פעמים בשנה). א-ב-ל, למרות הכל, לא ממש מתחשק לספר בעבודה בכל פעם שעושים טיפול. אני, לדוגמא, לא מרגישה הכי נוח שבעולם (ושוב, יש לי בוס מאד מאד מבין) 'לעדכן' בכל פעם שאני מתחילה ומסיימת טיפול ולדווח אם הצליח או לא (אם מספרים על טיפול, צריך לקחת בחשבון שיהיו שאלות). אז אני לא מנצלת את כל ימי המחלה המגיעים לי עפ"י החוק, אבל לוקחת כמה ימים וממציאה איזו מחלה (וזה לא כזה שקר גדול, בהתחשב בכך שבאמת מגיעים לנו ימי המחלה האלה).

שני מקרים../images/Emo132.gif

לגבי החוק אתה צודק
אסור לפטר וגם מגיעים, אם אני לא טועה, 16 ימי מחלה בכל טיפול פוריות (מקסימום 3 פעמים בשנה). א-ב-ל, למרות הכל, לא ממש מתחשק לספר בעבודה בכל פעם שעושים טיפול. אני, לדוגמא, לא מרגישה הכי נוח שבעולם (ושוב, יש לי בוס מאד מאד מבין) 'לעדכן' בכל פעם שאני מתחילה ומסיימת טיפול ולדווח אם הצליח או לא (אם מספרים על טיפול, צריך לקחת בחשבון שיהיו שאלות). אז אני לא מנצלת את כל ימי המחלה המגיעים לי עפ"י החוק, אבל לוקחת כמה ימים וממציאה איזו מחלה (וזה לא כזה שקר גדול, בהתחשב בכך שבאמת מגיעים לנו ימי המחלה האלה).
שני מקרים

מקרה ראשון: הייתה לנו חברת פורום פעילה (אני מאמין שמידי פעם היא נכנסת בצורה פסיבית) ועבדה בחברה גדולה ומסודרת. היא החליטה לא לעדכן את מחלקת כ"א שלהם שהיא בטיפולי פוריות וגם לא המציא אישור רפואי על כך. במהלך הטיפולים כמובן היו לה העדריות ואיחורים. לאור זאת הם החליטו לפתר אותה. מאחר והיא לא עדכנה אותם על זה שהיא הייתה בטיפולים היא לא יכלה לעשות דבר. בשל הפיטורים היא נאלצה לוותר הטיפול ולדחות אותו. מקרה שני: פלפלת שלי עובדת בחברה עם המון סניפים בארץ. היא עדכנה את החברה שבו היא עובדת שהיא נמצאת בטיפולי פוריות ואף הבנו אישור רפואי על כך. פתאום נפלה עליהם ג'וק רצו להעביר אותה לסניף שהיה רחוק מהבית שלנו ודרשו שהנסיעות יהיו ע"פ חוק, כלומר חצי עליהם וחצי עלינו. היא שלפה את האישור ועוד הביאנו עוד אחד שאומר שיש להימנע מנסיעות במהלך הטיפול. החברה שבו היא עובדת חזרה בה באותה הרגע מההחלטה שלהם. מסכנה: לא חייבים להיכנס לפרטים, מספיק לספר למחלקת כ"א ולהביא אישור שאתן בטיפולי פוריות. אין צורך לפרט איזה טיפול פוריות. אגב, תרומת ביציות נחשב טיפול IVF שלב ג' אם הם בכל זאת מתעקשים על פירוט כל שהוא.

ayoosh

New member
ואני..

מה אומרים בעבודה
ואני..
אמרתי לבוסית שאני בטיפול וביקשתי לשמור על דיסקרטיות (כמו שאמרו לפני- כי לא היה לי כח לשאלות "נו..." וכו', למרות שברור לי ששמו לב או חשבו על זה לבד, אבל עם חבורת נשים קשקשניות- מש לא התאים לי). מה שכן- נראה לי חשוב שהממונה תדע/ידע, כדי לא ליצור מתח מיותר. לגבי הנסיעה (ובנסיון הראשון זה היה לשבוע...) אמרתי שנוסעים לחופש... מה, לא הגיוני

גולה1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מה אומרים בעבודה
ברוכה הבאה

אפשר לא לספר כלום ולקחת את הימים שאת בחול כימי חופש או מחלה. אני במקרה שלי הם יודעים שאני עוברת טיפולי הפריה וכשנסענו לקפריסין אז פשוט אמרתי שאני בטיפול (הפריה רגיל), אף אחד לא יודע על התרומה ולא צריך לדעת. בהצלחה.

sagivkr

New member
אני לא סיפרתי

מה אומרים בעבודה
אני לא סיפרתי
נסעתי פעמיים לקייב בסופ"ש (חמישי-שבת), ולקחתי יום חופש אחד על חשבוני בכל פעם (יום חמישי) בלי לציין את הסיבה. פשוט, לא רציתי שידעו בעבודה, ולכן החלטתי לא לספר. אבל אני חייבת לציין שאח שלי, שהוא עורך דין ומתמחה בדיני עבודה היה מאוד בעד שאני אספר בעבודה, בגלל ההיבט המשפטי שהציג מלח. הוא טען שברגע שאני אספר לבוסים שלי, אני אהיה מוגנת מפני פיטורים וגם אני לא אצטרך לבזבז ימי חופש על חשבוני כי מגיעים לי ימי מחלה בכל טיפול וטיפול. למרות היתרונות שיש כשמספרים בעבודה, החלטתי לא לספר. הכל תלוי בהרגשה שלך ובטיב היחסים שיש לך עם הבוס שלך. בהצלחה, יפעת

נטאשה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מה אומרים בעבודה
ברוכה הבאה

מצב
הנושא נעול.
למעלה