מה אוכלים בנאפיס ?

leale1

New member
מה אוכלים בנאפיס ?

הבת שלי נסעה עם חברים לנאפיס. משהו אכל שם לאחרונה או תחקר מה ניתן לאכול שם ? אשמח לקבל מידע.

לנאפיס לא התקרבתי מאז האבחון

אני מניחה שמי שלא רגיש לחלב יכול איכשהו להסתדר שם עם תפוח אדמה מוקרם וסלטים, אבל הייחוד בנאפיס זה המאפים שלהם וזה די באסה להיות שם ולראות אנשים אוכלים נאפיס ופתות ולכרסם משהו אחר...

דווקא הרביתי לאכול שם...

לפני שהתחילו להתקיף את איזור מפרץ חיפה בקטיושות... בכל אופן, יש שם מבחר (לדעתי לפחות..). על סלטים אני לא אדבר, כי זה נושא רגיש פה
אבל יש להם בשרים על האש, שלל ירקות (כמו תפוחי האדמה שצוינו כאן), רק בלי ההקרמה. נאמר לי ב"רוסו" רמת ישי שבכל דבר מוקרם יש קמח, אז אני לא טורח לברר אפילו, אלא ישר נמנע. פעם הזמנתי שם חזה עוף עם צ'יפס והכל, וזה כלל גם לחמניה שהייתה אמורה להכיל את הכל, אז ביקשתי שלא ישימו את הלחמניה, והארוחה בהחלט הייתה טעימה ומשביעה מאוד (המנות שלהם גדולות קצת משל האחרים, נכון?) וסיפור קטן לקינוח - פעם אחרונה שהייתי שם הזמנתי מיץ תפוז-גזר סחוטרי, ואנשים הסתכלו עלי כאילו שאני שותה איזשהו מיץ חוצנים עם קצת רדיואקטיביות....
(לי זה היה טעים מאוד, וגם בריא פי שתיים).

נועית7

New member
מאכלים מוקרמים

לגבי הערתך גיל- נכון שהרבה פעמים ברטבים שמים אבקת מרק ולכן הם אסורים (למשל ביוטבתה בעיר), אבל לפעמים גם לא, סה"כ אין באמת צורך בכך ויש מקומות שפשוט משתמשים בשמנת גבינות וכו' ללא קמח. כדאי לך לשאול, כי בחלק מהמקומות זה בטוח למאכל וחבל סתם להפסיד.

leale1

New member
נראה שיש מבחר דיי גדול

ובאמת אם נשאל על המוקרמים אולי גם הם יצטרפו למבחר. החלק הלא נעים היחידי הוא לראות מסביב אנשים אוכלים את כל המאפים. אבל, זה דבר שצריך יהיה להתרגל אלו. חבל להפסיד מה שכן מותר בגלל שמסביב יש דברחם מגרים ואסורים. תודה לכולם על ההתייחסות. הנה למדנו היום גם על נאפיס. בעבר לפיני גילוי הצליאק אכלנו שם המון .....

../images/Emo2.gif../images/Emo124.gif הצילווווווווווו

אתם אוכלים בנאפיס? מה לגבי הניקיון של המסעדה עצמה?(מבחינת הגלוטן כמובן). מה קורה מבחינת תבלינים? אתם חופשי אוכלים במסעדות? מעולם לא לקחתי את הבת שלי לאכול בחוץ. אני מחמירה מדיי?

אני דיי מתחבר למה שכתוב בהודעתך...

כתבת ש"הפחד מכשלון הוא הדבר היחידי העומד בינך לבין הגשמת יעודך". אז נכון שללכת למסעדה עם הבת זה לא הכי "הגשמת יעוד" שאפשר לתאר, אבל הכשלון, שאותו אפשר להשוות לפחד מגלוטן, הוא מה שמפריד פה... תלכו למסעדה, אין שום סיבה לחשוש.. תמיד רצוי לשאול, ולא לפחד לשאול, ולא להתבייש לעמוד על קבלת תשובה, כי אחרי הכל זה הבריאות שלנו והם לא ישחקו בה כרצונם. בכל מקום אל תהססי לשאול מה יש בכל מוצר, אולי תהיה אפילו אפשרות להיכנס למטבח ו/או לדבר עם השף (קראתי פה הודעות שאנשים עושים את זה, וזה באמת סבבה). לגבי תבלינים, רוב המקומות שאני מכיר, שמוכרים תבלינים, מייצרים אותם במקום, ולא מכניסים אליהם קמחים וכו'. לדעתי רק תבלינים מוכנים שקונים בסופרים יכולים להיות קצת בעייתיים.

תודה על התגובה...

אני מקווה באמת להתגבר על הפחדים האלה ולתת לה להנות גם מה"בחוץ" הזה. תודה..

noosh 19

New member
אין שם בשר?? בשר גם אפשרי לא?

אני גם אוכלת סלט טונה בארומה ואין מה לעשות שיוצאים החוצה תמיד יש את האפשרות שטיפה גלוטן תכנס פנימה

נועית7

New member
וואו

לדעתי את בהחלט מחמירה מדי. האם את מעוניינת שבתך לעולם לא תאכל מחוץ לבית? זה עונש גדול מדי לצליאקית. בסה"כ צריך לא להתבייש ולשאול, ולנסות ולטעות, עד שלומדים. כמובן לא צריך כל יום מסעדה אחרת, אבל אם מוצאים כמה מסעדות שבוטחים בהן לאחר התנסות מדוע לוותר על העניין כליל? ברור שיש סיכון מסויים, אבל הוא קיים גם בחציית כביש. אני לא יודעת בת כמה בתך, אבל כשהיא תגדל היא בוודאי תרצה ללכת עם חברים לאכול בחוץ, ועדיף שתתנסה קודם איתך ותראה ממה יש להזהר.

הבת שלי בת 6

וקרה פעמיים שלקחתי אותה לאפרופו ושם ממש נכנסתי למטבח והיא אכחה ירקות עם ביצה קשה וגבינה. אבל מעולם לא חשבתי לתת לה אוכל מבושל בחוץ. הייתי בטוחה שמותר רק תבלינים של פסח.

נועית7

New member
יש המון דברים

שהם ללא תבלינים: בשר נקי, פירה, אורז, תפו"א אפוי וכו'. בנוסף בהרבה מסעדות משתמשים בתבלינים טריים שהם מותרים (רוזמרין ודומיו) ואני בטוחה שאפשר לבקש דברים בלי תבלינים לפעמים, ובלי קשר- אני מחפפת בתבלינים גם בבית- אבל זה רק אני... והכי חשוב- לא יודעת אם בגיל 6, אבל יותר מאוחר עיקר החוויה היא יציאה, קינוחים שווים- שיש המון אופציות, וההרגשה שאתה לא שונה בגלל שאתה צליאקי.

למעלה