מהתחלה..

peterpen81

New member
מהתחלה..

אז ככה. התחלתי לעבוד במסעדה במרינה ופשוט התאהבתי ביאכטות שחונות מולי. רציתי לדעת מה האופציות שלי כדי לשוט באחת מהן. כמה יעלה לי קורס ואיזה קורס כדאי לעשות? (בארץ, בחול) האם יהיה לדעתכם משהו שיהיה מוכן להעסיק אותי (בכל תפקיד שהוא) על יאכטה ללא כל נסיון וכך אני אוכל ללמוד את מקצוע הימאות? תודה מראש, אייל

lizard

New member
בורוך הבא לפורום../images/Emo6.gif

אם אתה רוצה לעשות קורס ולשוט בעיקר במימי ישראל אז כדאי לך לעשות קורס שייט ישראלי. בקשר לתעסוקה....רצוי שיהיה לך ידע כלשהו. גם לרשיונות יש דרגות כש"הכי מתקדם" זה הרשיון משיט בשכר. אם יהיה לך רשיון שכזה (אחרי שנתיים בערך וכמה מבחנים נוספים) אז יש סיכוי לא רע בכלל למציאת עבודה. בהצלחה ונשמח אם תעדכן אותנו במה החלטת
מיכה

peterpen81

New member
המטרה העיקרית היא טיול

כך שלא מעניינת אותי עבודה לצרכי שכר. מעניין אותי להגיע בדרך כלשהיא ליאכטה ולהפליג בה לתקופה ארוכה שכזו. אז שאלתי את עצמי מה כדאי - לעשות קורס או פשוט למצוא משהו שיקח אותי איתו (ופה השאלה האם זה מציאותי) ללא נסיון לשייט (בתור לא יודע מה - מנקה, עוזר וכד' - דברים שאין בהם צורך בנסיון) איזה קורסים מומלצים בארץ ואיזה בחו"ל?(נניח בריטניה) ואיפה אני יכול להתעניין לגבי משרות ללא נסיון? או אשר כן כוללות נסיון?

בת ים

New member
אומרת הקלישאה הידועה:

אם רצית כוס חלב,למה לך לקנות פרה שלמה? אם המטרה שלך היא לטייל בעולם על גבי יאכטה, הרי זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות, לצאת בעונת התיירות לחו"ל ולהגיע למרינות ולחפש עבודה כאיש צוות תמורת עבודה על יאכטה. בארצנו הקטנטונת, לצערי, זה לא כל כך מקובל. סקיפרים לא נוטים לקחת איתם אנשי צוות זרים, מה גם שהספינות מעטות וקטנות יותר. בחו"ל דווקא זה די מקובל. אני לא רואה שום סיבה, לקחת קורס משיטים ,ארוך, קשה ויקר כ10,000 ש"ח לפני שבכלל החלטת שעולם השייט והיאכטות באמת מתאים לך. גם אם תוציא רשיון, עדיין הסבירות שתהיה לך סירה משלך בהתחלה, קטנה, עובדה שמותירה אותך בדיוק באותה עמדה..חיפוש אחר סקיפר שיצרף אותך על מנת שתצבור נסיון. מקווה שעזרתי בהצלחה

arye9

New member
ואולי תלך בעקבות מיכה (ליזרד)?

אני הלכתי בעקבותיו לפני למעלה מ 40 שנה

lizard

New member
../images/Emo6.gif בטח גם אותך פלטי לימד לא? ../images/Emo6.gif

עוד שבוע לסיום המכינה ואז מתחילים עם החומר ה"רציני"

lizard

New member
תודה../images/Emo6.gif מחכה כבר לחומר המעניין

את מי מעניינת המטמטירה או הפיסיקה? אני סיפונאי, כולה צריך לספור מכולות