מהר מדי או לאט מדי?

chim chim

New member
מהר מדי או לאט מדי?

אז ככה: נגיד ובכביש מותר שישים ואני נוסע על 50 -55 עם הילוך שלישי הטסטר יעיר לי על זה? המורה שלי העיר לי על זה אז שאלתי אותו מה אכפת לטסטר שאני אנהג ככה אז הוא אמר לי שאני מבזבז את עתודות הדלק של המדינה.העניין הוא שאני מעדיף לא להעביר לארבע: *כיון שבמצב כזה הדרך לעבור את המהירות המותרת היא קצרה ואני לא מעוניין להפסל על מהירות גבוהה מדי. *ושאם אני אצטרך לפנות ימינה או שמאלה יותר קל להעביר משלוש לשתיים ישר. מה אתם אומרים?

../images/Emo26.gif

לדעתי אתה אמור לעלות לרביעי. אמנם הדרך לעבור את המהירות המותרת היא קצרה אבל אם יש לך שליטה במכונית (ואמורה להיות לך שליטה כשאתה ניגש לטסט) אתה אמור לדעת להגביל את עצמך מבחינת המהירות.. למרות שנסיעה על 55בכביש של 60 לא נראית לי "נהיגה איטית" או משהו כזה..לדעתי אם תנאי הדרך מתאימים לכך עדיף לסוע על המקסימום ובכך להראות לבוחן שליטה מלאה על האוטו. בקשר לפנייה- אז מה אם יותר קל
יותר קל פשוט להשאר בראשון כל הנסיעה ו..
תתרגל את זה שביעורים ואחרי זה תראה שזאת לא כזאת בעיה להוריד מהילוך רביעי לשלישי ואחרי זה לשני. לדעתי אתה צריך לעלות כבר לרביעי.

be_roo

New member
אתה מבזבז את הדלק של המורה

זה מה שמפריע לו כנראה. בנתיים תנהג לפי הוראת המורה, אחרי שתוציא רשיון תדע שאין שום מניעה לנסוע בשלישי במהירות הזו, לא תעבורתית ולא בטיחותית (מבחינת בטיחות יש אפילו יתרון להילוך הנמוך יותר), השיקול יהיה שלך, אבל רק אחרי הטסט.

פרטנר

New member
,לא בטוח שכוונות המורה

היו משיקולי חסכון עצמי. אין סיבה להשאר בסל"ד של 3500 (בטח לא בדיזל) אם ניתן להעלות להילוך גבוה יותר, ואם מדובר על שיוט . נסיעה בסל"ד גבוה יחסית כשאין צורך רק תגרום לתגובות "עצבניות" יותר לכל תנועת דוושה, וזה בעקרון מיותר. מאידך חשוב להסביר, ולתרגל את התלמיד גם להגיע לסל"ד גבוה (אפילו בקירבת הקו האדום), בכדי שלא יפחד מהרעש\ הנזק , וידע לנצל את פוטנציאל הכוח של המנוע במקרים שיש צורך בכך.

be_roo

New member
לא התכוונתי לרמוז

שהדבר היחיד שמעניין מורה נהיגה זה לחסוך בדלק, אבל יש לשער שעתודות הדלק של המדינה לא ממש מעניינות.

Superdror

New member
בטסט שלי הוא לקח אותי לכביש

שהמהירות המותרת בו היא 70, אני האצתי לי לאט לאט, הייתי כבר קרוב ל60 ולשילוב הילוך 4, לפני שעשיתי זאת הטסטר התחיל לתחקר אותי :" מה המהירות המותרת פה ?" אני עניתי "70", ואז הוא שאל "אז למה אתה לא על 70 ?" אמרתי לו, "אני בדרך לשם" תוך כדי חיוך דבילי... הוא הסתכל עליי בחיוך ואמר לי "תכניס הילוך 4 ותאיץ". לי נראה שהטסטסר שלי היה קצת נחמד, יכול להיות שטסטר אחר לא יעיר לך ויכשיל אותך על שטות כזו או משהו, תשלב הילוך 4 ותלמד לשלוט על הרגל שלך. דרור.

Drive Guy

New member
אם תנאי הדרך מאפשרים סע .....

עד כמה שניתן קרוב למהירות המירבית המותרת וזאת כדי לא לעקב את התנועה בעיקר. עניין הדלק הוא נכון, אם הגעת למהירות של ההילוך הבא רצוי להחליף הילוך, זה חוסך רעש דלק ובלאי וזה גם מראה לבוחן שאתה ודע להחליף הילוכים ויש לך ביטחון בנהיגה
אריה

DKTLV

New member
כן! והוא גם יכול להכשיל אותך

לי למשל בטסט השני הטסטר צעק על זה שניגש איתי ש"יעביר כבר לרביעי ויתן גז", כדבריו. ועליי הוא גם צעק. וגם הכשיל, אומנם לא על זה. אבל בדו"ח הוא סימן את הסעיף "לא יודע להשתמש נכון בהילוכים", או משהו בסגנון...

50 לשלישי????? מה יש למורה שלך

חיפושית (ישנה) או משהו??? באוטו נורמלי נוסעים בשלישי עד 70!! ובשלי עד 80! ורק אז רביעי! ופעם נסעתי עם שלי 110 על שלישי אז תגיד לכולם שיפסיקו להתבכיין, ואתה תבזבז כמה דלק שאתה רוצה!

chim chim

New member
למורה שלי...

יש סובארו משנת 96. למה למורה שלך יש קדילק? ולפי מה שהבנתי 1 עד 20 2 עד 40 3 עד 60 4 עד 80 5 80ומעלה לא?

למורה שלי הייתה אוקטביה חדשה, אבל

עזוב, זה גם ככה באוטו שלי! ואל תחליף הילוכים לפי המהירות אלא לפי הסל"ד, זה הרבה יותר יעיל... כשהסל"ד מגיע ל 4000 בערך, הגיע הזמן להעלות הילוך... נ.ב. בדודג' וייפר נוסעים על ראשון עם 80 קמ"ש... פאקינג מדהים!

יעיל מהבחינה שבשביל זה בדיוק הם שם

... מד המהירות אומר לך מה המהירות שאתה נוסע בה כדי שלא תעבור אותה, מד הסל"ד אומר לך כמה סיבובים המנוע עושה, אם הוא עושה הרבה זה אומר שצריך להעלות הילוך (ואתה תרגיש כי האוטו גם מרעיש),זה פשוט...

M o l

New member
יעיל? מתי?

בשני אפשר להגיע ל-90 בלי שום בעיה, אבל אתה לא נוהג בפורטיבי ביום יום, לכן אין צורך בזה.

אם אתה נוסע בשני על 90 אתה טוחן את

המנוע, את ההילוכים ועוד, ולא יקח הרבה זמן עד שהאוטו שלך יתפגר.. אבל 70 בשלישי זה סביר מאוד... = בערך 4000 סל"ד... שני לא יגיד לדעתי ל 90... מקסימום 80, וגם אז הוא כבר יהיה בטווח הסל"ד האדום...

M o l

New member
האוטו לא יתפגר

כשמידי פעם אתה מגיע לקו האדום אין נזק למנוע. מן הסתם אם כל הזמן תסע בקו האדום הבלאי יהיה מואץ, אבל אם מידי פעם לא יקרה כלום למנוע.

be_roo

New member
זה פשוט לא נכון

אמנם נסיעה בסל"ד גבוה גומרת למעט יותר בלאי ברכב, אבל אין שום נזק לרכב כל עוד דואגים לעשות זאת לאחר כמה דקות נסיעה אחרי שהמנוע והגיר התחממו.

למעלה