מהצליל הראשון

melancholy man

New member
מהצליל הראשון

פעם מזמן זה היה סוג של טקס, הייתי חוזר הביתה מהחנות, פותח את עטיפת הניילון בזהירות מניח בעדינות את התקליט על הפטיפון בעדינות ושפ את המחט כמה שיותר רחוק מרצועת ההתחלה בשביל לתת לרעשים האלה לזרום כמה שניות לפני שהצליל הראשון של האלבום החדש מגיח לעולם וממלא את החדר בקסם לא מוכר ממקומות רחוקים. לאלבומים טובים במיוחד יש התחלות גדולות, מפתיעות, סוחפות, כאלה שמכניסות אותך לעולם חדש ומופלא נותנות הצצה לגן שהיה בילתי נודע לגמרי ולפחות באותה האזנה ראשונה הוא רק שלך, קצת כמו בפעם הראשונה שאתה נוגע באישה, מגלה יחד איתה את המגע הנכון והקסם שבשילוב של הגוף והנפש של שניכם. הפתיח של האלבום יכול להיות צד שלם, שיר שלם או אפילו צליל הפתיחה, מה רגעי הפתיחה הגדולים שלכם בעולם הרוק?

fenriz

New member
יש לי משהו בסגנון

לא יודע עוד כמה אנשים חושבים כמוני, ודווקא השיר הזה לא אחד המפורסמים של הסטונס, אבל הפתיחה של Out of our Heads עם Mercy Mercy תמיד עשתה לי את זה. בכלל מיק ג'אגר וקית' היו חזקים בפתיחות אלבומים, מהצלילים הראשונים של 'ג'ימי שלטר' מלט איט בליד, דרך 'סינג איט אול טוגדר' מסטניק, ועד בראון שוגר, תמיד האלבומים של הסטונס מתחילים כמו שצריך. עוד אלבום שנפתח בדרך הכי טובה שיש הוא הראשון של מעליות הקומה ה-13, גם הסרט נאמנות גבוהה שמבוסס על הספר של ניק הורנבי מתחיל עם מחט שיורדת על תקליט, ופתאום נשמעים הצלילים הראשונים של יור גונה מיס מי, קלאסיקה.

giloni

New member
הנה כמה

Genesis - Musical Box הפותח את האלבום Nursery Cryme. יש תחושה שמשהו חזק עומד בפתח כשגבריאל שר את שיר הילדים הנושן Play me old king cole בקול מהוסס ונבוך. ואכן, כשנכנסת הגיטרה של האקת בעוצמת דיסטורשן שמקיצה נרדמים וקולינס מתחרע על התופים, זה תופס. האלבום של ג'נסיס שתפס אותי מהשמיעה הראשונה. הכל בא חלק אחר כך Al Stewart - Lord Grenvill הפותח את האלבום המופתי Year of the cat. הפריטה החלקה הזו על ה 12 מיתרים, צליל כל-כך אופייני לאלאן פארסונס, והשיר הזה שנותן לאלבום את אווירת המסתורין שלו. כל מי שקנה את האלבום אי-אז ב 1976 עשה זאת בגלל שיר הנושא שהתנגן ללא הרף ברדיו (7 דקות של שיר, נראה היום שאיזה ילדון צפונבוני שמגיש תכנית בגלגל"צ, יעיז לשים דבר כזה ארוך...). כשהתקליט הגיע הביתה ויצא מן הנילון אל הפטיפון, הצליל הראשון כבר אוחז אותך כל-כך חזק שכל האלבום זורם ואתה שוכח בכלל מדוע קנית אותו, עד שבאה הרצועה האחרונה עם Year of the cat וסוגרת את המעגל - אלבום נפלא מהשמיעה הראשונה. Cat Stevens - Where do the children play שמושל הזכיר היום באהבה, הפותח את האלבום Tea for the tillerman. שוב האקורדים המהוססים על האקוסטית, הפסנתר החשמלי העדין ברקע, ובבית האחרון נכנסים התופים של גארי קונווי והחתול כבר ממש עצבני ושואג But tell me... where do the children play. מכאן ואילך זה זורם בלי הפסקה עד לצליל האחרון של הפסנתר המסיים את השיר הקסום Tea for the tillerman וכמובן, Benedictus שפותח את Grave new world של ה Strawbs. תחילה הדולצימר של קאזינס, אח"F הבס של ג'ון פורד ואח"כ התופים של ריק האדסון, והפזמון הסוחף עם שירת המקהלה והמלוטרון שנוסח על הכל אווירה רנסאנסית... אי אפשר להפסיק את הריגוש. מומלץ לשמוע בוליום גבוה... יקי

anatyp

New member
April

מתוך Deep Purple - Deep Purple בדרך כלל אני לא אוהבת שילובים של מוסיקה קלאסית ברוק אבל במקרה הזה יצא משהו ממש מעולה לדעתי כמובן...

melancholy man

New member
ראשון מהסוף זה שרשור אחר../images/Emo13.gif

מה שכן,נזכרתי בעוד פתיח מדליק (ואני מזכיר את זה רק בגלל שיקי מתרשל בתפקידו והאירי לא מגיע מספיק) Roll over Vaughn Williams שפותח הנרי הזבוב האנושי של ריצ'רד תומפסון הוא אחד משירי הפתיחה האוהבים עלי, אין לו אולי את ההוד וההדר של שאר האלבומים שהוזכרו ובטח לא את הפאתוס הדרוש, אבל באמת, יופי של שיר פתיחה.

melancholy man

New member
כמה שלי

פנריז לקח לי את אחת הבחירות:The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators, אבל לא אתן לזה להפריע לי... עם ההתחלה המדהימה של You're Gonna Miss Me וכמובן Roller Coaster המדהים, הפתיח הזה מצליח לתפוס אותי כל פעם מחדש, בכלל Psychedelic Sounds הוא שילוב של כל המניירות שאני אוהב באלבום, עטיפה מהפנטת, פתיח חזק ואה..כן.. אחלה מוסיקה. אולי הדוגמא הכי טובה לפתיח כובש, הוא סרג'נט פפר, לא יודע אם בגלל ששיר הנושא ממוקם באופן נוח בתחילת האלבום הכי מוכר של עולם הרוק שגורם לאסופת הרעשים המסקרנת וריף הגיטרה הכובש להיות אולי הפתיחה האולטימטיבית של אלבום רוק וכמה מהצלילים הכי מזוהים של עולם הרוק, או שמא פשוט, כמו האלבום כולו, מדובר בגאונות לשמה, מה שזה לא יהיה, במצעד הפתיחים שלי הוא מככב במקום הראשון. התאור בפתיחה מוקדש ל I Had Too Much To Dream (Last Night) שנקנה לראשונה אי שם בתחילת גיל העשרים שלי, שהיו רחוקים יותר ממה שטוב לי, ולוותה גם במפגש סוער עם נערה קסומה שפגשתי בחנות תקליטים, השילוב של שני הארועים הפך את הפתיח הבאמת מקסים הזה, עם הגיטרה המוזרה המזמזמת והפעמון או מה שזה לא יהיה שמצלצל שם והאווירה המהפנט שכל זה עושה, לפתיח מופלא בעיני. הגיטרה האקוסטית העצלה שמתחילה את Alone Again Or של Love היא בסך הכל פתיח מושלם ומלא תחושה נעימה של נוסטלגיה כבר מהצליל הראשון, מדהים כמה הדבר הזה כובש. כל הפתיחים של פינק פלויד, במיוחד אלו המהונדסים הייטב בשנות השבעים מתחילים בדיוק כמו שאלבום צריך להתחיל עם רעשים וצלילים מסקרנים כאלה שכובשים אותך מההתחלה (המנצח כאן אגב, לפחות בעיני הוא shine on מ wish) אבל הפתיח של פינק פלויד, לפחות ברזומה האישי שלי, הוא אסטרונומי דומינה המדהים מהפייפר. ואי אפשר בלי אהובתי ג'קי מקשי וברט יאנוש וההתחלה הקסומה של Basket of Light עם התופים האיטיים הגיטרה שמשתלבת בעיליצות והקול הקסום של הגב' מקשי.

yoavsc

New member
מה שקופץ לראש

4 הזפלינים הראשונים, כולם פתחו מאוד חזק. אם לבחור אחד מהם, אני בוחר את השלישי. הריפ של Immigrant Song - פתיח מושלם לאלבום. גם this town isn't big enough for both of us שפותח את kimono my house של ספארקס שגיליתי בזכות הפורום לאחרונה. משהו בקלידים האלו מהפנט אותי. אם כבר קלידים, נזכרתי בBaba O'riely. לא נראה לי שאני צריך להוסיף עוד

Papito

New member
איזה שרשור כיף הולך להיות!

אני כל כך אוהב את הפתיחות של האלבומים, ואת השירים הסוגרים. 2 נושאים בלתי נגמרים יש לי באייפוד פלייליסטים רק עם פתיחות ושירים מסיימים. שלי: Blind Faith - Had To Cry Today עם הריף בהתחלה, שהולך לאורך כל השיר ולא נמאס לרגע אחד bob dylan- - rainy day woman השיר הראשון של המאסטרפיס בלונד על בלונד, עם ההתחלה של מוזיקת ברים ישנה כזו ACDC - Hells Bells איזה התחלה!!! עם הגונגים והריף, כל פעם אתה מתאכזב מחדש כמה מבאס זה שאתה לא רוקסטאר David Bowie - Five Year עם הפריטות של הגיטרה, והשירה והאקו, ולאט לאט השירה שלו מתעצמת לקול של תוכחה, ואז הוא צורח, ואז אתה נרגע ומדליק סיגריה וחושב..פשוט חושב.. imi Hendrix Experience - Purple Haze הגדרה מילונית לאיך פתיחה של אלבום צריכה להשמע ואחרון אבל בהחלט לא חביב..(רק בגלל שאני ממהר, אחרת בנושא הזה אפשר בקלות להסחף ולכתוב פוסט שלם באורך של כמעט כל הספרייה המוזיקלית שלי) Sympathy For The Devil!!! עם התופי קונגו, והצרחות המטורפות ברקע...והפסנתר ומיק יוצרים פתיחה שמכניסה אותך למצב הכנס כמו בM16

AeroTom

New member
יש הרבה

אני חושב שהשיר הראשון באלבום הוא מאוד חשוב. היו לי כמה וכמה אלבומים בחיים שעל השניות הראשונות של השיר הראשון באלבום, פשוט ידעתי שאני הולך לאהוב את האלבום הזה...וכך באמת קרה כל פעם שקיבלתי את התחושה הזאת על הרצועה שפותחת את האלבום. Roadhouse Blues הוא פתיחה ענקית שגם פותח את האלבום האהוב עלי כיום של ה-Doors, הלא הוא Morrison Hotel. הפתיחה של Tons of Sobs של Free נהדרת. עם Over The Green Hills Part-1 ואז החיבור עם Worry. פתיחה מעולה לאלבום בכורה מעולה. לסטונס יש הרבה פתיחות טובות כפי שהזכירו מקודם. אציין לטובה גם את Rocks Off שפותח את "Main Street" ואת Sympethy For The Devil שמביא אות פתיחה חזק ומשמעותי ל-Beggars Banquet. 2 הקלאסיקות של אירוסמית' - Toys In The Attic ו-Rocks נפתחים בצורה מלהיבה. הראשון עם שיר הנושא הקצבי והסוחף, והשני עם Back In The Saddle, שנפתח עם ההתרוממות הזאת וההתפוצצות לאחר מכן, שפותחת אלבום ענק. הזכירו את 4 הראשונים של זפלין, אז אני אוסיף את ה-3 שבאו אחרי: The Song Remains The Same שפותח את Houses of The Holy הוא פתיחה קצבית אדירה לאלבום המיוחד הזה. Custard Pie שפותח עוד יצירת מופת ששמה Physical Graffiti, הוא שיר שאני אישית מאוד מאוד אוהב. ו-Achilles Last Stand שפותח את Presence כמובן. 10 דקות לרצועת פתיחה ואיזה 10 דקות... Move Over של ג'ניס הוא אחת הפתיחות היותר מקסימות לאחד האלבומים היותר מקסימים. Refugee של טום פטי ושוברי הלבבות הוא שיר פתיחה שאני מאוד אוהב. Damn The Torpedoes הוא גם אחלה אלבום, והשיר הזה הוא עוד דוגמה לפתיחה קצבית שמרמזת לך על התחלה של אחלה אלבום. יש עוד הרבה, אבל זהו לעכשיו.

Liorking

New member
יש כמה

Breathe מתוך הצד האפל של הירח, הצרחות האלה שמתגברות והופכות לשיר עם מלודיה מדהימה, כבר רומזות על הטירוף באלבום. Speed King מתוך Deep Purple In Rock שנותן את הטון הרוקי הכבד לשאר האלבום. Good Times Bad Times מתוך הראשון של לד זפלין, כבר עושה לי הרגשה טובה. I Looked Away מתוך ליילה של דרק והדומינוס, פתיחה טובה ליצירת מופת שופעת בגיטרות. Welcome to the Jungle מתוך Appetite for Destruction של גאנז. כבר מהפתיחה יודעים שזה הולך להיות משהו פרוע, כבד וישר בראש. Smells Like Teen Spirit מתוך Nevermind של נירוונה. אני יודע שזה כבר טחון, אבל ריף הפתיחה התחיל את שנות ה-90 ואת המרד של סיאטל.

Mr Mustard

New member
אחלה רעיון

קודם כל, ולא ברור לי איך אף אחד עוד לא כתב את זה, הפתיחה הגאונית לחלוטין של Abbey Road, עם הבאס המתגלגל הזה שמתווספף ל"שוגודוגינג", פשוט אין על זה. Blood Sweat and Tears, באלבומם הראשון Child is Father to the Man. הפתיחה המוזרה שנמשכת שתי דקות ומכניסה אותך למתח אינסופי ולבסוף אחרי קריאת הצחוק היחידה נכנס אחד הריפים הגדולים בהיסטוריה. פשוט קטע ענק... Brian Eno באלבומו Another Green World נותן את אחת הפתיחות המוזרות והטובות ביותר לאלבום. הכינור המעוות של ג'ון קייל, חותך את האוויר וחוזר שוב ושוב, כשבאס ליין בלתי רגיל לחלוטין יושב מתחתיו ועושה צרות. אין על הפתיחה הזאת ואין על האלבום הזה- מומלץ! Camel- Snow Goose, כל מי ששמע את האלבום יודע על מה אני מדבר. הFreak Out של פראנק זאפה נותן לנו חתיכת פתיחה ריף מדליק מלווה במילים חתרניות שישינו את העולם. Gang of Four באלבומם Entertainment נותנים בלי ספק את אחת הפתיחות היותר מגניבות. כל האופי של האלבום מסתכם בפתיחה הזאת: הבאס הקופצני והעגול משהו, הגיטרה החורקת שחסר בה כל סימן של חיים או רגש- רק ניכור, והתופים המדוייקים בצורה מוגזמת שלבסוף מלווים כולם בידי הדיבורים במבטא בריטי חזק שלא עוזבים אותנו. אלבום מופתי שחבל שמעט מאוד חבריי פורום מכירים. Larks Tongues in Aspic של מלך הארגמן. הפעמונים המוזרים המלווים בחריכות מוזרות שהופכות לרעש אחד גדול... הכינורות- נכנסים, הלחץ מתחיל. ואז הבדיוק ברגע הנכון הגיטרה של פריפ נכנסת וקורעת אותך לשניים. יש עוד הרבה... איזה רעיון מגניב...

Anuerysm

New member
Out On The Weekend

שמתי לב שפחות מתרגשים מהאלבום הזה בפורום כאן אבל הסולו מפוחית הזה ממש ממש יפה לדעתי, יותר מהשני באלבום. לאלבום החדש של דילן יש את אחד האינטרואים המגניבים, חבל שלא כל השיר ממשיך ככה. Waiting For The Sun של הדלתות גם מראה לך מול מה אתה ניצב, פתיחה אדירה Sunday Morning, אולי לא המנגינה הרכה בהתחלה, אבל כל השיר הוא ממש פתיחה יפה לאלבום האינטרו לשיר Achilles Last Stand של לד, אין מה להוסיף. ולסיום, הקטע הפותח את Bossnova של הפיקסיז.

gryphon music

New member
ישו כוכב עליון - הפתיחה.

פתיחות של מחזמרים הן לרב מחרוזת של השירים שיופיעו אחר כך,רק בעיבוד תזמורתי וסכריני עוד יותר. גם ב"ישו" מופיעים הנושאים בשלב הפתיחה אלא שהצליל שם פסיכאדלי לגמרי והמוסיקה נשמעת כמו הזיה מסטולית שכבר מכינה את המאזין נפשית לעיבוד "לא מקובל" של סיפור הצלוב . מי שראה את הסרט מבין שהפתיחה המוסיקלית מהווה פס קול מושלם לענן האבק שמתרומם באופק של מדבר יהודה,שמתגלה כאוטובוס תירים ישן שמובל קבוצה הזויה של היפים מסטולים שפורקים מעליו צלבים,חניתות ו...רובי עוזי במרץ רב. זו ללא ספק פתיחה מוסיקלית בועטת וצינית בקריטריונים של OVERTURES ויסכים איתי דודל שנמנה עם חסידי המחזמר.

giloni

New member
נו, שאני לא אגיב

איזו פתיחה. ומי אם לא האירי מערש ההתיישבות הבורגנית יספר לנו על הפתיחה הזאת. כמה חבל שאנדרו לויד וובר לא ויתר על המליונים שחיכו לו והמשיך להעניק לנו מוסיקה כמו שצריך... יקי

oneman2

New member
המנצח אצלי

In The Flesh, שפותח את The Wall. 17 שניות של שקט ואז... בום. בפעם הראשונה כמעט חטפתי שבץ מההפתעה.

וינסנטי

New member
מנצח את כולם בכיף ../images/Emo13.gif

וזה בלי להזכיר את ההופעה של ווטרס... "are u ready?!" "yes!!!!!!!" ואז..

וינסנטי

New member
כמה שאני אוהב:

-שיר הנושא של turn!turn!turn! של הבירדס פותח את אחד האלבומים היפים והטובים של שנות ה-60, עם קלאסיקה/המנון/יצירת מופת/מאסטרפיס או איך שלא תקראו לזה, אבל זאת פתיחה מדהימה. [לא ששאר האלבום פחות טוב, שלא תחשבו!] -suite: jody belo eyes של קרוסבי, סטילס ונאש, שפותח את אלבום הבכורה שלהם. 7 דקות, עם כל מה שטוב בcsn: הרמוניה קולית יפהפיה, תיפוף מעולה של דאלאס טיילור, אחלה גיטרה אקוסטית, וסתם, הקסם הזה שיש רק להם
-"overture" של ה"מי", שפותח את יצירת המופת "טומי", הוא בערך הקטע האינסטורמנטלי הכי טוב ששמעתי מעודי. פסנתר מכשף וגיטרה חמודה בהתחלה, מצטרפת האקוסטית, ואז "בום בום בום בום", ואז התופים והבס נותנים קצב פשוט מ-ט-ו-ר-ף, עם יותר מעברים מהמסדרון של הוגוורטס, וכל הכלים ביחד נותנים הרמוניה כזאת, והריפים של טאונסנד מעולם לא נשמעו יותר טוב. פתיחה פשוט גדולה לאלבום פשוט גדול. -"ברלין" של לו ריד, שיר הנושא של האלבום, הוא שיר קשה, שריד מספר בו על חוויותיו מברלין, על רקע פסנתר יפהפיה ועצוב של ארני מקמילן. לא כולם אוהבים את זה, אבל אותי זה כבש. -ואיך מישהו יכל בכלל לשכוח את 21st Century Schizoid Man, הקטע המ-ט-ו-ר-ף שפותח את את "בחצר מלך הארגמן". הקטע שהפך את העולם מצד אחד לצד השני. -הכרית הסוריאליסטית של ג'פרסון איירפליין הוא אלבום נפלא, ופתיחה שלו כ"כ נותנת טעם לעוד.. she has funny cars, שיר כיפי וזורם, עם שירה יפה, ליווי קולי של גרייס סליק, וסתם פסיכדליה-פולקית במיטבה. -strange brew, השיר הכי חמוד של "קרים", פותח את אלבום הבלוז-רוק הכי טוב בכל הזמנים כנראה, ומראה לנו מה אנחנו מקבלים פה- מתופף אלגנט ומטורף ביחד, בסיסט נפלא וגיטריסט שלא מוצאים בכל יום [בעצם, מישהו כמו קלפטון לא מצואים בשום מקום..
] -אף פעם לא ראיתי שמישהו התייחס לשיר הזה, אבל אותי הוא תפס חזק- watch that man של דיוויד בואי [השולתתת!!111] שפותח את "אלאדין סיין". חזק, טוב, ממריץ, מילים לא רעות, ומיק רונסון. מי צריך יותר? -אחד מהשירים הסרקיסטיים והכסחניים שיש, "deth on tow legs" של קווין שפותח את האלבום "לילה באופרה". פסנתר מעניין בהתחלה, אבל אז הלכ מתפוצץ עם עם קצב חזק, וגיטרה שיורה מכל הכיוונים, ואתם יודעים... קווין
ומכיוון שהדף נגמר, אז רק עוד 4, למרות שבכיף אפשר לעבור כמה דפים טובים: -מישהו כבר הזכיר פה, אבל בתכל'ס, מי יכול על "wouldn't it be nice", אחד מהשירים הכי יפים שקיימים בתבל, מהאלבום הכי יפה שיש- "פאט סאונדס". אני אישית נדהמתי אחרי שמיעה ראשונה, אבל זה לא הוגן, כל פעם שאני שומע את "פאט סאונדס" אני קרוב לבכי. -הזכרתם כבר את הביטלס, אבל ברור שהקטע הכי מרענן וכיפי שלהם הוא "the magical mystory tur", שפותח את האלבום באותו השם. כזה כיף לשמוע את כולם שרים שם, עם החצוצרות באמצע, והתיפוף של רינגו.. יאמי!
-כבר הזכירו גם את לד זפלין, אבל השיר הזה חייב פתיחה נפרדת- whole lotte love", הריף הכי כסחני שקיים [ויסלחו לי חובבי "עשן על המים"], עם הקטע ההפסיכדלי הכי הזוי שיש, והחזרה הכי מכוסחת שיש. ורוברט פלאנט. -תקחו את זה ב"מאשין הד", תקחו את זה ב"מייד אין ג'פן", אבל אין ספק ש"highway star" הוא ה-קטע לנסיעה, ריצה, ומה שביניהם. פייס עם הקצב הכי מכוסח, גלובר עם בס מטמטם, לורד ובלקמור מפוצצים בסולואים, וכמובן, הסופרסטאר הראשי, איאן גילאן שמפגיז פה בצרחות. שלא יגמר לעולם. טוב, אלו הם הפתיחות הגדולות שלי, מצטער אם גנבתי למישהו רעיונות וכאלה, לא בכוונה.. [כואבות לי האצבעות..]

וינסנטי

New member
ועוד אחת, סתם בגלל ששמעתי את זה

עכשיו... לא יודע אם אתם מכירים את האלבום "דיסקברי" של e.l.o, אלבום לא רע בכלל, ופתיחה נפלאה- "shine a little love".. הרמוניות נפלאות, כינורות, קלידים, גיטרה לא רעה בכלל, קצב טוב.. מומלץ

למעלה